7

SC Lemele Progr za 26-02-2022 Thuis: 12:30 Lemele JO19-1 - ASV ‘57 JO19-1; 11:00 Lemele VR1 - ST: EMMS/SC Lutten VR2. Uit: 14:30 BZSV de Blauwwitters 1 - Lemele 1. VV Lemelerveld Progr za 26-02-2022 Thuis: 10:00 Voetbalschool 11:00 Lemelerveld JO13-1 - Sallandia JO13-1; 13:00 Lemelerveld MO17-1 - Hardenberg ‘85 MO17-1. Progr zo 27-02-2022 Thuis: 10:00 Lemelerveld 2 - Groen Wit’62 2; 12:00 Lemelerveld 5 - Heino 6. Uit: 14:00 Eilermark 1 -Lemelerveld 1. Foto: EigEn Foto Auto van Ewijk/LHC Dames 1 - Voorwaarts Dames 2 Vandaag stond voor de dames van Auto van Ewijk/LHC de eerste van een reeks inhaalwedstrijden op het programma. De tegenstander van vandaag was niemand minder dan Voorwaarts 2 uit Twello. Gezien de stand (plek 11) leek het voor de dames van Auto van Ewijk/LHC een makkelijke dag te worden. Echter duurt een wedstrijd 60 minuten en is de strijd niet klaar voor het laatste fluitsignaal. Na een goede voorbereiding, waar Linda de dames van Auto van Ewijk/ LHC op het hart drukte om de tegenstander niet te onderschatten, begon de wedstrijd om 12:15. Door goed samenspel in het begin van de wedstrijd konden de dames van Auto van Ewijk/LHC uitlopen tot een stand van 9-4. Voorwaarts wist dat de strijd niet gestreden was en kwam terug tot een stand van 15-14. De dames van Auto van Ewijk/LHC werden hierdoor wakker geschud. Ze liepen met goed samenspel in de aanval en verdediging uit tot een stand van 18-14. In de rust werden de puntjes op de spreekwoordelijke i gezet voor de 2e helft. De lijn, die de dames van Auto van Ewijk/LHC hadden ingezet in de 1e helft, werd vastgehouden en ze konden makkelijke uitlopen naar een stand van 30-17. Voorwaarts wist het het net nog een paar keer te vinden, echter was dit niet genoeg om de dames van Auto van Ewijk/LHC uit het spel te halen. Na 60 minuten handbal floot de scheidsrechter af met een stand van 39-22 op het scorebord. Wat was het fijn om het publiek in deze getallen weer op de tribune te zien! Jullie hebben de dames van Auto van Ewijk/LHC weer naar de overwinning geschreeuwd en geklapt! Jullie hulp kunnen we ook goed gebruiken bij de volgende wedstrijd. Deze spelen de dames van Auto van Ewijk/LHC tegen HHZD uit Heino op DINSDAG 1 maart om 19:30 in Heino. Het is niet alleen competitiewedstrijd maar ook nog een derby die geen 1 van de 2 teams wil verliezen! Tot dan! Biljarters SWOL winnen 1e biljartwedstrijd 2022 De eerste uitwisselingswedstrijd met de regioclubs in 2022 was tegen de Terp uit Zwolle. Het werd een overwinning voor de biljarters van SWOL met 126 tegen 107 Belgische wedstrijdpunten (BP) voor de spelers van de Terp. Dit keer werd met 7 spelers een thuis- en een uitwedstrijd gespeeld met maximaal 25 beurten per partij in plaats van de gebruikelijke 30 beurten. SWOL won 5 partijen en de Terp 4 partijen. Alleen Theo Wippert en Antoon Sibelt wisten van beide clubs hun twee partijen winnend af te sluiten. In december vorig jaar in Zwolle was de Terp winnaar met 89-71 BP. Naast de onderlinge competitie Libre en Bandstoten, speelt de biljarteen club SWOL ook een competitie met Mariënheem en Nieuwleusen. De finalewedstrijden (3 partijenstelsel) worden in maart in de Mozaïek gespeeld. Foto: EigEn Foto Wedstrijdverslag SC Lemele 1 Voor het eerst sinds 27-11-2021 stond er voor de hoofdmacht van SC Lemele weer een competitiewedstrijd op het programma. Tegenstander was SV Rijssen, één van de subtoppers in de 4e klasse. De wedstrijd begon met 1 minuut stilte voor de ons ontvallen clubmensen Jan Hulsink en Geesje Talen. Nadat scheidsrechter Vos voor het beginsignaal had gefloten, ontwikkelde zich een wedstrijd die wij dit seizoen al vaker hebben