9

Lemele ontsnapt en houdt de 3 punten thuis Op een prachtige oktoberdag, die niet zou misstaan als een typische lentedag, trad Lemele aan tegen SV Mariënheem. De ploeg uit het kleine kerkdorpje speelt dit seizoen voor het eerst in de zaterdagklasse. Met een score van zes punten uit vier wedstrijden staat Mariënheem 7e, één plek boven Lemele. Een voorteken van een spannende wedstrijd die zou volgen. Lemele schoot uit de startblokken en in de derde minuut mocht de boomlange keeper van Mariënheem de bal al uit het net vissen. Op aangeven van Yur Hekman schoof Yoran Bakhuis de bal rustig langs de keeper. Een uitstekende start van de jonge ploeg. Vlak daarna volgde een grote kans voor de bezoekers en kon Yur Hekman zelfs de 2-0 op het scorebord zetten. Beide kansen werden gemist. Lemele had het initiatief, maar de ploeg miste scherpte. Toen Mariënheem er rond de 20e minuut gevaarlijk uit kwam, was het wél raak. De spits van de oranjehemden schoot de bal van randje zestien met een mooie boog over Ruan Weelink, die kansloos was. De overige minuten lieten hetzelfde spelbeeld zien. Lemele had veelal de bal, maar was in balbezit erg onnauwkeurig. In de 37e minuut moest Damien Dijk het veld verlaten met een hamstringblessure. De jonge Thijs Pouw viel in. De 1-1 bleef staan en met deze stand konden de kleedkamers worden opgezocht. Dat het de tweede helft beter moest, was duidelijk. Lemele kwam wat scherper uit de kleedkamer, maar het resulteerde niet in het gewenste resultaat. Het tegendeel was waar, want Mariënheem leek in de 55e minuut op voorsprong te komen. Echter bleek de doelpuntenmaker na een corner buitenspel te staan, waardoor het doelpunt werd afgekeurd. Het was alvast een voorbode, want acht minuten later was het wederom raak. Via een moeilijke hoek maakte Mariënheem de 1-2, waardoor de ploeg van Harry Warmelink, niet geheel onterecht, tegen een achterstand aan keek. Er moest wat gebeuren, want het gif in de ploeg ontbrak. En er is maar één man die daar verandering in kan brengen… Niet veel later was het tijd voor de rentree. Steven Warmelink, inmiddels bijna 80 jaar, maakte zijn opwachting voor de laatste 20 minuten. Met zijn ervaring, leiderschap en gif moest dat voor een verandering brengen. Yur Hekman verliet het veld, Steven kwam op zijn favoriete plek centraal achterin te staan en Remon Kleinlugtenbeld nam de spitspositie in. Dat het vuurtje in de ploeg werd aangewakkerd, was te merken. In de 77e minuut kreeg Jelmer Kleinjan de bal op de linksbuitenpositie. Hij kapte vervolgens naar binnen en haalde snoeihard uit vanaf de hoek van de zestien. De keeper had geen antwoord en bal verdween in de winkelhaak: 2-2. Een prachtige goal! De gelijkmaker gaf Lemele zelfvertrouwen. Er werd vol voor de overwinning gespeeld, maar dit resulteerde niet in grote kansen. Jelmer had Lemele vijf minuten daarna toch op 3-2 kunnen zetten, maar de keeper van Mariënheem redde uitstekend. Langzaam maar zeker leken beide ploegen met een puntje genoegen te moeten nemen. Toen Lemele in de blessuretijd nog een vrije trap kreeg, volgde het herkenbare, betrouwbare recept. Remon achter de bal en Steven