7

Winst voor SC Lemele 1 Foto: Martin ZwakEnbErg Lemelerveld en Jubbega delen de punten Lemelerveld heeft vanmiddag voor het eerst dit seizoen puntverlies geleden. Op het eigen sportpark Heidepark stond na 90 minuten voetbal de brilstand op het scorebord tegen Jubbega. Beide ploegen begonnen fanatiek aan het duel. Het spel golfde in de beginfase op en neer en dat leverde een aantal kansjes op. De eerste grote mogelijkheid was in de 16e minuut voor Lemelerveld. Wesley Vlierman stond betrekkelijk vrij in de zestien, maar volleerde de bal net naast het doel. Tien minuten later kreeg Jubbega-speler Xander Houtkoop een grote kans om zijn ploeg op voorsprong te zetten. Hij ging alleen op doelman Rik Ramaker af, maar de Lemelerveldse goalie bleef goed naar de bal kijken en keerde de inzet van Houtkoop. In de 32e minuut waren de bezoekers opnieuw dichtbij een voorsprong. De bal werd op goal gekopt vanuit een corner, maar de inzet werd knap van de lijn gehaald. Het spelbeeld was in de tweede helft grotendeels hetzelfde. Beide ploegen kregen een aantal mogelijkheden, maar kwamen niet tot scoren. Dit was mede te danken aan een paar goede reddingen van Ramaker. Zo tikte hij in de 47e minuut een pegel van een Jubbegaaanvaller uit de bovenhoek. Ook de De Bevers Progr wo 30 okt: 20.00 u. En Bloc D2 - Dames 5. Progr vr 1 nov: 19.30 u. De Schutters D2 - Dames 6. Progr za 2 nov: 09.45 u. Set Up MC2 - Meisjes C3, 13.00 u. Dok MC2 - Meisjes C4, 14.30 u. Meisjes C2 - Makkum C1, 15.00 u. Dac MB3 - Meisjes B2, 15.00 u. Vc Sneek D3 - Dames 2, 16.00 u. Set Up/ B MA2 - Meisjes A1, 16.00 u. Ouvol D2 - Dames 4, 16.45 u. Sleen MC1 - Meisjes C1, 17.00 u. SVW D1 - Dames 3. VV Lemelerveld Progr wo 30-10-2019 Thuis: 19:30 Lemelerveld VR25+1 - Hellendoorn VR25+1. Progr za 02-11-2019 Thuis: 12:45 Lemelerveld JO171 - DETO JO17-1; 12:45 Lemelerveld MO17-1 - SJO JCO MO17-1; 14:30 Lemelerveld JO172 - ST: SC Balkbrug/Avereest JO17-2; 11:00 Lemelerveld MO15-1 - Hellendoorn MO15-2; 13:00 Lemelerveld JO15-3 - Rohda Raalte JO158; 08:45 Lemelerveld JO13-2 - Rohda Raalte JO13-3; 11:00 Lemelerveld JO13-3 - Lemele JO13-1; 08:45 Lemelerveld JO11-2 - Berkum JO11-3; 09:30 Lemelerveld JO11-3 - Sportclub Deventer JO11-3; 10:00 Lemelerveld JO10-3 - SJO JCO JO10-4; 10:00 Lemelerveld JO104 - Den Ham JO10-4; 08:45 Lemelerveld JO9-1 - SJO FC Dalfsen JO9-2. Uit: 12:30 Bergentheim 5 - Lemelerveld 2 (zat); 15:30 Sportclub Deventer JO19-1 - Lemelerveld JO19-1; 13:00 HHC Hardenberg JO19-4 - Lemelerveld JO19-2; 13:00 Bon Boys JO15-1 - Lemelerveld JO15-1; 12:30 Haarle JO15-1 - Lemelerveld JO15-2; 08:45 SJO JCO JO13-1 - Lemelerveld JO13-1; 11:30 Rohda Raalte JO12-2 - Lemelerveld JO12-1; 10:15 Zwolle SV JO11-1 - Lemelerveld JO111; 08:30 Oranje Nassau JO10-2 - Lemelerveld JO10-1; 08:45 ST: SC Balkbrug/Avereest JO102 - Lemelerveld JO10-2; 08:45 Wijhe ‘92 JO8-1 - Lemelerveld JO8-1; 08:45 Teuge SP JO8-1 - Lemelerveld JO8-2. Progr zo 03-11-2019 Thuis: 10:00 Lemelerveld 2 - Twenthe 2; 12:00 Lemelerveld 3 - Markelo 2; 10:00 Lemelerveld VE1 - Wijhe ‘92 VE1; 12:00 Lemelerveld VR1 - WWNA VR1. Uit: 14:30 Drachten 1 - Lemelerveld 1; 09:30 Wijhe ‘92 4 - Lemelerveld 4; 11:30 Ulu Spor FC 2 - Lemelerveld 5; 10:00 Turkse Kracht 7 - Lemelerveld 6. thuisploeg kreeg voldoende mogelijkheden om de score te openen. Zo schoot Stijn Kogelman na een uur spelen net naast en raakte Jordy Lugtenberg na 73 minuten voetbal de lat. Lemelerveld ging in het laatste kwartier op zoek naar de voorsprong. Dit resulteerde rond de 80e minuut in twee grote mogelijkheden, maar beide keren werd er niet gescoord. Jubbega hield de boel achterin goed dicht en loerde in het laatste gedeelte van de wedstrijd op de counter. De Friezen kwamen er een aantal keer snel uit, maar dit resulteerde niet in hele grote kansen. Eindstand: 