7

Lemele nog steeds koploper, ondanks eerste puntverlies Aan alle kinderen van Lemelerveld en Zaterdag 28 oktober stond een echte kraker op het programma in de 5e klasse. S.C. Lemele ontving op het eigen sportpark Noord Veluwe Boys. De club uit Hattemerbroek staat op een tweede plek, drie punten achter Lemele. De jongens van Geert Tichelaar stonden nog steeds ongeslagen bovenaan. De voortekenen voor een spannende wedstrijd waren dus helemaal aanwezig. In de eerste minuut kon Lemele meteen op voorsprong komen. Na een goede actie van Ruben Schottert aan de linkerkant kon Yoran Bakhuis de bal helaas niet op doel krijgen. Een paar minuten later schrikt Sportpark ’t Zandeinde op, wanneer Ruben vervelend in botsing komt met de tegenstander. Er moest noodgedwongen gewisseld worden, maar de schrik was zichtbaar in de ploeg. Lemele speelde ongeconcentreerd en angstig; niet des Lemels. Het duurde niet lang voordat Noord Veluwe Boys daarvan profiteerde. Nadat Jelmer Kleinjan er alles aan deed om een bal binnen te houden, schoof hij deze zo in de voeten van de rappe aanvaller van de zwarthemden. Deze wist wel raad met de kans en maakte de 0-1 koelbloedig af. Niet veel later maakte Noord Veluwe Boys ook de 0-2. Na een dekkingsfout achterin kon de bal vrij voor gekopt worden, waarna deze simpel werd binnengewerkt. Een situatie die nog niet eerder was voorgekomen; een 0-2 achterstand binnen een kwartier. De knop moest om! In de 18e minuut kwam Yoran er op snelheid aan de rechterkant goed door, waarna hij de bal in de voeten van Tim Schotman schoof. Nadat Tim hiervoor een grote kans niet wist te benutten, schoof hij deze bal prima binnen. 1-2 en Lemele was terug in de wedstrijd. De rest van de eerste helft was het voornamelijk Lemele dat de bal had en het spel moest dicteren. Het ver teruggezakte Noord Veluwe Boys voornamelijk hield tegen. De jonge ploeg kwam beter in de wedstrijd en kansen werden gecreëerd. Helaas kon de ploeg dit nog niet omzetten naar doelpunten. Na 45 minuten floot de scheidsrechter voor de rust. De blauwwitten moesten er in de tweede helft alles aan doen om een 1-2 achterstand recht te trekken. Het eerste kwartier van de tweede helft zagen we een vergelijkbaar spelbeeld als tijdens de eerste helft. Lemele maakte het spel, de Veluwe Boys wachtten af en gokten op fouten. In de 61e stoomde Damien Dijk op, waarna hij met een uitstekende voorzet de bal bij Yoran op het hoofd legde. Met een uiterst knappe kopbal knikte hij de bal tegendraads in het netje. 2-2! Lang kon Lemele echter niet genieten van de gelijkmaker. In de 68e minuut kwam Noord Veluwe Boys voor het doel, waarna op een onhandige manier in het strafschopgebied aan de noodrem werd getrokken. De scheidsrechter floot en wees resoluut naar de stip. Een koud kunstje voor de spits, die de Noord Veluwe Boys weer op voorsprong zette. De jonge ploeg moest alle zeilen bijzetten, want de tijd begon steeds meer een rol te spelen. Lemele had veel de bal, creëerde kansen maar wist de gelijkmaker maar niet binnen te schieten. Daarnaast had het geluk dat Ruan Weelink met een uitstekende redding Lemele in de wedstrijd hield, waardoor het verschil in doelpunten één bleef. In de 80e minuut was het dan eindelijk raak. Op een voorzet van Yoran kopte Tim zijn tweede goal van de middag in. Een bevrijdende treffer, maar de ploeg was op zoek naar meer. Lemele bleef doorjagen om de overwinning binnen te omstreken: Trommel je vader, moeder, opa, oma, tante, oom, buurman of buurvrouw op! Samen tennissen is samen plezier maken. Doe mee aan ons Paard-veulentoernooi op zondag 12 november. Je hoeft geen ervaring te hebben en deelname is geheel gratis. Opgave via