7

Venijn in slotfase bij SDC 12 - Lemelerveld Zuur en onnodig puntverlies, zo omschreef teammanager Frank Schuurman het 2-2 gelijkspel in het uitduel bij SDC 12. In Denekamp speelde Lemelerveld een prima eerste helft. Nadat eerst nog een randje buitenspel goal werd afgekeurd was Job Heerink in de 32e minuut succesvol. Beheerst schoof hij de bal onder de uitkomende doelman door voor de 0-1. Lemelerveld had, gezien de mogelijkheden, verder afstand moeten nemen. Direct na rust kwam SDC 12 scherp uit de kleedkamer en binnen een minuut lag de bal achter Rowell Evers. Ondanks het betere van het spel van de Lemelervelders bleef de 1-1 lang op het scorebord. Tot de 89e minuut toen Stijn Kogelman binnen het zestienmetergebied onreglementair werd gestuit. Matthias Reimink schoot vanaf 11 meter de 1-2 voorsprong op het bord. Het alles of niets offensief van SDC 12 leverde in de 95e minuut een wel heel gemakkelijk gegeven strafschop op. Net als het afgelopen seizoen werd het daardoor 2-2 en overheerste de teleurstelling. A.s zondag komt ATC’65 naar het Heidepark en zal de ploeg van Ruben Kloosterman er alles aan gaan doen de eerste overwinning van het seizoen te boeken. Uitgebreide wedstrijdverslag en voorbeschouwing vanaf woensdag op de website van vvlemelerveld.nl. Opstelling Lemelerveld: Rowell Evers, Wout Butink, (80e min Koen Schrijver) Jeroen Exel, Naud Schrijver, Jaron Hulsink, (56e min Stef Huisjes), Robin Morrenhof, Stan Reimink, Matthias Reimink, Stijn Kogelman, Job Heerink (80e min Noah Tuink), Teun in de Wal (62e Kyro Holsappel). VV Lemelerveld Programma THUIS 08-10-2022: 8:45 Lemelerveld JO11-2 - Bergentheim JO11-1; 9:00 Lemelerveld JO8-1 - DES JO8-1; 9:00 Lemelerveld JO8-3 - DES JO8-3; 10:00 Lemelerveld JO12-1 - DVC Dedemsvaart JO12-3; 10:00 Lemelerveld JO10-2 - Sportclub Deventer JO10-2; 10:00 Lemelerveld JO10-3 - USV JO10-1; 11:15 Lemelerveld JO14-2 - Wijhe JO14-1; 13:00 Lemelerveld JO15-1 - Rohda Raalte JO15; 14:30 Lemelerveld JO17-1 - Nunspeet JO17-1. UIT 08-10-2022: 8:30 Vroomshoopse Boys JO11-1 - Lemelerveld JO11-1; 8:30 De Zweef JO10-2 - Lemelerveld JO10-1; 8:45 F.C. Ommen JO9-3 - Lemelerveld JO9-1; 9:00 DES JO8-2 - Lemelerveld JO8-2; 9:15 Dedemsvaart MO13 - Lemelerveld JO13-2; 10:30 F.C. Ommen JO12-2 - Lemelerveld JO12-2. THUIS 09-10-2022: 10:00 Lemelerveld 2 - Holten 2; 10:00 Lemelerveld 3 - Haarle 2; 10:00 Lemelerveld 7 - Heeten 3; 12:00 Lemelerveld 4 - Rohda R. 6; 12:00 Lemelerveld 6 - Sc. Overwetering 4; 14:00 Lemelerveld 1 - ATC’65 1. UIT 09-10-2022: 9:00 Turkse Kracht 6 - Lemelerveld 5; 9:15 Ruurlo 45+1 - Lemelerveld 45+1; 11:30 Grol VR1 - ST. Lemelerveld/Lemele VR1; 11:30 Loenermark VR1 - Lemelerveld VR2; 12:00 Heino 8 - Lemelerveld 8. S.C. Lemele Programma THUIS 08-10-2022: 09:00 Lemele JO91JM - vv. Hellendoon MO9-2; 12:30 Lemele VR1 - Nieuwleusen SV VR2; 15:00 Lemele 1 - RKSV Bornerbroek; 15:00 Lemele 3 - SVZW 12. UIT 08-10-2022: 08:30 dVC Dedemsvaart JO112 - Lemele JO111JM; 08:45 FC Ommen JO103 - Lemele JO10-1; 09:00 Daarlerveen JO11-1 - Lemele JO11-2JM; 14:30 Hardenberg ‘85 5 - Lemele 2. De Bevers Programma Donderdag 6 oktober: 19.45 u. Side Out D1 - Dames 4 Zaterdag 8 oktober: 12.00 u. VC Zwolle JC1 - Meisjes C1, 13.00 u. Dac D2 - Dames 6, 13.00 u. Pegasus MC1 - Gemengd C1, 16.45 u. Dio Bedum D1 - Dames 2, 17.00 u. Dac D3 - Dames 7, 18.00 u. vc Bolsward D2 - Dames 1. Maandag 10 oktober: 20.00 u. Dames 4 - Side Out D1. Verslag SC Lemele Na een knappe 5-0 overwinning thuis vorige week tegen Daarle SP moest het eerste elftal van Lemele zaterdagmiddag aantreden tegen ASV 57 uit Aadorp, afgelopen seizoen