10

Lemele pakt op Super Saturday ook volle buit tegen Marle Lemelerveld vrouwen in slotfase Het spelbeeld dat we allemaal verwachtten, kwam ook uit. Lemele kreeg de bal en mocht het spel maken. Marle hield het achterin compact, dichtbij elkaar en probeerde met de lange bal gevaarlijk te worden. Door de oranje muur was moeilijk heen te komen, waardoor echte kansen in de openingsfase achterwege bleven. En niet alleen in de openingsfase, maar de gehele eerste helft werden beide ploegen nauwelijks gevaarlijk. Pas in minuut 44 kon Lemele zijn eerste echte kans noteren. Uit een lange uittrap van Ruan Weelink kwam de wind achter de bal, waardoor hij over de hele verdediging van Marle zeilde. Het was Yoran Bakhuis die de bal ontving, maar zijn lob belandde net naast de verkeerde kant van de paal. Een minuut later werd Lemele nog een keer gevaarlijk. Via een uitstekende aanval kreeg Damien Dijk de bal op de achterlijn. Met een teruggetrokken voorzet kwam de bal voor de voeten van Erik Lubbers. Maar ook zijn inzet liet het net van MVV ’69 helaas niet bollen. En dat was het wel. Twee redelijke kansen voor Lemele, terwijl Marle daar vrijwel niets tegenover kon zetten. Na 45 minuten spelen vond de arbiter het ook hoog tijd om voor de rust te fluiten. In de tweede helft speelde Lemele tegen de wind in. Dat betekent automatisch dat Marle er vanaf speelt, wat hun tactiek ten goede kwam. Want de tweede helft was nog niet vijf minuten bezig of de 0-1 kon genoteerd worden. Een lange bal vanuit de verdediging vloog over alles en iedereen heen, waardoor de aanvaller van Marle vrij op Ruan af kon lopen. Hij passeerde de doelman vakkundig, legde de bal breed en de spits hoefde deze alleen nog maar in te tikken. Misschien wat tegen de verhouding in, maar dat maakte de gastheren niet uit. Zij gingen knap aan de leiding tegen de koploper. De knop moest om. Aangejaagd door de onuitputtelijke steun van Vak L ging Lemele op zoek naar de gelijkmaker. En die kwam gelukkig snel. Net als de steun van de supporters, is ook de werklust van Tim Schotman onuitputtelijk. Toen hij op een terugspeelbal doorjoeg, werd dit maar weer eens beloond. De keeper schoot de bal tegen de aanstormende Tim, die daarna vanuit een zeer lastige hoek toch de bal in het net wist te krijgen. Een wat gelukkig doelpunt, maar o zo belangrijk. Lemele ging door om zo snel mogelijk op voorsprong te komen. Na een corner kreeg Yoran de bal, die hij opnieuw probeerde voor te zetten. Tijdens het geven van de voorzet kwam de verdediger wat onbehouwen in en kegelde hij Yoran naar de grond. De piepjonge scheidsrechter wees resoluut naar de stip. Remon Kleinlugtenbeld ging achter de bal staan. En dan weten we het eigenlijk allemaal al. Met zijn 100% score aan penalty’s dit seizoen was ook dit buitenkansje aan hem besteed: 2-1! Lemele ging weer aan de leiding! Met nog een half uur te spelen zetten de bezoekers steeds meer druk. Niet qua voetballend vermogen, maar wel qua opportunisme en lange ballen. Op goed geluk gingen zij op zoek naar de gelijkmaker. Door de tegenwind en het opportunistische spel kwam Lemele ook steeds minder goed van het eigen doel af. De bal werd niet meer lang in de ploeg gehouden en lange, hoge ballen kwamen bijna met dezelfde snelheid weer terug. Aan alles voelde je dat deze wedstrijd over de streep getrokken moest worden. Het spel was het laatste kwartier ook niet meer om aan te zien, Diede Tempert met haar pony Tarzan. FoTo: eigen FoTo PC De Bergruitertjes Lemele Afgelopen weekend zijn verschillende leden van PC De Bergruitertjes