jeugd@tvlemelerveld.nl. Cirkeltijgers Dames 1 - Auto van Ewijk/LHC Dames 1 27-22 Op de vroege zondagochtend 29 oktober vertrokken de dames van Auto van Ewijk/LHC naar het verre Groningen voor de wedstrijd tegen Cirkeltijgers. Als enige team in de competitie met nog nul punten, waren de dames gebrand om de eerste punten te behalen. De eerste helft begon goed en al snel was er een voorsprong van twee doelpunten voor Auto van Ewijk/LHC. Helaas verliep de rest van de eerste helft minder soepel. Het afmaken van de kansen bleek een uitdaging en het doorbreken van de dekking van Cirkeltijgers was moeizaam. De tegenstanders maakten handig gebruik van de fouten in de aanval door snelle breaks te lopen en wisten zo een comfortabele voorsprong te nemen. De ruststand was 16-9 in het voordeel van Cirkeltijgers. De tweede helft ging de aanval beter. Er werd meer bewogen in de aanval en er werden meer kansen gecreëerd. Ook was de omschakeling een stuk sneller waardoor er minder breaks tegen kwamen. Als we alleen naar de tweede helft kijken heeft Auto van Ewijk/LHC zelfs gewonnen. Jammer genoeg werkt dat niet zo en hebben ze de wedstrijd met 27-22 verloren. Komende dinsdag spelen de dames voor de beker thuis een derby tegen SDOL dames 1 om 20:30. Volgend weekend gaan we weer verder met de competitie ook thuis tegen V.A.K.O dames 1. Hopelijk worden dan wel de eerste punten behaald. De Bevers Programma Do 2 november: 20.00 u. Side Out D1 - Dames 4. Vr 3 november: 21.00 u. Smash D2 - Dames 2. Za 4 november: 9.30 u. Sudosa MB2 - Meisjes B1, 13.00 u. Donitas D5 - Dames 5, 13.30 u. Side Out D2 - Dames 5, 15.00 u. Kangeroe D2 - Dames 3, 16.00 u. Voorsterslag MB3 - Meisjes B2. Ma 6 november: 19.15 u. Meisjes C1 - Set Up MC1. VV Lemelerveld Programma Voetbalvereniging Lemelerveld ZA 04-11-2023 THUIS: 8:45 Lemelerveld JO11-1 - HHC Hardenberg JO11-1; 9:00 Lemelerveld JO9-3 - Berkum JO9-3; 9:00 Lemelerveld JO8-1 - Heino JO8-2; 10:00 Lemelerveld JO12-2 - Hardenberg ‘85 JO12-1; 10:00 Lemelerveld JO10-1 - SJO FC Dalfsen JO10-2; 11:15 Lemelerveld JO15-2 - EZC ‘84 JO15-1; 11:15 Lemelerveld JO13-2 - Kon. UD JO132; 13:00 Lemelerveld JO14-2 - SDOL JO14-1; 14:45 Lemelerveld JO17-2 - Hellendoorn v.v. JO17-2. S.C. Lemele Programma ZA 04-11-2023 THUIS: 09:00 Lemele MO-11-1 - Nieuwleusen SV MO11-1; 10:30 Lemele JO13-1JM - Vroomshoopse Boys JO13-4; 10:30 Lemele MO15 - Bergentheim MO15-1. ZA 04-11-2023 UIT:: 08:45 Heino JO9-1JM - Lemele JO9-1JM; 10:15 DES JO15-3 - Lemele JO15-1JM; 10:30 SJO FC Dalfsen JO114 - Lemele JO11-1JM; 11:15 ST:SVV ‘56/ Kloosterhaar VR1 - Lemele VR1; 12:30 Hulzense Boys 5 - Lemele 4; 14:30 MVV ’69 1 - Lemele 1; 14:30 Gramsbergen 5 - Lemele 2; 15:00 De Zweef 6 - Lemele 3; 15:00 Rohda Raalte JO17-2 - Lemele JO17 1JM. ZA 04-11-2023 UIT: 8:30 Hellendoorn v.v. JO12-1 - Lemelerveld JO12-1; 8:30 SVI JO112 - Lemelerveld JO11-2; 8:45 Sc. Overwetering JO10-2 - Lemelerveld JO10-2; 9:00 SJO VCHW JO9-1 - Lemelerveld JO9-2; 9:00 VSW JO8-1 - Lemelerveld JO8-2; 9:25 Rohda R. JO9-7 - Lemelerveld JO9-1; 9:30 DETO JO15-1 - Lemelerveld JO15-1; 10:00 DVC Dedemsvaart JO14-1 - Lemelerveld JO14-1; 11:15 Wijhe ‘92 JO13-2 - Lemelerveld JO13-1; 12:00 Vroomshoopse Boys JO19-1 - Lemelerveld JO19-1; 12:15 Marienberg JO19-1 - Lemelerveld JO19-2; 15:00 Colmschate JO17-1 - Lemelerveld JO17-1; 15:00 SVI MO20-1 (9-tal) - Lemelerveld MO20-1 (9-tal. ZO 05-11-2023 THUIS: 10:00 Lemelerveld 3 - Columbia 3; 10:00 Lemelerveld 7 - Heino 10; 12:00 Lemelerveld 4 - Dalfsen 3; 12:00 Lemelerveld 6 - Heino 6; 14:00 Lemelerveld 1 - Eilermark 1. ZO 05-11-2023 UIT: 9:15 Ruurlo 45+1 Lemelerveld 45+1 10:30 Witkampers slepen, maar wist geen doelpunten meer te maken. Ook Noord Veluwe Boys werd niet meer gevaarlijk. Na 93 minuten spelen vond de arbiter het genoeg geweest en floot voor het einde van de wedstrijd. Lemele blijft ongeslagen en staat met 13 punten uit vijf wedstrijd daarom nog steeds bovenaan! Aankomende zaterdag speelt Lemele de traditioneel lastige uitwedstrijd tegen MVV ’69. Om 14.30 uur wordt op Sportpark de Leemkamp afgetrapt. Marle organiseert een Super Saturday met een gezellige avond in de kantine. Komt allen Lemele naar de overwinning schreeuwen! 