7

SP Daarle - Lemele: aanhaken of afhaken Lemelerveld verliest van De Tukkers Zaterdag 4 februari stond het eerste competitieduel na de winterstop op het programma. En wat voor één; een traditioneel lastige uitwedstrijd bij onze buren in Daarle. Van tevoren weet je dat je voetbalt op een moeilijke mat tegen een tegenstander die de strijd niet schuwt. Zaak is dan om daar voetballend onderuit te komen of zelf nóg meer strijd te leveren. Terwijl Daarle zich keurig bij de bovenste zes staande houdt, staat Lemele bij de ‘verkeerde’ zes. Een overwinning zou het gat terugbrengen naar één punt. Bij een verlies zou het gat zeven punten worden. Een wedstrijd met heel wat belangen voor beide ploegen, waarbij Lemele kon aanhaken of afhaken. Op een mooie winterse dag was het Lemele met de eerste grote kans. Yur Hekman knikte de bal na een voorzet goed richting doel, maar de uitstekende keeper van SP Daarle redde fraai. Remon Kleinlugtenbeld had na een half uur spelen de 0-1 op z’n hoofd. Maar belandde ook niet in het doel. In de tegenstoot was het juist Daarle dat op 1-0 kwam. Een ongelukkig moment van Thijs Pouw zorgde ervoor dat de spits alleen op het doel kon afstormen. Hij bleef uiterst koel en schoof de bal in de korte hoek langs de uitkomende Ruan. Niet veel later kon de thuisploeg ook op 2-0 komen, maar redde Ruan van enkele meters uitstekend. Met een 1-0 ruststand gingen beide ploegen aan de thee. Lemele begon de tweede helft goed en kwam fel uit de kleedkamer. In de 50e minuut kreeg Yoran Bakhuis een goede gelegenheid om de 1-1 binnen te schieten. De keeper was al gepasseerd, maar een verdediger haalde z’n inzet van de lijn. Ook de kansen die daarna volgden, lieten het net van SP Daarle nog niet bollen. Na een vlotte combinatie van de withemden en slap verdedigen van Lemele knalde de aanvaller van Daarle de 2-0 tegen de touwen. De twintig minuten die volgden ging het spel gelijk op. Lemele bracht enkele verse krachten in en hoopte nog wat te forceren. Dit leidde bijna tot de 2-1, waar Yoran weer de keeper voorbij speelde. Maar ook deze mogelijkheid liet hij onbenut. In de 82e minuut was het toch eindelijk raak. Tenminste, zo leek het. Het doelpunt van Lemele werd afgekeurd door ongelukkig hands. Na een corner van Jelmer Kleinjan belandde de bal voor de voeten van Yoran die de 2-1 scoorde. De hoop was terug en Lemele had nog een kleine tien minuten om de gelijkmaker te forceren. Bij dit soort wedstrijden weet je dat de bal maar één keer goed hoeft te vallen. Er waren nog enkele minuten te spelen toen een bal van achteruit over de verdediging van Daarle heen vloog. Een vrije kopkans van Jelmer volgde op enkele meters van het doel. Maar in plaats van de bal in het net te knikken, raakte hij de bal half en belandde de bal naast het doel. Dé kans op de gelijkmaker, maar het was Lemele niet gegund. De eerstvolgende wedstrijd is de thuiswedstrijd tegen koploper ASV ’57. Aankomende zaterdag wordt om 15.00 uur afgetrapt op Sportpark ’t Zandeinde. S.C. Lemele Programma Za 11-02-2023 THUIS: 09:00 Lemele JO10-1 - Vroomshoopse Boys JO10-4JM; 09:00 Lemele JO91JM - Hardenberg ‘85 JO9-2JM; 10:15 Lemele JO11-1M - Broekland JO111JM; 10:30 Lemele JO15-1JM - SVZW JO15-3; 12:30 Lemele VR1 - Rohda Raalte VR1; 12:30 Lemele JO19-1 - JCLE JO19-1; 15:00 Lemele 1 - ASV ‘57 1; 15:00 Lemele 3 - De Zweef 4 Zat. Na de zesde nederlaag op rij is Lemelerveld samen met het Denekampse SDC 12 op de laatste plaats beland in de 2e klasse I. In het