uitgekomen op de wedstrijd. Op zaterdag heeft Magali Linckens met haar pony Blister deelgenomen aan een springwedstrijd in Rijssen en met succes. Ze reed 2 parcoursen en bleef foutloos. In de rubriek 50cm won ze de eerste prijs met 82 stijlpunten. Ook Mayden Linckens kwam op deze wedstrijd uit en reed met haar pony Bjorn twee foutloze rondes. Op de bixiewedstrijd in Hellendoorn heeft Esmee Kleinlugtenbeld met haar pony Dolly naar volle tevredenheid haar eerste dressuurproef gereden. In het springen kwam ze met 4 strafpunten over de finish. Op zondag vond een springwedstrijd plaats in Mariënheem. Diede Tempert reed daar met haar pony Tarzan hun laatste wedstrijd. Ze reden een foutloos parcours én een foutloze barrage. Een heel knappe prestatie en een heel mooie afsluiting, want topper Tarzan gaat nu met pensioen! maar dat deed er ook niet toe. Ook dát hoort bij een echte derby. De negentigste minuut kwam steeds dichterbij en ondanks de druk van Marle, kwam Ruan nooit echt in de problemen. Na 95 minuten spelen vond de scheidsrechter het wel genoeg geweest en floot hij voor het eindsignaal. Een groot gejuich barstte los langs het veld en Lemele kon weer drie punten bijschrijven. Het equipe van Geert Tichelaar ligt daarom nog steeds op pole position voor de titel.Met de steun van de vele supporters, het vocale geweld van Vak L en de werklust om de drie punten in Lemele te houden, was de derby eindelijk weer eens voor Blauwwit. En met zo’n overwinning is het feest in de kantine toch nét altijd wat groter. Toen de verslaggever van dienst richting huis keerde, was de kantine nog bomvol. Een belangrijke middag met drie punten, afgesloten met een uiterst gezellige avond: wat wil je nog meer? Met nog vijf wedstrijden te gaan ligt Lemele nog steeds op titelkoers. Op zaterdag 6 april speelt het de uitwedstrijd tegen Koninklijke UD in Deventer. Om 14:30 uur wordt er afgetrapt op Sportpark Het Schootsveld. Alle support is welkom! naar dikke nederlaag Trainer Eddy Ramerman baalde na afloop van de met 1-5 verloren wedstrijd tegen De Tukkers Vr 2. Dat had te maken met de enorme fouten die verdedigend werden gemaakt. Er waren vooraf volgens Ramerman duidelijke afspraken gemaakt om verdedigend geen risico nemen. Dat gebeurde in het laatste kwartier dusdanig dat de Twentse vrouwen uit Albergen wel heel gemakkelijk aan de doelpunten kwamen. Na een ongelukkig opgelopen achterstand in de beginfase herpakten de Lemelerveldse vrouwen zich en speelden een prima eerste helft. Ingeborg Feberwee knalde 10 minuten voor de rust vanaf 20 meter de verdiende gelijkmaker binnen.1-1. Rena Heuzels en Manoy Westemeijer mistten daarna de mogelijkheden om Lemelerveld op voorsprong te zetten. Na rust, onder de plaag van Maartse buien, een stormachtige wind en een zware grasmat, ging het in de slotfase helemaal mis. Op 2e paasdag 1 april staat het inhaalduel, uit tegen WVW Vr 1, op het programma. In Weurt, vlak bij Nijmegen, is de aftrap op sportpark De Kamp om 12.00 uur. Doelpuntenfeest in Glanerbrug Lemelerveld deed zondagmiddag uitstekende zaken door tegen Eilermark met 1-5 te winnen. In Glanerbrug leek het daar, na een goede beginfase, niet op. Eilermark, volgend seizoen naar de zaterdag, is een goed voetballende ploeg en kwam op het halve uur via topschutter Lesley Nahrwold op een 1-0 voorsprong. Vlak voor rust tikte Noah Tuink een voorzet van Elwin van Lenthe binnen voor de 1-1 en ging de ploeg van Emiel Maat met een goed gevoel de rust in. Na rust kwam Lemelerveld 20 minuten voor tijd wel heel bijzonder op 