9

De Bevers D1 verliest Verslag SC Lemele 1 in Fryslân Met een krappe selectie vertrok De Bevers D1 op de late zaterdagmiddag wederom naar Fryslân. Dit maal was D.B.S. D1 uit Balk de tegenstander. Dit team staat op de tweede plaats, thuis wisten zij 1-3 van ons te winnen. We waren dus gebrand op revanche! De wedstrijd werd begonnen met Pien als spelverdeler, Nienke als diagonaal, Esra en Indy op de middenpositie, Moniek en Stans als passer-lopers en Isa was de libero. Met een goede serviceserie begonnen we de wedstrijd met een paar punten voorsprong. Deze voorsprong kon alleen niet behouden worden. De scherpte miste nog en iedereen maakte te veel onnodige fouten, waardoor deze set verloren werd met 25-20. De tweede set begonnen we feller, fanatieker en scherper. De tegenstander werd flink onder druk gezet door onze strakke services. Zij maakten meer fouten, terwijl wij de foutenlast wat omlaag konden krijgen. Deze set werd overtuigend gewonnen met 13-25. Met dit positieve gevoel werd de derde set begonnen. Romy verving Nienke op de diagonaalpositie. Dit keer wist D.B.S. ons flink onder druk te zetten en stonden we al vrij snel zo’n acht punten achter… Totdat Moniek begon met serveren, zij wist de achterstand nog naar twee punten te brengen. Echter wisten we als team dit niet vast te houden. 25-17 werd de derde set verloren. Dan gingen we maar wéér strijden voor een vijfsetter. Indy verliet het veld en Nienke verving haar. Deze set verliep zoals het de hele wedstrijd al ging; zeer wisselvallig. Beide teams wisten prachtige ballen te scoren, maar er werden ook (te) veel persoonlijke fouten gemaakt. In de laatste, spannende punten wist D.B.S. beter met de druk om te gaan en minder fouten te maken. De vierde set werd dus helaas gewonnen door de tegenstander met 26-24. We wisten er dus geen vijfsetter uit te slepen… Met een 3-1 verlies vertrokken we weer richting Lemelerveld. Maandag zal deze wedstrijd geanalyseerd worden en daarna gaat de volle focus naar de volgende wedstrijd. Komende zaterdag zullen we namelijk thuis aantreden tegen de koploper, Oranje Nassau D1. De uitwedstrijd hebben we het hun erg lastig weten te maken, ondanks dat de wedstrijd verloren werd. Het belooft dus een mooie pot te worden, waarbij wij al jullie steun goed kunnen gebruiken! Zaterdagavond 25 maart om 19.00 uur zal het eerste fluitsignaal klinken, graag tot dan!!! De Bevers Programma VR 24-03-2023: 19.00 u. Flash MB2 - Meisjes B2, 19.00 u. Flash MB1 - Meisjes B1. ZA 25-03-2023: 12.00 u. Vonk MB2 - Meisjes B2, 12.30 u. Gemengd C1 - Dac XC1, 12.30 u. Meisjes B1 - Olhaco MB1, 14.00 u. De Meeuwen MC1 - Meisjes C1, 14.30 u. Dames 4 - Kangeroe D4, 14.30 u. Dames 5 - VVSA D1, 14.30 u. Dames 6 - De Schutters D1, 16.30 u. Dames 2 - Sneek D4, 16.30 u. Dames 3 - Emmen D3, 16.30 u. Dames 7 - Ouvol D3, 19.00 u. Dames 1 - Oranje Nassau D1. SC Lemele Programma ZA 25-03-2023 THUIS: 09:00 Lemele JO9 -1JM - SC Balkbrug JO9-2; 10:15 Lemele JO11 1 - SJO FC Dalfsen JO112; 10:30 Lemele JO15 -1JM - Juventa ’12 JO15-4; 12:30 Lemele VR1 - DVC Dedemsvaart VR2; 12:30 Lemele JO19-1 - Haarle JO19-1; 15:00 Lemele 1 - BZSV de Blauwwitters 1; 15:00 Lemele 3 - La Première 3. ZA 25-03-2023 UIT: 09:45 Hardenberg ’85 JO13-2JM -Lemele JO13 -1JM; 09:45 DETO JO8-2JM - Lemele JO8-1; 10:00 Den Ham JO10-1 - Lemele JO10-1; 10:15 DES JO11-4JM - Lemele JO11-2JM; 11:00 ST:SC Balkbrug/ Avereest JO17-1 - Lemele JO17-1JM; 14:30 Mariënberg 3 - Lemele 2. PSV Lemelerveld Lotte Ogink reed zaterdag met haar D pony, Amigo, in Luttenberg. Ze deden mee aan het Gouden IJzertje. Ze behaalden 194.5 punten, dit was goed voor een 3e prijs in de klasse B dressuur. Ook Ilse Bonte was zaterdag in Luttenberg. Ilse en haar D pony, Nala, hebben met 188 punten ook de derde plaats behaald, in de klasse B dressuur De lessen voor startende ruitertjes starten op 1 april bij Paardensport Vereniging Lemelerveld. Welkom! Kijk