uitduel bij De Tukkers in Albergen was de thuisclub de betere ploeg en viel er op de 3-1 nederlaag niet veel af te dingen. FoTo: marTin ZWakenberg Wedstrijdverslag De Bevers dames 1 Zaterdag 4 februari, de meiden uit Snits kwamen bij ons op bezoek. Wij staan op een mooie 4e plek, Sneek daarin tegen in het linker rijtje op nummer 8. Makkie zul je dus denken? Set nummer 1 inderdaad een makkie. Door alert te zijn, kijken waar je de bal neerlegt en lef hebben stonden we binnen no time met een grote voorsprong voor. De eerste set ging dan ook vol overtuiging naar ons met 25-10. Wanneer wij tijdens een wedstrijd de eerste set makkelijk winnen, hebben we het vaak de tweede set moeilijk. Zo ook vandaag. Doordat we de stabiliteit van de eerste set niet wisten vast te houden, werd het onnodig spannend. Uiteindelijk trokken wij wel aan het langste eind en wisten de set toch te pakken met 26-24. De derde set is en blijft altijd lastig, vooral als je 2-0 in sets voor staat. We waren dan ook de derde set totaal niet in ons eigen spel. Veel onnodige fouten, waardoor we snel ver achterstonden. Die achterstand wisten we niet meer in te halen en Sneek profiteerde hiervan. Zo ging de derde set naar Sneek met 12-25. De 4e set zou onze set worden zodat we de 4 punten in Lemelerveld konden houden. Afgesproken met elkaar, we geven deze set niet weg. Onze alertheid van de eerste set was minder aanwezig, waardoor we het in de vierde set nogmaals onnodig spannend maakten. Sneek trok in de vierde set wederom aan het langste eind met 25-27. 2-2 in sets, dus een nog een set tot de 15 punten… Normaal gesproken kunnen we goed omgaan met de druk van een 5e set. Vandaag begonnen we met een achterstand in deze laatste en beslissende set. Deze achterstand werd na de kantwissel verder uitgebreid en wij wisten er geen druk meer op te leggen. 7-15 voor Sneek 2-3 verlies erg zuur als je de eerste twee sets wel weet te pakken. Snel vergeten en vol gas door want deze week spelen we om 17:30 tegen Vovem’90 in Emmeloord. Vovem’90 staat momenteel op plek 11. Publiek is welkom. Na een gelijkopgaande beginfase stond het na ruim 30 minuten 2-0 voor de Tukkers, o.a. door een strafschop. Lemelerveld kreeg met de wind in de rug ook enkele mogelijkheden en was van het grote puntenverschil op de ranglijst niet op het veld terug te zien. Op slag van rust kwam Lemelerveld terug in de wedstrijd. Een geblokt schot van Jeroen Exel werd door Stan Reimink binnengeschoten voor de 2-1. Ook in de 2e helft had De Tukkers een licht veldoverwicht en toen het na 55 minuten spelen op 3-1 kwam, was Lemelerveld niet bij machte wat terug te doen. Ook voor de paar meegereisde supporters werd het zo opnieuw een teleurstellende middag. Opstelling Lemelerveld: Rowell Evers, Stef Huisjes, Ian Nijenkamp, Naud Schrijver, Jaron Hulsink, Jeroen Exel (74 Roel Posthoorn), Robin Morrenhof, Stan Reimink, Teun in de Wal, Stijn Kogelman (67 Noah Tuink), Matthias Reimink (67 Gijs in de Wal). A.s zondagmiddag 12 februari staat de kraker thuis tegen SDC 12 op het programma. Wil Lemelerveld enigszins aansluiting houden met o.a. Schalkhaar en AZC Zutphen moet er gewonnen worden. Aanvang op het Heidepark is 14.00 uur. Lemelerveld Dames 1 Wedstrijdverslag Auto van Ewijk/LHC Afgelopen zondag mochten de dames van Auto van Ewijk/LHC het opnemen tegen de Cirkeltijgers uit Groningen. Met twee busjes vertrokken zij op tijd richting het Noorden. De Cirkeltijgers hebben 13 punten behaald uit 14 wedstrijden en