9

Lemelerveld laat op stoom Na, voor het eerst dit seizoen achter te hebben gestaan, wordt in de tweede helft voldoende gescoord voor de overwinning. Bij rust was het 1-0, na rust werd orde op zaken gesteld. EMMS tegen Lemelerveld werd 1-3. EMMS startte met een 5 mans verdedigingslinie om de veel scorende spelers van Lemelerveld af te stoppen. Lemelerveld probeerde wel te voetballen, maar liep tegen een muur op. De opbouw van achteruit en het veldspel op diverse plekken was onvoldoende effectief om de muur te door breken. In de 23e minuut werd het onverzorgde spel afgestraft en schiet EMMS zich naar een 1-0 voorsprong. Vlak voor rust heeft Lemelerveld een enorme mogelijkheid om op gelijke hoogte te komen. De bal ligt voor het intikken voor de goal, maar geen van de spelers van Lemelerveld is in de buurt om het leder tegen de touwen te jagen. Ruststand 1-0. In de tweede helft is het spel iets beter verzorgd na wat tactische omzettingen. Jordy Lugtenberg brengt de stand al gauw na rust op 1-1. Vlak daarna krijgt Matthias Reimink de kans om de voorsprong uit te bouwen, zijn schot gaat er niet in. Een paar minuten later is het wel raak uit een corner. Lugtenberg knikt met het hoofd de bal binnen, stand 1-2. Diezelfde Lugtenberg schiet daarna op de paal. Vlak voor tijd komt EMMS nog gevaarlijk dichtbij de 2-2. De bal wordt van de lijn geschoten en keeper Rik Ramaker gooit zich voor de bal. In de tegenaanval, als de klok op het scorebord al op 90 minuten staat, schiet Winst voor SC Lemele Stijn Kogelman de 1-3 binnen. Mindere wedstrijden moet je ook kunnen winnen. Lemelerveld wint in Slagharen met 1-3. Zondag aanstaande komt een oude bekende tegenstander op het Heidepark. Lemelerveld tegen Heerde staat dan op het programma, de wedstrijd begint om 14.00 uur. Opstelling Lemelerveld: Rik Ramaker, Naud Schrijver, Ian Nijenkamp, Joey Nijenkamp, Jasper Gerritzen (46’Jaron Hulsink), Robin Morrenhof, Jeroen Exel, Stijn Kogelman, Teun in de Wal (77’ Wesley Vlierman), Jordy Lugtenberg en Matthias Reimink (87’ Stan Reimink). Auto van Ewijk/ LHC 1 - HCL/ Groessen 1 Ophalen oud papier Zaterdagochtend a.s. vanaf 08.00 uur halen de Lemelerveldse scholen het oud papier in de bebouwde kom huisaan-huis op. Wij verzoeken u dringend het papier goed te bundelen en géén kratten, kisten, of plastic zakken te gebruiken. Tevens is het niet toegestaan om bedrijfsmatig karton in te leveren. Het oud papier wordt dan afgekeurd. Bij voorbaat onze dank voor uw medewerking. Verder kan het oud papier UITSLUITEND vanaf 08.30 uur worden gebracht naar de containers op het evenemententerrein tot uiterlijk 12.00 uur!! Afgelopen weekend stond HCL/ Groessen op het programma voor de dames van Auto van Ewijk/LHC. Zij staan op plek nummer 4 in het klassement en Auto van Ewijk/LHC op een gedeelde 1e plek, daarom beloofde het een spannende wedstrijd te worden. Beide teams zijn elkaar in vorige seizoenen al vaker tegengekomen, dus de dames van Auto van Ewijk/LHC wisten waar zij op moesten letten. In de bespreking werd dan ook duidelijk gezegd dat de dames van Auto van Ewijk/LHC goed op het cirkelspel van HCL/Groessen moesten letten. De dames gingen de wedstrijd goed van start en konden na een aantal minuten op voorsprong komen. Toch wisten de dames van HCL/Groessen ook te blijven scoren. Dit zorgde voor een ruststand van 14-10 in het voordeel van Auto van Ewijk/LHC. PSV Lemelerveld Hans Linthorst startte met zijn paard Karin op het recreanten concours in Luttenberg. In het klassieke parcours wist hij zowel het klassieke parcours als de barrage foutloos te blijven. Hiermee mocht Hans de 2e prijs in ontvangst nemen. In het progressieve parcours wist Hans weer foutloos te blijven en zette hij een snelle tijd neer. Dit was goed voor een 4e prijs. Pien