voor meer informatie op onze Facebook of instagram pagina. Afgelopen zaterdag stond voor Lemele 1 de uitwedstrijd op het programma tegen Marienheem. Een wedstrijd die voor beide ploegen van groot belang was om nog een plaats bij de eerste eerste zes ploegen te bemachtigen, wat handhaving in de 4e klasse betekent, terwijl voor de onderste 6 ploegen degradatie naar de nieuw te vormen 5e klasse wacht. Marienheem kwam zeer goed uit de startblokken, want binnen 2 minuten kopte één van hun voorwaartsen al op de lat, een voorteken? Na 10 minuten spelen kwam de op dat moment verdiende 1-0 via een corner, die bij de eerste paal werd verlengd en door de geheel vrijstaande spits tot doelpunt werd gepromoveerd. Hierna kwamen wij ook beter in de wedstrijd. Goede kansen voor o.a. Jelmer Kleinjan en Yoran Bakhuis werden niet benut terwijl Marienheem ook kansen had op de Lemelerveld laat winst Auto van Ewijk/LHC Dames 1 - V.A.K.O Dames 1 Zondag 19 maart stond de wedstrijd tegen de dames van V.A.K.O Dames 1 op het programma. De vorige wedstrijd was 31-24 geworden in het voordeel van V.A.K.O. Daar wilden de dames van Auto van Ewijk/LHC nu verandering in brengen. Het einde van het seizoen komt in zicht, de dames van Auto van Ewijk/LHC staan nu 8e in het klassement en zouden graag nog wat plekken willen klimmen. In de voorbespreking zijn er duidelijke afspraken gemaakt, de dames van Auto van Ewijk/LHC zijn de wedstrijd sterk begonnen en dit zorgde voor een spannende stand die steeds tegen elkaar op ging. Er werden veel mooie acties laten zien en de dames van Auto van Ewijk/ LHC waren gebrand om de punten in Lemelerveld te houden. De ruststand was dan ook 14-14. Erop en er over dat is wat er werd gezegd in de rust. Er zit veel vechtlust in de dames van Auto van Ewijk/LHC. Helaas liepen de dames steeds achter de feiten aan en kon V.A.K.O een kleine voorsprong pakken. Als een team hebben de dames van Auto van Ewijk/LHC gevochten. 5 minuten voor tijd werd het spannend en werd er door de dames van Auto van Ewijk/LHC een inhaalslag gecreëerd. Het werd erg spannend en dat was te merken aan iedereen op het veld, de bank en de tribune. De dames van Auto van Ewijk/LHC hebben gevochten tot het bittere einde, alleen mocht dit niet baten. Bij het eindsignaal stond een stand van 27-28 op het scorebord in het voordeel van V.A.K.O. Deze week staat er een thuiswedstrijd tegen Zwolle op het programma om 13:00! Hopelijk zien we jullie dan en helpen jullie ons naar een overwinning! weer liggen Lemelerveld en laatste minuten van een wedstrijd, het is niet bepaald een goede combinatie. Al diverse keren leek Lemelerveld deze competitie de overwinning over de streep te trekken maar ging het in de slotminuten mis. Zo ook afgelopen zondagmiddag toen BWO in de 93e minuut alsnog op gelijke hoogte kwam en de wedstrijd teleurstellend in 3-3 eindigde! Zonder de geblesseerde Matthias Reimink, speelde Lemelerveld in Hengelo tegen BWO, de nummer twee van de ranglijst, een aardige eerste helft. Door fraaie goals van Stijn Kogelman in de 7e minuut, en via Stan Reimink in de 18e minuut, kwam Lemelerveld op een 0-2 voorsprong. Hoewel BWO wat meer balbezit had wisten ze geen kansen te creëren tegen de solide verdediging. Na rust schakelde BWO een tandje bij en speelde in een hoger tempo. Lemelerveld was echter uiterst effectief met de kansen. Stijn Kogelman scoorde op aangeven van Job Heerink in de 52e minuut de 0-3 en leek Lemelerveld opnieuw bij een titelkandidaat te gaan winnen. BWO kwam echter fel terug en maakte rond de 60e minuut binnen enkele minuten de 1-3 en 2-3. Daarna was het billenknijpen en heldhaftig verdedigen met slechts wat spaarzame kansjes voor de Lemelervelders. In de allerlaatste minuut van de blessuretijd belandde een voorzet in het zestienmetergebied ietwat lucky voor de voeten van een BWO aanvaller die de 3-3 scoorde. Met het gelijke spel blijft Lemelerveld