met z’n kopkracht in de zestien van de tegenstander. De bal werd ingebracht en er volgde een ware hotseknotse situatie. Via Steven belandde de bal uiteindelijk voor de voeten van Tim Schotman, die met een schuivertje van dichtbij de 3-2 binnenschoot. Sportpark ’t Zandeinde ontplofte, LHC 1 - Cirkeltijgers 1 Afgelopen zondag stonden de Cirkeltijgers uit Groningen op het programma voor de dames van Auto van Ewijk/LHC. Na een extra uurtje slaap waren de meiden fris om de strijd aan te gaan. In de competitie is alles mogelijk, dat is te zien aan de diverse uitslagen, iedereen kan van iedereen winnen. De Cirkeltijgers stonden op een derde positie, de bal is rond dus alles kan en de meiden van Auto van Ewijk/LHC waren erop gebrand om deze punten in Lemelerveld te houden. Met een goede voorbereidende training en een goede analyse over de tegenstander begonnen de dames van Auto van Ewijk/LHC aan de wedstrijd. Al vlot na het startsignaal scoorden de meiden uit Groningen het eerste doelpunt. De dames van Auto van Ewijk/LHC wisten ook snel hun eerste doelpunt te scoren. Beide teams waren aan elkaar gewaagd. De eerste helft ging verder gelijk op, dit resulteerde in een ruststand van 13-11 in het voordeel van Auto van Ewijk/LHC. De tweede helft begonnen de dames van Auto van Ewijk/LHC sterk. Dit kwam doordat er minder slordig gespeeld werd en het goede keeperswerk. Hierdoor bouwde Auto van Ewijk/LHC een voorsprong van 6 punten op. Toch wisten de Cirkeltijgers nog redelijk terug te komen doordat de meiden van Auto van Ewijk/ LHC wat concentratie verloren. Toch wisten de dames uit Lemelerveld de laatste minuten rustig uit te spelen, waardoor zij de wedstrijd wonnen met 27 - 23. Zondag spelen de dames van Auto van Ewijk/LHC wederom in Lemelerveld. De wedstrijd begint op 6 november om 12.10 uur. We horen en zien jullie graag weer op de tribune. Zuur en onnodig verlies Lemelerveld Goed beginnen aan een wedstrijd was de les die Lemelerveld leerde na het verloren duel tegen BWO. Binnen een minuut na de aftrap profiteerden de Hengeloérs van balverlies in de Lemelerveld verdediging en stond het 0-1. Daarna ontspon zich een geweldige eerste helft waarin Lemelerveld een aantal dikke kansen creëerde. Stijn Kogelman , Matthias en Stan Reimink stuitten op de vuisten of voeten van de BWO doelman. Uit een hoekschop maakte Job Heerink in de 24e minuut de verdiende 1-1. Lemelerveld bleef vv Lemelerveld Programma THUIS 05-11-2022: 9:00 Lemelerveld JO9-1 - HHC Hardenberg JO9-4; 9:00 Lemelerveld JO8-2 - Sportlust Vr. JO8-1; 9:00 Lemelerveld JO8-3 - Nieuwleusen SV JO8-2; 10:00 Lemelerveld JO12-1 - Lemelerveld JO12-2; 10:00 Lemelerveld JO11-1 - Den Ham JO11-1; 10:00 Lemelerveld JO10-2 - VSW JO10-1; 11:15 Lemelerveld JO13-2 - Vroomshoopse Boys JO13-3; 13:00 Lemelerveld JO15-1 - Diepenveen JO15-1; 14:45 Lemelerveld JO19-1 - DES JO19-1; 14:45 Lemelerveld JO17-2 - Vroomshoopse Boys JO17-2; 14:45 Lemelerveld MO17-1 - Victoria Boys MO17-1. UIT 05-11-2022: 8:30 Be Quick’28 JO11-2 - Lemelerveld JO11-2; 8:30 Hellendoorn v.v. JO101 - Lemelerveld JO10-1; 9:00 SJO FC Dalfsen JO14-3 - Lemelerveld JO14-2; 10:00 Hellendoorn