gezien: een iets makkelijker combinerend SV Rijssen tegen een stug verdedigend Lemele wat niet tot doelrijke kansen leidde voor beide doelen. Na 21 minuten spelen had SV Rijssen toch een voorsprong uit een strafschop, die terecht werd gegeven nadat een Lemele speler zijn tegenstander onderuit trok ,en feilloos werd binnengeschoten door Mark van Pijkeren 0-1. Maar wij gingen niet bij de pakken neerzitten en na een half uur spelen mochten wij vanaf dertig meter van het doel een vrije trap nemen en deze werd met de wind in de rug prachtig binnengeschoten door Remon Kleinlugtenbeld1-1. Op dat moment een terechte tussenstand en tevens ruststand. Na de thee, terwijl de meeste mensen nog in de kantine zaten, kwam SC Rijssen op 1-2 door een van richting veranderd schot van Wilco Hoevink die doelman Ruan Weelink kansloos liet. Hierna ontwikkelde zich een wedstrijdbeeld waarin SC Rijssen veelvuldig de bal had maar niet echt kansen creërde, maar dit lukte ons ook niet echt. Wij kwamen geen één keer in de buurt van de SV doelman. 20 minuten voor tijd kwam SC Rijssen op een 1-3 voorsprong door de enige goede aanval die zij opzetten en opnieuw was het Wilco Hoevink die de trekker overhaalde. Vijf minuten voor tijd viel ook nog de 1-4 door een door de wind gedragen bal die bij de tweede paal binnenviel, doelpuntmaker deze keer was Frank Averesch. Over de gehele wedstrijd gezien een terechte uitslag die iets te hoog uitviel omdat SV Rijssen uit 5 doelpogingen 4 keer scoorde en wij uit een doelpoging 1 keer. Aanstaande zaterdag spelen wij de uitwedstrijd bij BZSV de Blauwwitters in Borne aanvang 14.30 uur. Zie eventueel ook Vechtdal TV https://youtube Kijk- en Doedag Negen jeugdtrainers VV Lemelerveld slagen met vlag en wimpel Foto: EigEn Foto Begin 2020 had VV Lemelerveld deze negen trainers al ingeschreven voor de cursus ‘junioren trainer’ bij de KNVB. Het jeugdbestuur vind het belangrijk om de jonge trainers te stimuleren om zich te blijven ontwikkelen. In oktober liet de corona het eindelijk toe om te kunnen starten met de cursus. De docent Eddy Kuik van de KNVB was erg enthousiast over deze groep. Er deden in totaal dertien trainers mee uit Lemelerveld en buurtdorpen. In maar liefst acht praktijkbijeenkomsten heeft de groep trainingen en wedstrijden begeleid aan onze jeugd. En met de nodige thuisstudie is het alle dertien trainers gelukt om afgelopen maandag hun diploma te mogen ontvangen van de docent Eddy Kuik. Via deze weg wil VV Lemelerveld nogmaals Rik Diepman, Luuk Wagemans, Nick Meulman, Joran IJseldijk, Ole Huysmans, Remco Roelofs, Sheldon Bakker, Jesse Eilert en Stan Boerkamp feliciteren met het behalen van deze diploma. Een mooie stap voor deze trainers om te kunnen door ontwikkelen, en voor onze jeugd van VV Lemelerveld een fantastische aanvulling. Bij `t Olde Manegepeerd op zondag 27 februari van 12.00 tot 16.00 uur. Eerst een fijne winterwandeling op de Lemelerberg en daarna snert of lekkere warme chocomelk voor het goede doel! Kom 27 februari bij ons langs en neem een kijkje aan de Lovenseweg 3. De gehele opbrengst is voor de uitgewerkte manegepaarden die hier na een werkzaam leven in de maneges van hun rust genieten. Wil je meer weten over wat we doen? Graag geven we uitleg over de opvang van de paarden. Je kunt de paarden verwennen en er is een verkoop van 2de hands paardenspullen. Je kunt zelf appels/brood of wortels meenemen en aan de paarden geven. Ook zijn wij een inzamelpunt van kleding en inktcartridges en frituurvet. Adres: Lovenseweg 3 te Dalmsholte www.manegepeerd.nl e-mail: info@manegepeerd.nl tel: 06-12874764 Vanaf de Lemelerberg volg je de Beukenlaan over de onverharde weg.