0-0. Komend weekend gaat Lemelerveld op bezoek bij Drachten, dat vandaag met 2-2 gelijkspeelde tegen EMMS. Let op: aanvang op sportpark De Peppel is 14.30 uur. Auto van Ewijk/LHC Zondag 27 oktober 2019, heeft Auto van Ewijk/LHC 1 tegen CVO 1 gespeeld. Dit team is vorig jaar kampioen geworden in de tweede klasse en zijn dus nieuw in de eerste klasse. Gezien de punten die zij al binnen hebben gesleept is het een geduchte tegenstander. De eerste helft moesten beide teams nog op gang komen. Beiden hadden veel balverlies en er werd weinig gescoord. Na tien minuten was de stand dan ook nog maar 2-2. Al gaf dit ook aan dat beide teams erg aan elkaar gewaagd waren. Auto van Ewijk/LHC had net niet genoeg grip op beide opbouwers van CVO, waardoor zij veel tot scoren kwamen en zelf liet Auto van Ewijk/ LHC de kansen missen. De rust was 13-16 in het voordeel van CVO. In de rust hebben de dames van Auto van Ewijk/LHC de koppen bij elkaar gestoken en besproken waar het beter moest. En dit kwam meer tot zijn recht in de tweede helft. Auto van Ewijk/ LHC ging voortvarend van start en binnen 7 minuten stond het op een gelijke stand, 17-17. Er werd sneller omgeschakeld en beter afgemaakt waardoor Auto van Ewijk/LHC steeds vaker aan de goede kant van de score kwam te staan. Met nog 8 minuten te gaan kregen de meiden Auto van Ewijk/LHC vleugels en werd de score uitgebouwd tot de eindstand van 33-27. Zaterdagavond spelen de dames van Auto van Ewijk/LHC uit tegen de dames van Heeten. Heeten staat momenteel bovenaan zonder puntverlies. Dus heb je zaterdagavond 2 november 20.15 niets te doen? Kom de dames van Auto van Ewijk/LHC aanmoedigen in Heeten. Ze kunnen de steun van het publiek goed gebruiken! Om half 3 werd er afgetrapt op sportpark Zandeinde. Lemele begon niet sterk aan de wedstrijd. In de 2e minuut was er balverlies op het middenveld, waardoor Rijssen een grote kans kreeg. De spits van Rijssen werd aangespeeld en kon alleen op Ruan af. Gelukkig werd deze kans niet goed verzilverd, maar Lemele was wel gewaarschuwd. Na tien minuten kwam Lemele wat beter in het spel. Er werd goed positiespel gespeeld en er waren veel positiewisselingen. Rijssen had het hier moeilijk mee en Lemele begon kansen te creeren. In de 16de minuut werd de bal onderschept op het middenveld, waar Remon aan werd gespeeld. Remon gaf een mooie steekpass op Yoran die door kon lopen richting het vijandelijk doel. Zijn schot werd goed gepakt door de goalie van Rijssen. Bij de corner die daar op volgde, kreeg Jelmer op randje 16 de bal, waar hij de bal goed afdrukt, maar net naast gaat. Lemele drukte door en had duidelijk het overwicht. In de 19de minuut was er een ingooi aan de rechterkant, waar Damian de bal krijgt en een prima aktie maakt. Damian geeft de bal hard voor richting de gretige spits Tim, die uitstekend voor z’n man komt en de bal prima inschiet. Wederom is het de keeper die een mooie redding verricht. De minuten daarna blijft Lemele goed spelen en dat wordt beloond in de 24ste minuut. Een aanval van Lemele, waar Remon aan wordt gespeeld van zo’n 22 meter van het doel. Remon vuurt de bal af en die valt heerlijk binnen. Terechte voorsprong voor Lemele. Na de 1-0 gaat Lemele door met waar het mee bezig was. In de 27ste minuut een mooie aanval vanuit achteruit. Via Tim en Erik komt de bal bij Yoran, die de bal vrij aan kan nemen in de zestien en de bal snoeihard richting de bovenhoek schiet. Wonderbaarlijk is het, hoe de goalie van Rijssen die bal uit de goal weet te halen. Toch komt Lemele drie minuten later op 2-0, via een prima aanval. Via Remon komt Yoran in balbezit, die met een mooie aktie ruimte creëert en met een pass de vrijstaande Jelmer bediend. Jelmer haalt verwoestend uit en de bal beland vol in de kruising! Boem 2-0, wat een