19

FoTo: eigen FoTo De Bevers dames 1 sluit de eerste seizoenshelft winnend af Zaterdag 17 december was het zover. Dames 1 van De Bevers speelde haar laatste wedstrijd van 2022. Voordat deze van start kon gaan werden de kampioenen van de mini’s en de jeugd gehuldigd. En wat waren het er veel, nogmaals gefeliciteerd meiden! Na dit feestje kon de wedstrijd van start gaan. Dames 1 nam het op tegen C.S.V. dames 1 uit Zwolle. De Zwollenaren begonnen de wedstrijd met een goede servedruk en al snel keken De Bevers tegen een achterstand aan. Deze achterstand kon nog enigszins weggewerkt worden, maar door te veel onnodige persoonlijke fouten werd de eerste set verloren. De tweede set was eigenlijk hetzelfde verhaal als de eerste. Het eigen spel werd niet gespeeld en er ging te veel mis... Zo keken De Bevers weer tegen een 0-2 achterstand aan. Dit is niet de eerste keer dat dit gebeurt, drie weken geleden was er ook nog een 2-0 achterstand omgezet in een 2-3 winst. Dit kunstje moest dan maar opnieuw gebeuren. Dus vol goede moed werd er begonnen aan de derde set. Er werden minder fouten gemaakt en de servedruk was vele malen hoger. Dit resulteerde in de eerste setwinst van de dag! In de vierde set ging het lang gelijk op, totdat Pien aan de serve kwam. Er werd een flink gat geslagen en die voorsprong werd niet meer weggegeven. Het stond opeens 2-2, de stand was weer gelijk, alles kon nog gebeuren. Gefocust blijven, het eigen spelletje spelen en zoals Gasjan zei: “de draad oppakken”. Zo gezegd, zo gedaan! De Lemelerveldse meiden gingen voor elke bal en er werd hard gevochten. Dit werd door een foutserve van de tegenstanders beloond met de overwinning! Wederom is een 0-2 achterstand omgezet in 3-2 winst, een knappe prestatie van De Bevers!!! Met een keurige derde plek wordt de eerste seizoenshelft afgesloten. Volgende week wordt er nog getraind en dan geniet het team van twee weekjes vakantie om vervolgens keihard te kunnen knallen in het nieuwe jaar! Vanaf deze plek willen wij, De Bevers dames 1, alle supporters bedanken voor het afgelopen jaar en wensen wij jullie goede feestdagen en een gezond en sportief 2023! We hopen jullie ook dan weer met z’n allen te mogen verwelkomen op de tribune! De eerste thuisspeeldag in het nieuwe jaar is 21 januari, tot dan! Auto van Ewijk/LHC 1 - de Tukkers 2 Zondagmiddag 18 december stond de laatste wedstrijd van 2022 voor de dames van Auto van Ewijk/LHC op het programma. In Sporthal Heidepark werden de dames van de Tukkers uit Albergen welkom geheten. Een onbekende tegenstander, welke al flink wat winstpunten heeft kunnen pakken in de eerste helft van de competitie. Meiden die dus zeker kunnen handballen en waar het eigen spel tegenover moet worden gezet. De Tukkers gingen rap van start. Door onder andere twee breaks stond het in no time 0-3. Dat werd een tandje bijzetten en een wedstrijd waarin alle opgebouwde conditie gegeven moest worden. Na ook drie doelpunten van de dames van Auto van Ewijk/LHC werd het 3-3, maar toen ging het mis met het scorend vermogen. De Tukkers waren fel in de dekking, waardoor er veel balverlies werd geleden en waardoor zij veel doelpunten konden scoren. De dames uit Albergen liepen hierdoor uit tot een stand van 3-9. De dames van Auto van Ewijk/LHC laten niet zomaar over zich heen lopen en begonnen met terugvechten. Stapje voor stapje kwamen ze dichterbij en dat resulteerde in een ruststand van 9-12. De laatste goede minuten van de 1e helft zorgden voor een goed gesprek in de rust en geloof in de 2e helft. Er werd meteen gestart met een doelpunt waardoor het verschil werd verkleind naar twee. De gecreëerde kansen werden in de tweede helft beter afgemaakt, maar nog steeds stond daar de goede keeper van de