gedegradeerd uit de 3e klasse. Op een kletsnat en spekglad veld kwam Lemele slecht uit de startblokken en door twee verdedigingsfouten stond het binnen een half uur 2-0 voor de thuisclub. Een afstandsschot van Nick Schuur en een intikker van Simao Teixeira Abchi zorgden hiervoor. Wij konden hier erg weinig tegenover De Bevers dames 1 wint voor een enthousiast thuispubliek Zaterdag 1 oktober, was dé dag voor De Bevers dames 1. In een compleet nieuwe samenstelling mochten zij voor het eerst dit seizoen aantreden voor het thuispubliek in sporthal Heidepark. Om 19.00 uur klonk het eerste fluitsignaal. Er werd gespeeld tegen S.N.V.V. dames 1, de ploeg uit het verre Sint Nicolaasga. Er werd begonnen met Pien als spelverdeelster, Romy als diagonaal, Moniek en Stans op de passer-loperpositie, Indy en Marlyn als middenaanvalsters en tot slot Isa als libero. Marlyn, overgevlogen van dames 2, was de redder in nood om het tekort aan te vullen, nogmaals dank hiervoor! Met deze zeven speelsters begon de wedstrijd goed en er werd direct een flinke voorsprong gepakt. Na een mooie serveserie van Romy werd het binnen een mum van tijd 25-11. De eerste set was al binnen! ook deze set gewonnen door De Bevers. De derde en vierde set werd er overtuigend gespeeld. Het beeld van de eerste set was weer terug, een killblock hier, een ace daar, er werd simpelweg goed gespeeld. Jadyn verving Pien het laatste deel van de wedstrijd en niet onverdienstelijk. Deze speelser van dames 4 komt het veld in en serveert gelijk een ace! Dat is nog eens lekker binnenkomen! De derde en vierde set werden ook beide gewonnen! De tweede set begon echter veel minder sterk, passend stond het onder druk en er werden te veel eigen fouten gemaakt. Gelukkig werd er op tijd het eigen spel weer opgepakt. Er werd hard geserveerd, waardoor er nauwelijks ballen terugkwamen van S.N.V.V.-kant. Er werd goed verdedigd, Pien verdeelde het spel mooi en de aanvallers konden de ballen afmaken. Door de enorme achterstand aan het begin van de set werd het nog even spannend. Maar met 25-23 werd Mede dankzij het super enthousiaste thuispubliek werd de tweede 4-0 overwinning van dit seizoen een feit! Hiermee staat De Bevers dames 1 op een eerste plek in de competitie! Deze week zal er aangetreden worden tegen de nummer twee, vc Bolsward dames 2. Zal dit nu al een wedstrijd worden om het kampioenschap? Wie weet… De steun van het publiek kan ook dan weer supergoed gebruikt worden, dus wees erbij! Zaterdag 8 oktober 18.00 uur in Bolsward, we zien u graag daar! Stevo 1 - Auto van Ewijk/LHC 1 Half augustus kwamen de dames van Auto van Ewijk/LHC 1 weer bij elkaar om voor te bereiden op de seizoenstart. Verschillende oefenwedstrijden werden gespeeld en ook de trainingsdag mocht niet ontbreken. Na vorig seizoen alle wedstrijden gewonnen te hebben in de eerste klasse, werd het kampioenschap met de bijbehorende promotie binnen gehaald en starten de dames dit seizoen in hoofdklasse A. Hoofdklasse A bestaat uit veel nieuwe, onbekende tegenstanders uit Twente en Drenthe en een aantal bekende Sallandse derby’s. Afgelopen zaterdag, 1 oktober, stond de eerste competitiewedstrijd op het programma tegen Stevo 1 uit Geesteren. Een interessante tegenstander, aangezien zij vorig jaar als tweede geëindigd zijn in hoofdklasse A. Daarbij ook een onbekende tegenstander, dus de opdracht voor deze wedstrijd werd ons eigen spelletje spelen. Het eerste doelpunt werd gescoord door Auto van Ewijk/LHC, maar het was wennen aan de bal en de tegenstander. Stevo speelde met een sterke opbouwrij, welke ook nog eens graag naar de cirkel