Schrijver ging met haar D pony Mister Sambuca naar Raalte. In de klasse B reed ze een nette proef die werd beoordeeld met 196 punten. Dit was goed voor een 4e prijs. Anouk Warmelink ging met haar B pony Charming Lady ook naar Raalte. In de rust bespraken de dames van Auto van Ewijk/LHC dat er nog een schepje bovenop moest. Vol goede moed begonnen zij aan de tweede helft. Auto van Ewijk/LHC startte met een aantal doelpunten na rust, maar doordat de HCL/Groessen erg snel waren in de snelle tegenaanval, bleven zij ook scoren. De dames van Auto van Ewijk/LHC hadden geen grip op de snelle tegenaanval en het cirkelspel van HCL/Groessen. Waardoor het in de laatste minuten nog erg spannend was. Helaas wist HCL/Groessen een doelpunt meer te maken, waardoor de wedstrijd met 27-28 werd verloren. Zaterdagavond spelen de dames van Auto van Ewijk/LHC een uitwedstrijd tegen SDOL. De wedstrijd start om 19.00 uur. In de klasse L2 reed ze een mooie proef, die werd beoordeeld met 192 punten. Dit was goed voor een 1e prijs. Meer info: www.paardensportvereniginglemelerveld of like de facebookpagina. Na een vrij weekend van vorige week, stond voor het vlaggenschip van Lemele de uitwedstrijd op het programma tegen BZSV de Blauwwitters. Deze wedstijd werd door dhr. Ekkel uit Den Ham. Iets na half drie werd er afgetrapt op sportpark ‘t Wooldrik. In de eerste paar minuten, was het BZSV die gretig aan de wedstrijd begon en Lemele vanaf het begin onder druk probeerde te zetten. Na vijf minuten spelen was er een ingooi voor Lemele waar Jelmer de bal kreeg en met een schitterende pass Yoran weg stuurde, die buiten de zestien de uitkomende keeper van BZSV voor zich zag en besloot de bal over de doelman heen te liften. De keeper van BZSV deed er natuurlijk alles aan om dit te voorkomen en volgens scheidsrechter Ekkel kwam de bal tegen de arm van de sluitpost en werd er opzettelijk hands gemaakt. De leidsman uit Den Ham bedacht zich geen moment en stuurde na vijf minuten spelen de sluitpost van de thuisploeg van het veld. Merkwaardig natuurlijk en een cruciaal moment voor het verloop van deze wedstrijd. De thuisploeg moest natuurlijk wat aanpassingen doen, maar met een man minder werd er prima strijd geleverd en Lemele had het moeilijk. Toch kwam de ploeg van Timmerman op voorsprong in de 16de minuut van de wedstijd. Door een mooie pass werd Yoran gelanceerd die op snelheid lag en het zestien meter gebied in liep, waar hij door de verdediger van de BZSV werd aangeraakt. De scheidsrechter besloot de bal op de stip te leggen, die door Remon prima werd binnen geschoten en zo de 0-1 op het scoreborde zette. Kort daarna was er een grote kans voor de thuisploeg, maar die kwam niet verder dan een hoekschop. De cornerbal werd prima gevangen door Ruan en hij zag dat zowel Tim als Jelmer voorin 1 op 1 stonden. Met een lange bal werden deze twee heren aan het werk gezet, waarna niet al te best verdedigend werk de bal voor de voeten van Jelmer kwam, die hier wel raad mee wist en de 0-2 tegen de touwen schoot. Toch was de thuisploeg enkele malen gevaarlijk, zo ook in de 24ste minuut, waar Ruan heldhaftig op moest treden. In de 29ste minuut was er een onderschepping op het middenveld waar Remon de bal kreeg en met een heerlijke pass Yoran voor de keeper zette, die niet faalde en de 0-3 binnenschoot. Door dit doelpunt is Yoran (die nog maar 17 jaar is) op 25 doelpunten gekomen, waardoor de eerste ster behaald is. In de minuten daarna waren er nog wat kansen om de score verder uit te bouwen, maar de vierde treffer kwam er niet. In de 44ste minuut kwam de thuisploeg zelfs op 1-3, na balverlies op het middenveld kreeg de aanvoerder van BZSV de bal en zag dat Ruan wat voor zijn doel stond. Van grote afstand schoot hij de bal over Ruan heen