2 Lemelerveld 2 11:00 Tukkers De VR2 ST: Lemelerveld/Lemele 2 Lemelerveld VR1 11:15 Almelo 5 12:00 Loenermark VR1 Lemelerveld VR2 13:15 Heeten 7 Lemelerveld 8. PSV Lemelerveld Trudie Schutte was vrijdag met haar paard Nero in Luttenberg om samen hun dressuurdebuut te maken tijdens het Gouden IJzer. Met 210 pt zijn ze met de 3e prijs naar huis gegaan. Zondag was er in Heeten een concours springen. Daar nam Anouk Warmelink aan deel met haar C pony Happyness. Ze zijn naar huis gegaan met de 1e prijs in de hoogte van 70 cm, 75,5 pt. Lemelerveld verliest van sterk WWV’34 Uit bij WVV ’34 in Hengevelde had Lemelerveld het zeker in de beginfase moeilijk tegen een fel spelend WVV’34 dat op het kwartier verdiend op 1-0 kwam. Lemelerveld herpakte zich na de onrustige eerste twintig minuten en kreeg daarna meer controle over de wedstrijd. Via een knappe treffer van Bram Smit en een geweldige uithaal van Job Heerink kwam de ploeg van Emiel Maat nog voor rust op een 1-2 voorsprong. Na rust maakte het sterke WVV’34 gelijk door een vrije trap vanaf twintig meter fraai achter Rowell Evers te schieten. Vijf minuten voor tijd wisten de Hengevelders de winnende treffer te maken en daar viel niet zoveel op af te dingen. Elftalleider Kevin Reimink was na afloop realistisch: “We hebben uit twee kansen twee keer gescoord maar over de hele wedstrijd genomen is de uitslag wel terecht.” Aanstaande zondag speelt Lemelerveld thuis tegen GVV Eilermark uit Glanerbrug. Gezien alle uitslagen en stand in de derde klasse A lijken alle ploegen flink aan elkaar gewaagd! Zondag 5 november is de aftrap op het Heidepark om 14.00 uur. Weer een nederlaag voor Lemelerveldse vrouwen Niet alleen voor Ajax supporters zijn het zware tijden, maar ook voor de 1e selectie van Lemelerveld Vr 1. Op het Heidepark werd zondagmiddag de vijfde nederlaag van het seizoen geleden en staat het team van Eddy Ramerman stijf onderaan in de tweede klasse. Tegen de 2e selectie van VZD uit Arnhem zat het bepaald niet mee. Kansen voor Rena Heuzels en Emma Dijsselhof gingen er een aantal keren net niet in en was elke kans voor VZD wel raak. Het ontbrak ook af en toe aan een beetje geluk. De eindstand was uiteindelijk 0-5 voor de trefzekere Arnhemse vrouwen. Zondag 5 november staat de uitwedstrijd tegen De Tukkers Vr 2 op het programma. In Albergen wordt dan om 11.00 uur afgetrapt. Wedstrijdverslag De Bevers De eerste set in Friesland verloren we, de tweede set wisten wij ons goed te herpakken en liepen wij er met de winst vandoor. We maakten in de gehele wedstrijd te veel onnodige fouten en dat heeft ons de kop gekost. Derde set was wel onze winst, 1-2 voorsprong. Vierde set was spannend tot het eind, helaas verloren we die en stonden we gelijk. Een vijfde set kwam om de hoek kijken… Deze was spannend, maar hoe hard we ook ons best deden, het lukte niet meer. Veel netfouten waarvoor niet gefloten werd, een opstellingsfout die verkeerd beoordeeld werd en onze coach kreeg die mooie gele kaart naar zijn neus gericht. Het zat ons niet mee en dat had werking op ons humeur. Moet niet, dat klopt. Gebeurde wel. Hard gewerkt 2 punten mee naar huis. Zie het volledige verslag op sukerbiet.nl.