goal! De minuten daarna bleef Lemele kansen creëren. Schot van Tim werd knap gestopt door de keeper van Rijssen en even later zag ook Remon zijn mogelijkheid gepareerd worden, waardoor 2-0 de rust stand was. In de rust werd het een en ander besproken. Er werd ook gezegd dat we op zoek moesten gaan naar de 3-0 en niet achteruit moesten hangen om de voorsprong te verdedigen. De thee was op en er werd afgetrapt voor de 2de helft. In de 48ste minuut een aanval van Lemele wat uiteindelijk een hoekschop werd. De bal werd door Remon prima in het vijf meter gebied gelegd en Steven stond totaal ongedekt, waardoor hij simpel de 3-0 kon binnen werken. Na de 3-0 was het spel van Lemele wat slordig en kwam Rijssen beter in het spel. De Rijssenaren kregen ook enkele mogelijkheden, maar echt tot grote kansen kwamen ze niet. In de 60ste minuut kwam Bart in de ploeg voor Tim. Lemele had het moeilijk, kon de bal niet lang in de ploeg houden, terwijl er veel ruimte was om prima positiespel te spelen. In de 73ste minuut werd Yoran weggestuurd door Remon, maar de 4-0 bleef uit. Spel golfde wat op en neer en in de 84ste minuut kreeg Rijssen een corner bal die op de zestien werd gelegd en schitterend volley werd genomen, waardoor Ruan volstrekt kansloos was. Prachtige goal! Na deze 3-1 ging Rijssen verder vooruit spelen om nog wat te forceren. Hierdoor kwam er voor Lemele ruimte en dit werd uitstekend afgemaakt door twee super counter momenten. In de 87ste minuut gaf Yoran een prima bal op Bart, die de bal mooi drukte en goed de hoek in stuurde, waardoor de keeper van Rijssen kansloos was. Drie minuten later was er wederom een counter moment, waar Remon de diepte in werd gestuurd. Remon behield keurig het overzicht en gaf een prima pass richting Yoran, die alleen op de keeper af kon lopen en daarin niet faalde, waardoor de eindstand 5-1 was. Mooie drie punten voor het vlaggenschip en voor trainer Timmerman. Ook super om te zien, is het aantal supporters die er elke week weer staan om het team te steunen en te supporten. Zaterdag speelt Lemele de lastige uitwedstrijd tegen Daarlerveen. Uiteraard hopen we weer op veel support, om samen een goed resultaat te halen. Tot dan! SC Lemele Progr za 2 nov. thuis: 14:30 Lemele 3 - Almelo 3; 09:30 Lemele JO17-1G - SJO FC Dalfsen JO17-3; 10:15 Lemele JO11-2G - Voorwaarts V. JO11-2G; 08:45 Lemele JO10-1G - Den Ham JO10-3G; 08:45 Lemele JO9-1G - SP Daarlo JO91G. Uit: 14:30 Daarlerveen 1 - Lemele 1; 13:00 Hardenberg ‘85 6 - Lemele 2; 10:00 Den Ham JO15-2 - Lemele JO15-1G; 13:00 Emst JO141G - Lemele JO14-1G; 11:00 Lemelerveld JO133G - Lemele JO13-1G; 08:30 Vroomshoopse Boys JO12-1 - Lemele JO12-1; 08:30 JVC Dedemsvaart JO11-3 - Lemele JO11-1G; 09:00 DES JO8-1 - Lemele JO8-1. Auto van Ewijk/LHC Progr. wo 30-10-2019: 21:10 L’veld LHC DMW2 - Dalfsen DMW1; 20:45 Broekland DMW1 - LHC DMW1. Progr. za 2-11-2019: 9:00 Dalfsen, Dalfsen D2 - LHC D2; 9:50 - 11:10 L’veld, F1 Toernooi Lemelerveld; 9:55 Diepenveen, DSC E1 - LHC E2; 11:35 Diepenveen, DSC D1 - LHC D1; 11:50 - 13:10 L’veld, F2 Toernooi Lemelerveld; 12:15 Heeten, Heeten E2 - LHC E3; 13:55 Heeten, Heeten C1 - LHC C1; 16:45 Olst, Wesepe E1 - LHC E1; 17:45 Olst, Wesepe C1 - LHC C1, 20:15 Heeten DS1 - LHC DS1. Progr. zo 3-11-2019: 10:00 Vaassen, CVO DS4 - LHC DS4; 11:00u Diepenveen DSC DS1 - LHC DS3; 12:15 Wijhe, Wijhe’92 A2 - LHC A1; 13:15 Heeten, Heeten B1 - LHC B1, 14:25 Zwolle, Zwolle DS2 - LHC DS2. Estée van Overbeel ging met haar D pony Royal Dream op concours in Raalte. In de klasse L cat D/E sprong ze een foutloze ronde, gevolgd door een snelle en wederom foutloze barrage. Door deze snelle tijd mocht Estée de 5e prijs in ontvangst nemen. Meer info: www.paardensportvereniginglemelerveld of like de facebookpagina Foto: Estée en Royal Dream EigEn Foto