hangen in de onderste regionen van de 2-0. In de rust werden er door trainer Harrie Warmelink enkele omzettingen gedaan, Jelmer Kleinjan en Wytse Schrier bleven achter in de kleedkamer en Steven Warmelink en Yur Hekman maakten hun entree. Binnen 2 minuten in de 2e helft was de schade door Lemele gerepareerd. Een fraaie aanval over rechts via Yoran Bakhuis en Erik Lubbers werd door Remon Kleinlugtenbeld knap binnen geschoten 1-1. In de tweede helft was een veel energieker Lemele te zien waarin de organisatie van achteruit veel beter stond. Marienheem werd teruggedrongen op eigen helft. Yur Hekman miste oog in oog met de keeper en een 4 tegen 1 situatie werd zeer slecht uitgespeeld. Marienheem kon hier weinig tot niets tegenoverstellen. Alleen kwamen we in de laatste minuut nog goed weg omdat een verdwaald afstandsschot de deklat boven Ruan Weelink nog schampte. Conclusie van deze middag is dat beide ploegen met dit gelijke spel weinig zijn opgeschoten, want het gat naar de eerste 6 ploegen werd alleen maar groter. Maar theoretisch zijn er nog steeds mogelijkheden om bij de eerste 6 te eindigen en zolang er nog mogelijkheden zijn, gaan wij ervoor. Te beginnen a.s. zaterdag wanneer wij de nummer laatst op de ranglijst Blauwwitters BZSV uit Borne ontvangen op ons eigen sportpark, aanvang wedstrijd 15.00 uur. Lemelerveld Vr 1 - Victoria Boys Vr 1 Het was zondagmiddag een mooi voetbalgevecht tussen de Lemelerveldse vrouwen 1 en koploper Victoria Boys Vr 1. De wedstrijd eindigde in 0-0. In de eerste helft had Lemelerveld pech dat twee keer de lat werd geraakt. Tegenvaller was het uitvallen van de ervaren Romy Exel en in de rust van Jill Heerink door blessures. De Apeldoornse vrouwen waren in de tweede helft de betere ploeg maar veel kansen op een doelpunt waren er niet, al raakten ook zij de lat. De Lemelerveldse meiden speelden met enorme inzet tegen de Apeldoornse kampioenskandidaat! Het bleef spannend tot het eind en was het gelijkspel wel een terechte uitslag! Zondag 26 maart spelen de Lemelerveldse meiden om 13.30 uur in Winterswijk tegen laagvlieger FC Trias. 2e klasse. Opstelling: Rowell Evers, Koen Schrijver (85 Wout Butink), Naud Schrijver, Stef Huisjes, Robin Morrenhof, Stan Reimink, Jeroen Exel, Stijn Kogelman, Job Heerink (77 Gijs in de Wal) Noah Tuink (68 Teun in de Wal, 85 Bram Smit). Zondag 26 maart speelt Lemelerveld om 14.00 uur thuis tegen FC Suryoye Mediterraneo uit Enschede. VV Lemelerveld Programma ZA 25-03-2023 THUIS: 9:00 Lemelerveld JO9-1 - Den Ham JO9-2; 9:00 Lemelerveld JO8-1 - Heeten JO8-1; 9:00 Lemelerveld JO8-3 - Holten JO8-2; 10:00 Lemelerveld JO12-1 - HHC Hardenberg JO12-2; 10:00 Lemelerveld JO11-1 - Nieuwleusen SV JO11-1; 10:00 Lemelerveld JO10-1 - JCLE JO10-1; 10:00 Lemelerveld JO102 - Broekland JO10-2; 10:00 Salland 4x4 toernooi Voetbalschool; 11:15 Lemelerveld JO14-2 - Heino JO14-1; 11:15 Lemelerveld JO13-2 - HHC Hardenberg JO13-3; 13:00 Lemelerveld JO151D - DES JO15-1; 13:00 Lemelerveld JO15-2 - Nieuw Heeten JO15-1; 13:00 Lemelerveld JO141 - DETO JO14-1; 14:45 Lemelerveld MO17-1 - DETO MO17-1. ZA 25-03-2023 UIT: 8:30 Wijhe ‘92 JO9-1 - Lemelerveld JO9-2; 8:30 Rohda R. JO8-5 - Lemelerveld JO8-2; 8:45 Heino JO12-2 - Lemelerveld JO12-2; 9:00 De Zweef JO17-2 - Lemelerveld JO17-2; 9:30 Vilsteren JO11-1 - Lemelerveld JO11-2; 9:30 HHC Hardenberg JO10-2 - Lemelerveld JO10-3; 11:15 Raalte JO13-1 - Lemelerveld JO13-1; 15:00 Swift ‘64 JO19-1 - Lemelerveld JO19-1. ZO 26-03-2023 THUIS: 10:00 Lemelerveld 3 - Columbia 3; 10:00 Lemelerveld 7 - Ulu Spor FC 3; 12:00 Lemelerveld 4 - Ulu Spor FC 2; 12:00 Lemelerveld 6 - Rohda R. 5; 14:00 Lemelerveld 1 - Suryoye-Mediterraneo 1. ZO 26-03-2023 UIT: 9:00 De Zweef 45+2 - Lemelerveld 45+1; 10:00 Heino 11 - Lemelerveld 8; 10:30 Wijhe ‘92 2 - Lemelerveld 2; 10:30 Sc. Overwetering 3 - Lemelerveld 5; 11:30 KCVO VR1 - Lemelerveld VR2; 13:30 FC Trias VR1 - ST: Lemelerveld/Lemele VR1.