11

S.C. Lemele: Vrije trap van 50 meter zorgt wederom voor een punt Zaterdag 15 oktober stond de lastige uitwedstrijd tegen SV Rijssen op het programma. Net als RKSV Bornerbroek doet Rijssen er alles aan om dit seizoen mee te strijden voor het kampioenschap. Na het knappe gelijkspel van vorige week tegen RKSV reisde de ploeg van Harry Warmelink met veel zelfvertrouwen richting het moderne complex van Rijssen. De eerste tien minuten van de wedstrijd waren aftastend. Na een kwartier had Yur Hekman het eerste doelpunt op z’n schoen, maar de kans werd helaas gemist. Vlak daarna verdiende Rijssen een penalty. Een knullig duel werd door de arbiter als te zwaar beoordeeld, waardoor hij resoluut op z’n fluit blies en naar de stip wees. De aanvoerder van Rijssen faalde niet en na zeventien minuten stond de 1-0 op het scorebord. Niet veel later pakte Ruan Weelink een grote kans, waardoor de 2-0 uitbleef. Lemele ging na de eerste twintig minuten makkelijker voetballen, maar dit resulteerde nog niet in grote kansen. In de 34e minuut verdiende Lemele een vrije trap op ongeveer 25 meter. Remon Kleinlugtenbeld legde de bal neer, scande de positie van de muur en de keeper en bedacht z’n plannetje. De bal verdween vlak daarna met een hard schot laag in de hoek, de keeper kansloos achterlatend. Het stond 1-1 en volgens het spelbeeld een terechte tussenstand. Vijf minuten later combineerden Damien Dijk en Yoran Bakhuis prachtig over de rechterflank en stevende Damien alleen op de keeper af. Deze stormde uit z’n doel, waardoor hij net op tijd was om het schot van de rechtsback te kraken. Hierdoor ging Lemele met 1-1 de rust in. Meteen na rust had Tim Schotman de uitgelezen mogelijkheid om Lemele op een 1-2 voorsprong te zetten. Na een goede actie van Bram Kok kopte hij over. Erik Lubbers schoot tien minuten later rakelings naast het doel, waardoor de score nog steeds onveranderd bleef. Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd en zo nu en dan werd er prima voetbal op de mat gelegd. Niet veel later kwam SV Rijssen op een 2-1 voorsprong. De spits van Rijssen kreeg de bal aangespeeld in het zestienmetergebied, draaide snel en kort weg en schoot de bal in de korte hoek. Ruan kwam te laat. De mouwen moesten wederom weer worden opgestroopt om de gelijkmaker te forceren. Met nog twintig minuten te spelen kreeg Lemele een vrije trap. Een ongevaarlijke plek, want de bal lag op onze eigen helft. Maar met Remon achter de bal weet je het nooit. Hij bracht de bal hoog en strak in. De bal had veel snelheid en kreeg met de wind nog wat extra vaart mee. De keeper van Rijssen schatte de bal compleet verkeerd in en stapte een paar meter vooruit. De bal vloog over hem heen en belandde in het net, zonder de grond te hebben geraakt. Een grote blunder en dus een goal vanaf 50 meter. Die zie je zelden, behalve als je vandaag op Sportpark ’t Opbroek was. De wedstrijd bleef energiek en het spel golfde heen en weer. In de 80e minuut voorkomt Ruan met een uitstekende redding de 3-2. Als Rijssen ook in de laatste minuut nog een enorme kans laat liggen, kan Lemele opgelucht ademhalen. De wedstrijd eindigt in 2-2. Gezien het spel en de kansenverhoudingen een terechte uitslag. Omdat er aankomende zaterdag geen competitiewedstrijd op het programma staat, speelt Lemele donderdagavond om 20.00 uur op het eigen sportpark een oefenwedstrijd tegen DES. Op 29 oktoFoto: Martin