v.v. JO13-1 - Lemelerveld JO13-1; 10:00 Lemelerveld JO12-1 - Lemelerveld JO12-2; 10:00 USV JO10-1 - Lemelerveld JO10-3; 10:30 HHC Hardenberg JO15-3 - Lemelerveld JO15-2; 10:30 Heino JO8-2 - Lemelerveld JO8-1; 10:40 WVF JO17-2 - Lemelerveld JO17-1; 10:00 Wijhe ‘92 2 - Lemelerveld 2; 10:00 Ulu Spor FC 3 - Lemelerveld 7; 10:30 Columbia 3 - Lemelerveld 3; 11:30 Rohda R. 5 - Lemelerveld 6; 12:00 Ulu Spor FC 2 - Lemelerveld 4; 14:00 Suryoye-Mediterraneo 1 - Lemelerveld 1. THUIS 06-11-2022: 10:00 Lemelerveld 45+1 - De Zweef 45+2; 10:00 Lemelerveld VR2 - KCVO VR1; 12:00 Lemelerveld 5 - Sc. Overwetering 3; 12:00 Lemelerveld 8 - Heino 11; 12:00 ST: Lemelerveld/Lemele VR1 - FC Trias VR1. UIT 06-11-2022: 10:40 WVF JO17-2 - Lemelerveld JO17-1; 10:00 Wijhe ‘92 2 - Lemelerveld 2; 10:00 Ulu Spor FC 3 - Lemelerveld 7; 10:30 Columbia 3 - Lemelerveld 3; 11:30 Rohda R. 5 - Lemelerveld 6; 12:00 Ulu Spor FC 2 - Lemelerveld 4; 14:00 Suryoye-Mediterraneo 1 - Lemelerveld 1. Wedstrijdverslag De Bevers Dames 1 Na een volleybalvrij weekend mochten wij afgelopen zaterdag weer aan de bak. De wedstrijd tegen VC Sneek Dames 3 stond op het programma. Wij stonden op de tweede plaats en zij stonden vierde, dus het beloofde een spannende wedstrijd te worden. Gelukkig was Bodine weer hersteld van haar blessure en kon zij ons deze wedstrijd weer versterken in het veld. Ook deed Kaya met ons mee voor extra versterking. Na een lange autorit naar Sneek, begonnen wij om 16.00 uur aan deze wedstrijd. We begonnen de wedstrijd met Pien als spelverdeler, Romy als diagonaal, Moniek en Stans op de passer/loper positie, Indy en Nienke als middens en Isa natuurlijk in het witte shirtje als libero. S.C. Lemele Programma THUIS 05-11-2022: 09:00 Lemele JO101 - De Zweef JO10-5JM; 09:00 Lemele JO8-1 - Hardenberg ‘85 JO8-3JM; 09:00 Lemele JO9-1JM - FC Ommen JO9-3; 10:15 Lemele JO11-1JM - JCLE JO11-1; 10:30 Lemele JO15-1JM - Hulzense Boys JO152; 10:30 Lemele JO17-1JM - Broekland JO17-1; 14:30 Lemele 3 - Mariënberg 3. UIT 05-11-2022: 09:15 SVZW JO11-3 - Lemele JO11-2JM; 10:30 HHC Hardenberg JO13-2JM - Lemele JO13-1JM; 11:30 DVC Dedemsvaart VR2 - Lemele VR1; 11:30 DVC Dedemsvaart JO19- - Lemele JO19-1; 14:30 BZSV de Blauwwitters 1 - Lemele 1; 15:30 La première 3 - Lemele 3. want Lemele haalde in de dying seconds toch de overwinning binnen. Ondanks dat de ploeg zijn minste wedstrijd van het seizoen speelde, boekte het toch een overwinning. En de punten tellen, niet het vertoonde spel. Aankomende zaterdag treedt Lemele aan tegen BZSV de Blauwwitters. De uitwedstrijd in Borne begint om 14.30 uur op Sportpark ’t Wooldrik. De 1e set begonnen we sterk en werd er veel gescoord. Door een mooie serveserie van Moniek wisten we een flinke voorsprong te pakken. Deze set wonnen wij dan ook met 25-15. Een goed begin! Na deze 1-0 voorsprong begonnen wij met enthousiasme aan de 2e set. Maar vanaf deze set had Sneek ook de smaak te pakken. Er werd goed geserveerd door Sneek en wij hadden moeite met de pass. In tegenstelling tot hun werd er bij ons veel fout geserveerd. Ook kwamen wij aanvallend niet meer aan ons eigen spel toe. Aan het einde van deze set wisten