1-2. Een terugspeelbal werd door doelman Rowell Evers vanaf de eigen zestien vol op de schoen genomen en gedragen door de wind verdween de bal, via een stuit, over de inval doelman van Eilermark in het doel! Door het doelpunt knakte er iets bij de Twentenaren en kon Lemelerveld via fraaie doelpunten van Noah Tuink, Job Heerink en Stan Reimink uitlopen naar een dikke 1-5 voorsprong. Invaller Bram Reimink raakte vlak voor tijd nog de lat. Elftal leider Kevin Reimink, zelf doelman bij 4e divisionist Excelsior Rijssen, verklaarde na afloop dat Lemelerveld baat heeft gehad bij de bepaald niet sterke Eilermark doelman. Met de overwinning deed Lemelerveld goede zaken op de ranglijst al blijft het spannend in de strijd om de nacompetitie te ontlopen. Op 2e paasdag staat het inhaalduel tegen DTC 07 op het programma. De Dinkelland Tilligte Cominatie is de nummer 13 van de derde klasse A en wist verrassend de laatste drie wedstrijden te winnen. Voor Lemelerveld is het op voorhand een pittig uitduel! Op het sportpark in Tilligte aan de Westenveldweg 1 is maandag 1 april de aftrap om 14.00 uur. Opstelling Lemelerveld: Rowell Evers, Roel Posthoorn, Naud Schrijver ( 80 Bram Reimink) Ian Nijenkamp, (75 Jasper Westerman) Elwin van Lenthe (80 Ramon Lorkeers), Gijs in de Wal, Robin Morrenhof, Stan Reimink, Noah Tuink, Job Heerink en Bram Smit (70 Teun in de Wal, 80 Arjon van Lenthe). FoTo: eigen FoTo Paardensportvereniging Lemelerveld Lotte Ogink was zaterdag in Rijssen samen met haar D pony Amigo. Met het springconcours was ze foutloos en 1e bij categorie D/E 50/60 centimeter. Wedstrijdverslag SDOL 1- Auto van Ewijk/LHC 1 Zaterdagavond speelde Auto van Ewijk/LHC tegen SDOL. Een derby tussen de twee buurtgenootschappen. Hij staat bekend om de wisselende uitkomsten. In de voorbereiding en in de beker werd er vooral winst gevonden door de dames van LHC. In de competitie lukte het SDOL om de winst naar zich toe te trekken. Ditmaal werd de derby in Luttenberg gespeeld. De twee teams kennen elkaar en hun spel dus goed. In de voorbespreking stonden dan ook maar een paar thema’s ter herinnering centraal. Vanwege afwezigheid en blessures werd het team van Auto van Ewijk/ LHC aangevuld vanuit dames 3 en het A team. Dat voelt toch even anders, desalniettemin was de opdracht voor de wedstrijd helder. De eerste helft liep gezamenlijk op. SDOL wist door snelheid en scherpte bij start wat sneller het net te vinden. De dames van LHC kwamen na een aantal minuten ook zeker op gang en zorgden ervoor dat de ruststand bijna gelijk was: 12-11. In de tweede helft werd het echter al snel duidelijk dat SDOL de scherpte kon blijven vasthouden waar Auto van Ewijk/LHC dat niet lukte. Het was zoals altijd een leuke fanatieke handbal pot met als eindstand een flink verschil: 27-19. Zaterdagavond 6 april staat de uitwedstrijd tegen Nieuw Heeten op het programma. De wedstrijd wordt om 19:00 in sporthal de Belte gespeeld. Nieuw Heeten staat op de 8e plek met 2 punten minder. Auto van Ewijk/LHC is er klaar voor! VV Lemelerveld Programma Voetbalvereniging Lemelerveld ZA 30-03-2024 UIT: 14:00 Saasveldia JO15-1 - Lemelerveld JO15-1; 10:30 Schalkhaar JO13-6 - Lemelerveld JO13-2. SC Lemele Programma ZA 30-03-2024 THUIS: 14:30 Lemele 3 - Den ham 6. ZA 30-03-2024 UIT: 12:15 FC Aramea MO17-1; MO151 - Lemele MO15-1; 12:30 DETO 1 - Lemele 4; 14:30 Den Ham 4 - Lemele 2. De Bevers Programma DO 28-03-2024: 18.30 u Meisjes C1 - SVW MC1. ZA 30-03-2024: 10.00 u VC Zwolle MB2 - Gemengd B1, 13.00 u SVI D2 - Dames 3, 14.00 u Voorsterslag D5 - Dames 6.