ZwakEnbErg Weer winst voor De Bevers dames 1 Zaterdag 15 oktober was de tweede thuiswedstrijd. Iedereen was weer op tijd paraat en fit voor de wedstrijd. Drie speelsters van dames 4 kwamen het team weer versterken. Zelfs een cameraploeg was aanwezig. Het fluitje voor de serve van onze spelverdeler Pien startte de wedstrijd. De tegenstander was Zalsman Refles dames 1. Deze ploeg stond drie plekken onder ons, dus dit kon nog wel eens een pittige wedstrijd worden. De ballen gingen heen en weer. Er werd wisselend gespeeld door de Bevers. Soms maakten we net teveel eigen fouten. Dit kostte de bevers toch die laatste paar punten waardoor ze de set net niet naar ze toe konden trekken. Deze verloren we met 26-28. Ondanks het verlies van de eerste set lieten de bevers niet zomaar hun koppies hangen. Ze waren zo dichtbij geweest, de volgende set wordt winst. De coach gaf de peltalk en daarmee gingen we de tweede set in. Volle bak. Vol motivatie en enthousiasme begonnen ze aan de set. Esra werd deze set ingewisseld voor Nienke om extra versterking te bieden op de midden positie. De sterke serves van Stans zorgden voor de laatste punten in de tweede set, waardoor we deze wonnen met 25-18. Door naar de derde set. Nienke begon deze set weer op de midden positie. Deze set ging gelijk op. De tegenstanders hadden op de buiten een sterk blok waar we soms moeite mee hadden. Ondanks dat knalden Moniek en Stans alsnog de ballen bij hun op de grond. Esra kwam halverwege weer in. Dit deed ze uitstekend en knallend maakte zij een einde aan de set. Derde set gewonnen met 26-24. Opbrengst collecte Handicap.NL De jaarlijkse collecte voor Handicap.NL heeft het mooie bedrag van € 2884,67 opgebracht. Handicap.NL is blij met de inzet van de vele collectanten. 50% van de opbrengst is voor Kans Plus Midden Overijssel, een organisatie die zich inzet voor gehandicapten in Overijssel. Alle gulle gevers en collectanten, hartelijk dank! De vierde set. De bepalende set die zal zeggen of het een vijfsetter wordt of dat de bevers 4 punten thuis houden. Die gazelle lag in ons vizier. Deze set “Mededeling voor de leden van MBvO Lemelerveld / ouderengym S.C. Lemele Programma THUIS 22 oktober 2022: 14:30 Lemele 3 - Dos ‘37 6. UIT 22 oktober 2022: 14:30 Hardenberg ‘85 5 - Lemele 3. VV Lemelerveld Programma UIT 23-10-2022: 10:30 Heino 2 - Lemelerveld 1. ber hervat SC Lemele de competitie met een thuiswedstrijd tegen Marienheem. De wedstrijd begint om 15.00 uur. De aanvangstijd voor de lessen is inmiddels toch weer 14.30 uur geworden. Dit bleek al vanaf 1 september te kunnen, was ons helaas niet bekend gemaakt. Komende week is er donderdag de 20e gewoon les, de 27e is er geen nazit, die houden we op 3 november a.s. Dus ook geen les op de 26e (belangrijk i.v.m. reeds geplande kantinedienst / niet nodig dan). Nieuwe leden, vooral heren, maar uiteraard ook dames, zijn van harte welkom, kom gewoon 4 weken op proef. Mocht u twijfels hebben over deelname i.v.m. uw gezondheid, neem gerust contact op met de docent: 37 04 22 / 06-2040303. Bij elke les is er aandacht voor beweeglijkheid, spierkracht en coördinatie, maar ook alertheid (aandacht), naast de individuele zaken is er ook altijd een spelvorm, de laatste les van de maand meestal zithockey (leer je snel hoor). ging toch wel wat minder goed dan de andere sets. Het spel was rommelig aan onze kant. Babet kwam in voor Pien en had nog wat mooie reddings ballen en set-ups gegeven, maar helaas. De set verloren we met 17-25. Dan toch maar die vijfde set. Misschien pakken we nu die gazelle? De scheidsrechters wilden ook graag naar huis, dus snel beginnen. De mindset was anders, de puntjes werden op de i gezet. Volle bak ertegenaan. Zo zorgden we voor een voorsprong van 10-3. Nog 5 te gaan! Na 2,5 uur konden we juichen toen Moniek de verlossende aanval maakte. 