we nog wat punten in te lopen door een mooie serveserie van Pien, maar het was niet genoeg. Deze set verloren we met 25-22. Na deze set wisten we ons eigen niveau helaas niet meer terug te pakken. Dus ook set 3 werd gewonnen door Sneek met een stand van 25-20. Nadat Bodine en Kaya in set 2 en 3 al eens waren ingewisseld, begonnen zij in de 4e set. Wij hoopten dat we er nog een 5e set konden uithalen maar dat is helaas niet gelukt. Ook set 4 verloren wij met 25-20. Na al die overwinningen hoort een verlies er ook een keer bij. Gelukkig hebben wij onze tweede plek in het klassement weten te behouden. Aankomende zaterdag spelen wij weer een thuiswedstrijd. Om 19.00 uur gaan wij van start tegen Vovem’90 Dames 1. Wij hopen jullie allemaal te zien op de tribune! de bovenliggende partij maar omdat er niet resoluut verdedigd werd lag tien minuten voor de pauze de bal zomaar weer achter doelman Rowell Evers. Nog voor rust werd het 1-3 voor BWO toen een strakke voorzet knap werd binnen gekopt. Na rust golfde het spel op en neer maar was het niveau wat minder. Bij Lemelerveld ontbrak vooral de goede eindpass om tot kansen te komen. Matthias Reimink zorgde, na goed werk van Naud Schrijver, een kwartier voor tijd voor de 2-3 en gloorde er hoop. Helaas lukte het niet meer de verdiende gelijkmaker te scoren en bleef de ploeg van Ruben Kloosterman teleurgesteld met lege handen achter. Zondag 6 november gaan de Lemelervelders op bezoek bij FC Suryoye in Enschede. De tegenstander met Syrische roots is inmiddels opgeklommen naar de 4e plek in de 2e klasse I. Aanvang 14.00 uur Dames Lemelerveld 1 De Lemelerveldse meiden liepen zondagochtend in Apeldoorn tegen de eerste competitienederlaag op. In het uitdueltegen de vrouwen van Victoria boys 2 werd in 4-1 nederlaag geleden. Aan Lemelerveldse zijde ontbrak het aan scherpte waardoor Victoria al binnen vijf minuten op een 1-0 voorsprong kwam. Nog voor rust werd het 2-0 en leek het net als onlangs in het bekerduel weer op een dikke nederlaag uit te lopen. Na de thee gingen de Lemelerveldse meiden wat beter spelen en ontstonden wat kleine kansen maar waren de Apeldoornse dames scherper in de afwerking en werd het zelfs 3-0. Na de 3-1, een eigen doelpunt, maakte Victoria boys aan alle illusies een eind door de 4-1 te scoren en zal het zondag tegen Trias Vr 1 beter moeten. De vrouwen uit Winterswijk staan op de voorlaatste plaats. Op het Heidepark is de aftrap om 12.00 uur. De Bevers Programma Donderdag 03-11-2022: 21.00 u. Zwaluwen D3 - Dames 7. Zaterdag 05-11-2022: 12.30 u. Gemengd C1 - Pegasus MC1, 12.30 u. Meisjes C1 - Sudosa MC1, 13.30 u. Sudosa MB1 - Meisjes B1, 14.00 u. Voorsterslag MB3 - Meisjes B2, 14.30 u. Dames 4 - Olhaco D4, 14.30 u. Dames 5 - Vovem D2, 14.30 u. Dames 6 - Set Up D2, 16.30 u. Dames 2 - Impala D1, 16.30 u. Dames 7 - Olhaco D6, 19.00 u. Dames 1 - Vovem D1, 19.00 u. Flash D5 - Dames 3. Maandag 07-11-2022: 20.00 u. Dames 6 - Volco D3. Powerwalking bij VZOD, doe een lesje mee! Powerwalking bij VZOD! Werk aan je conditie, balans en verbranding. Doe gerust een proefles mee! Info of opgave: www.vzod-lemelerveld.nl of: 06-13 22 05 96.