en voor zo’n doelpunt kan dan ook alleen maar geklapt worden. Toch was dat van korte duur, want een minuut later kwam Lemele weer op een marge van drie treffers. Op het middenveld werd de bal goed onderschept door Joel die gelijk Tim wegstuurde. Tim bewaarde keurig het overzicht en gaf de bal breed op Yoran die zo zijn tweede treffer van de middag binnenschoof. De scheidsrechter floot af voor de eerste helft, waar veel gebeurd was. In de rust werd besproken dat we geduldig moesten blijven en proberen de score verder uit te bouwen. Na dat er in de 1e helft veel gebeurde, was er in de tweede helft een stuk minder spektakel. Na vijf minuten in de tweede helft werd Yoran opnieuw neergehaald in de zestien en kon de scheidsrechter ook niks anders doen dan de bal wederom op de stip leggen. Mooi was het om te zien dat vaste penaltynemer Remon deze kans gunde aan Tim, om ook op het scoreformulier te komen. Tim faalde niet, en schoot de bal hard onderkant lat binnen. Lang bleef het geen 1-5, want enkele minuten later scoorde de spits van BZSV de 2-5. Na een mooie aktie vanaf de linkerkant schoot hij de bal langs Ruan die kansloos was. Vervolgens kwam Bart in de ploeg voor Jelmer en Robin werd vervangen door Job. Na het doelpunt van BZSV gebeurde er weinig, het spel golfde wat op en neer maar tot echt grote kansen kwamen beide ploegen niet. Een kopbal van Steven uit een corner was na 70 minuten spelen het gevaarlijkste moment om de score verder uit te bouwen. Daarna bracht trainer Timmerman zijn laatste wissel met Sander, die Michel verving. In de 82ste minuut kwam Lemele toch op 2-6. Op het middenveld kreeg Damian de bal, die met een fantastische steekpass Yoran wegstuurde die op snelheid lag. Yoran trok naar binnen en hield het overzicht door de bal breed te leggen op Remon die zo zijn tweede treffer van de middag binnen schoot. Enkele minuten later werd het nog erger voor de thuisploeg. Door slecht uitverdedigen door het hart van het centrum, kwam de bal zomaar voor de voeten van Yoran, die al weken lang het vizier op scherp heeft staan en ook deze kans liet hij dan ook niet voorbijgaan. Koelbloedig schoot hij de 2-7 tegen de touwen wat ook de eindstand zou zijn. Zaterdag a.s. is het derby saturday, dan komt Daarle op bezoek op sportpark Zandeinde. Met aansluitend een feestje. SC Lemele Progr za 30 nov Thuis: 14:30 Lemele 1 - Daarle SP 1; 14:30 Lemele 3 - s.v. Rijssen 4; 11:00 Lemele JO17-1G - DES JO17-1; 10:15 Lemele JO12-1 - Rohda R. JO12-3; 08:30 Lemele JO8-1 - SVVN JO8-1; 10:00 JO7 - JO7. Uit: 14:30 Gramsbergen 7 - Lemele 2; 08:45 Wijhe ‘92 JO14-1G - Lemele JO14-1G; 09:15 JCLE JO13-3G - Lemele JO131G; 10:00 Hardenberg ‘85 JO11-2G - Lemele JO11-1G; 08:45 SJO JCO JO11-4G - Lemele JO11-2G; 09:00 Bergentheim JO9-1 - Lemele JO9-1G. Auto van Ewijk/LHC Progr. za 30-11-2019: 9:00 u Raalte, Kwiek E5 - LHC E3; 9:30 u Klarenbeek, Klarenbeek C1 - LHC C2; 9:55 u Raalte, Kwiek E1 - LHC E1; 10:50 u Raalte, Kwiek E4 - LHC E2; 11.40 u Broekland, Broekland C1 - LHC C1; 17.15 u Luttenberg, SDOL D1 - LHC D2; 19:00 u Luttenberg, SDOL Dames 1 - LHC Dames 1. Progr. zo 1-12-2019: 12:00 u L’veld, LHC A1 - Overwetering A2; 10:00 u Raalte, Kwiek Dames 4 - LHC Dames 3; 11:00 u Twello, Voorwaarts Dames 5 - LHC Dames 4. De Bevers Progr do 28 nov: 18.15 u. Meisjes C1 - Kangeroe C1. Progr za 30 nov: 11.30 u. Nakala C1 - Meisjes C2, 12.00 u. Kangeroe C2 - Meisjes C4, 12.30 u. Meisjes B3 - Sudosa MB7, 14.00 u. Kangeroe C1 - Meisjes C1, 14.30 u. Dames 6 - Rouveen D5, 14.30 u. Meisjes C3 - SVI MC3, 14.30 u. Meisjes A1 - Dalen MA1, 15.30 u. Olhaco MB1 - Meisjes B1, 16.30 u. D2 - Volco D1, 16.30 u. Dames 4 - Flash D4, 16.30 u. Dames 5 - Dalen D3, 16.30 u. Dames 3 - SVM D1, 16.30 u. Meisjes B2 - Emmen MB4, 19.00 u. Dames 1 - Emmen D1.