zocht en anders de hoeken vrij speelden. De gehele eerste helft werd constant tegen een kleine achterstand aangekeken en kwamen de dames van Auto van Ewijk/LHC niet dichterbij dan gelijkspel. De ruststand was 15-13 in het voordeel van de dames uit Geesteren. De tweede helft kwam de aanvalsmachine van de dames uit Lemelerveld niet op gang. Stevo mocht uitlopen tot 5 doelpunten verschil met een stand van 21-16 tot gevolg. Maar de dames stellen en mochten blij zijn dat het bij rust geen 3 of 4-0 stond. Toen 5 minuten na rust ASV 57 een strafschop kreeg, welke werd benut door wederom Nick schuur leek de wedstrijd beslist. Maar het tegendeel bleek waar. De piepjonge ploeg van coach Harry Warmelink liet zien dat het wel degelijk alleraardigst kan voetballen en kwam helemaal terug in de wedstrijd. Na een overtreding op Yoran Bakhuis binnen de 16 werd er door de scheidsrechter terecht naar de stip gewezen en de toegekende strafschop werd door Remon Kleinlugtenbeld feilloos binnen geschoten, 3-1. Toen Jelmer Kleinjan in de 77e minuut uit een moeilijke hoek de 3-2 binnen kopte, waren we helemaal terug in de wedstrijd. In het laatste kwartier golfde het spel op en neer met kansen aan beide zijden, maar in de 90e minuut viel toch de beslissing in het voordeel van ASV 57 en was het Bjorn Stockman die de 4-2 eindstand op het scorebord zette. Terug kijkend op deze wedstrijd hebben we in de tweede helft laten zien dat we prima mee kunnen in deze klasse tegen één van de kampioenskandidaten. Aanstaande zaterdag wacht opnieuw een lastige klus, dan ontvangen wij op ons eigen sportpark “Het Zandeinde” Bornerbroek RKSV, aanvang 15.00 uur. Oud ijzeractie CBS Ichthus Het is weer bijna herfstvakantie (15 t/m 22 oktober) en dat betekent dat CBS Ichthus in Lemele weer haar van Auto van Ewijk/LHC gaven niet op. Harder werken in de dekking, zuiniger omgaan met de bal en kansen benutten. Stapje voor stapje werd het verschil kleiner en kwam het geloof en de beleving van de wedstrijd terug. Een minuut voor tijd kwam de gelijke stand van 24-24 op het scorebord, maar de dames van Stevo wisten vlak voor het eindsignaal de 25-24 te scoren. Helaas geen punten, maar wel een wedstrijd waaruit veel leer kan worden gehaald voor de komende week. Dinsdagavond 4 oktober 19:45 staat de bekerwedstrijd tegen Navique/SVBO 1 in sporthal Heidepark op het programma. Zondagmiddag 9 oktober om 12:35 komt SDOL 1 in Lemelerveld op bezoek om te strijden in de eerste derby van het seizoen. Bij beide wedstrijden kunnen de dames uiteraard support gebruiken, dus wees welkom! Ook willen we nog even stil staan bij de week van de scheidsrechter, want zonder scheids geen wedstrijd. Alle scheidsrechters, bedankt! jaarlijkse oud ijzeractie gaat houden. Een mooie gelegenheid om uw schuur/ berging eens op te ruimen. Het ijzer kan worden ingeleverd bij de fam. Scholten, Zandeinde 4 in Lemele. Het leerlingenpanel van de school zal een mooie bestemming voor het opgebrachte geld zoeken, welke ten goede zal komen van alle leerlingen van de school. Wijziging datum Trekkertoertocht museum De Laarman De geplande trekkertoertocht van 1 oktober 2022 is vanwege de weersomstandigheden niet doorgaan. In de hoop op betere weersomstandigheden is de tocht verzet naar zaterdag 22 oktober 2022. De trekkers vertrekken om 10.00 uur vanaf het museum en ze zijn rond 17.00 uur weer terug. De tocht wordt geheel verzorgd met eten en drinken onderweg en de deelnemers krijgen na afloop een herinneringsschildje. Aanmelden via www.delaarman.nl of WhatsApp 06-45363286 Er wordt een vergoeding gevraagd. Foto: EigEn Foto