3-2 winst voor De Bevers dames 1, wat ervoor zorgt dat we blijven staan aan de top van onze competitie poule. Volgende keer mogen we naar Sneek, maar eerst nog een weekje rusten. Publiek bedankt! Tot de volgende keer! Effectief Lemelerveld boekt eerste overwinning In het uitduel tegen Schalkhaar boekte Lemelerveld afgelopen zondag de eerste competitieoverwinning. In de beginfase van de wedstrijd had Schalkhaar een aantal grote mogelijkheden om op voorsprong te komen maar faalden in de afwerking. De eerste beste kans voor Lemelerveld in de 22e minuut was echter wel meteen raak. Een pegel van Stijn Kogelman werd niet goed verwerkt door de doelman en stond Noah Tuink op de goede plek voor de 0-1. Routinier Kogelman was 10 minuten later, nadat hij zelf de bal veroverde in de Schalkhaar verdediging , koelbloedig voor de 0-2. Na de thee ging Schalkhaar vol in de aanval richting het doel van Rowell Evers. De jonge doelverdediger bleek niet te kloppen en redde een aantal keren fantastisch! Halverwege de tweede helft werd het na een schitterende aanval via Matthias Reimink, Stijn Kogelman en Job Heerink 0-3! Matthias Reimink rondde de zelf opgezette aanval beheerst af. Na de nodige wissels liep Lemelerveld verder uit. Via Job Heerink en Naud Schrijver was Stan Reimink in de 71e min het eindstation en werkte hij de bal eenvoudig binnen voor de 0-4. Een prima overwinning voor de Lemelervelders tegen een overigens goed spelend Schalkhaar. De effectiviteit gaf de doorslag. A.s zondagochtend gaat Lemelerveld in de knock- out fase van het bekertoernooi op bezoek bij Heino 2. Dit team speelt in de reserve hoofdklasse en werkt zijn wedstrijden op de zondagochtend af. Ondanks het te verwachten niveauverschil kan het zomaar een mooie maar ook lastige wedstrijd worden. Aanvang in Heino is 10.30 uur. Zondag 30 oktober wordt thuis gespeeld tegen het Hengelose BWO. Opstelling tegen Schalkhaar: Rowell Evers, Naud Schrijver, Ian Nijenkamp (79e min Koen Schrijver), Wout Butink (79e min Jaron Hulsink), Jeroen Exel, Robin Morrenhof, Stan Reimink, Matthias Reimink, Stijn Kogelman (72e min Kyro Holsappel) Job Heerink( 74e min Roel Posthoorn) Noah Tuink. VV Lemelerveld: Dames 1 Na het kampioenschap in de 4e klasse zijn de Lemelerveldse dames 1 uitstekend begonnen in de derde klasse. Daarvoor moet er veel gereisd worden naar Twente of de Achterhoek. Na royale overwinningen op Eibergen en sv Grol werd afgelopen zondag op het Heidepark Longa 30 D1 uit Lichtenvoorde met een dikke nederlaag terug gestuurd na de Achterhoek. In een gelijkopgaande eerste helft met een 1-1 ruststand liepen de Lemelerveldse meiden met bij vlagen prima voetbal uit naar maar liefst 7-1. Doelpunten kwamen van Jill (3x) Manoy, Emma, Lois en Linde. A.s zondag is er een vrij weekend. Op 30 oktober gaan de meiden naar Victoria boys in Apeldoorn. Vleesbingo in Luttenberg Dinsdagavond 25 oktober is er een vleesbingo in Elckerlyc Luttenberg. Aanvang: 20.00 uur. Zaal open: 19.30 uur.