Tukkers, die te veel kansen uit het doel haalde. De tweede helft ging redelijk gelijk op door scores van beide kanten. Lemelerveld hield het geloof in een goede afloop, maar door het dichten van het grote gat in de eerste helft, zat er helaas geen winst in en werd afgesloten met een eindstand van 21-24. De leer van de wedstrijd is dat er goed meegedraaid kan worden, zo lang er geen balverlies geleden wordt en de gecreëerde kansen afgemaakt worden. De komende drie weekenden staan in het teken van de feestdagen en van een extra handbalvrij weekend. Op dinsdagavond 10 januari wordt de afgelaste wedstrijd tegen Zwolle ingehaald. Let op: deze wedstrijd wordt om 20:30 uur gespeeld in Zwolle! Later dit seizoen zal Zwolle op bezoek komen in Lemelerveld. Daaropvolgend zal 15 januari de eerste thuiswedstrijd van 2023 en van de tweede seizoenshelft worden gespeeld. Om 13:20 uur komen de dames van Stevo uit Geesteren op bezoek. Zij staan momenteel op de eerste plek, maar tijdens de uitwedstrijd werd nipt met één punt verschil verloren. Dat biedt dus zeker mooie mogelijkheden en het zou fantastisch zijn als het Lemelerveldse publiek van zich laat horen. Tot dan! Koersbalteams Luttenberg – Lemelerveld 13-12-2022 met overhandiging Trefkoele+ wisselbokaal PKO. Biljartmiddag SWOL tegen De Terp Zwolle in de Mozaïek-Lemelerveld FoTo: eigen FoTo Biljarters SWOL winnen ook de 2e biljartwedstrijd in 2022 van de Terp-Zwolle Jullie hebben hier in de Mozaïek een echt mooi biljartcentrum was deze dag regelmatig te horen. Mooie woorden van de Zwolse spelers. Zowel de ontvangst als de mogelijkheden. Als reactie kon gezegd worden dat door SWOL in de voorbereiding tot de bouw ook de nodige inspanning hiervoor is geleverd. De biljartclub SWOL is hier nog steeds blij mee. De 8 te spelen partijen in de 1e ronde werden binnen de tijdsplanning afgewerkt. Het leverde een voorsprong op van 16 Belgische wedstrijdpunten. Direct daarna is gestart met de 2e ronde voordat de groep naar Brugstede ging. In Brugstede was het een mooi weerzien van enkele Zwolse biljarters met biljartclublid Jan Huijsmans. Na een heerlijke maaltijd werd de 2e ronde afgewerkt. Ook die werd door de spelers van SWOL nog net gewonnen met 3 punten verschil. Total 152 BP voor biljartclub SWOL en 123 BP voor de biljartclub de Terp uit Zwolle. Van de 16 partijen werden en 7 door SWOL gewonnen en 3 door de Terp. Na de middag was er zelfs nog ruimte voor twee groepjes kaarters wat een mooie aanvulling was op de sfeer bij het biljarten. FoTo: eigen FoTo Mini-koersbaltoernooi Luttenberg-Lemelerveld Tijdens het provinciaal Koersbaltoernooi Overijssel (PKO) in oktober, gewonnen door team 1 van Luttenberg met team 2 van de Mozaïekrollers als 2e, ontstond het idee om nog een keer tegen elkaar te spelen. Eerst in Luttenberg. Met 2 teams uit Lemelerveld tegen 3 teams van Luttenberg werd dinsdagmiddag 13 december een minitoernooi gespeeld. Na een welkom door Ietje Scholten in Elckerlyc Luttenberg gaf toernooileider Jos Diekman uitleg van de te spelen wedstrijden. Omdat de 2 teams uit Lemelerveld vaker moesten spelen werden gemiddelden van de totaalresultaten berekend voor de juiste uitslag. Het team van Luttenberg 3, was de winnaar met team 1 van Lemelerveld als 2e. Team Luttenberg 1 werd 3e met team 3 als 4e en team2 van Lemelerveld werd 5e. Na afloop werd een groepsfoto gemaakt. Gerrit Schutte, werkgroeplid PKO, maakte van de gelegenheid gebruik om de grote Trefkoele+ wisselbokaal met vermelding van het winnend team aan teamcaptain Theo Veldkamp te overhandigen. Hij nodigde de teams van Luttenberg uit om in 2023 een minitoernooi in de Mozaïek Lemelerveld te komen spelen. Na afloop dankte Ietje Scholten alle spelers voor de gezellige middag.