Auto van Ewijk/LHC 10 punten uit hetzelfde aantal wedstrijden. De dames van Auto van Ewijk/LHC zijn erop gebrand om de punten mee naar Lemelerveld te nemen. Toen om 13.30 uur het fluitsignaal klonk, waren de Cirkeltijgers gelijk scherp. Zij konden profiteren van wat slordigheden van de dames van Auto van Ewijk/LHC. Hierdoor kwamen zij al snel op een voorsprong van 3-0. Auto van Ewijk/LHC liet het hier niet bij zitten en ging meer geconcentreerd handballen, hierdoor kwamen zij terug. De eerste helft ging dan ook gelijk op, wat voor een ruststand van 16-15 zorgde in het voordeel van de Cirkeltijgers. Helaas begon de tweede helft niet zoals gehoopt voor de dames uit Lemelerveld. Er werden wat fouten gemaakt, waardoor de Cirkeltijgers gemakkelijk kon scoren. Met nog 15 minuten op de klok, stond Auto van Ewijk/LHC met 3 punten achter. Door slim verdedigend werk konden de dames uit Lemelerveld twee doelpunten snel achter elkaar maken. Zij bleZa 11-02-2023 UIT: 09:45 FC Ommen JO134JM - Lemele JO13-1JM; 10:15 DES JO11-4JM Lemele JO11-2JM; 11:00 Vilsteren JO17-1JM - Lemele JO17-1JM; 12:15 ASV ‘57 6 - Lemele 2. uitwedstrijd tegen Langeveen. Lemelerveld Dames 1 had afgelopen zondag geen wedstrijd. A.s. zondag reizen de Lemelerveldse dames af naar Eibergen. In de Achterhoek treft het een tegenstander dat met een 3e plek op de ranglijst goed meedoet in de competitie. Willen de Lemelerveldse meiden in de titielrace blijven zullen de drie punten “In de tas’’ mee moeten naar Lemelerveld. De wedstrijd begint daar om 11.15 uur. VV Lemelerveld ven erin geloven, gingen offensiever verdedigen, waardoor de Cirkeltijgers moeite kregen om een goede aanval te spelen. Hier kon Auto van Ewijk/LHC van profiteren. Door ballen te onderscheppen en echt als team te verdedigen, konden zij een aantal doelpunten op rij maken. Dit resulteerde een stand van 22-25 in het voordeel van Auto van Ewijk/LHC. Zij nemen de twee punten mee naar Lemelerveld. Zondag speelt Auto van Ewijk/LHC een Deze wedstrijd wordt om 13.15 uur gespeeld in Geesteren. De Bevers Programma do 09-02-2023: 19.45 u. Dames 7 - Dalvo D2, 21.00 u. Olhaco D4 - Dames 4. Programma vr 10-02-2023: 20.00 u. Impala D1 - Dames 2. Programma za 11-02-2023: 11.30 u. Olhaco MB2 - Meisjes B1, 13.30 u. Olhaco D6 - Dames 7, 15.00 u. Vovem D2 - Dames 5, 16.00 u. Set Up D2 - Dames 6, 17.30 u. Vovem D1 - Dames 1. Programma Za 11-02-2023 THUIS: 8:45 Lemelerveld JO122 - SJO FC Dalfsen JO12-2; 8:55 Lemelerveld JO11-2 - Rohda R. JO11-4; 9:00 Lemelerveld JO9-1 - Den Ham JO9-2; 9:00 Lemelerveld JO8-1 - ABS JO8-1; 9:00 Lemelerveld JO8-3 - Vroomshoopse Boys JO8-3; 10:00 Lemelerveld JO11-1 - Sc. Overwetering JO11-1; 10:00 Lemelerveld JO10-3 - HHC Hardenberg JO10-2; 11:15 Lemelerveld JO14-2 - Oranje Nassau JO142; 11:15 Lemelerveld JO13-2 - Rohda R. JO134; 13:00 Lemelerveld JO15-1D - WHC JO15-1; 13:00 Lemelerveld JO15-2 - Voorwaarts T JO152; 14:45 Lemelerveld JO17-1 - Hatto Heim JO171; 14:45 Lemelerveld MO17-1 - ESC MO17-1. Za 11-02-2023 UIT:: 8:30 SVI JO13-2 - Lemelerveld JO13-1; 8:30 Rohda R. JO9-6 - Lemelerveld JO9-2; 9:45 Wijhe ‘92 JO101 - Lemelerveld JO10-2; 10:15 ESC JO141 - Lemelerveld JO14-1; 10:30 Voorwaarts V. JO12-1 - Lemelerveld JO12-1; 11:00 DVC Dedemsvaart JO10-1 - Lemelerveld JO10-1; 12:30 OWIOS JO19-1 - Lemelerveld JO19-1; 12:30 Nieuwleusen SV JO17-2 - Lemelerveld JO17-2; 13:30 Berkum JO8-1 - Lemelerveld JO8-2. Zo 12-02-2023 THUIS: 10:00 Lemelerveld 3 - Voorwaarts T 4; 10:00 Lemelerveld 7 - SDOL 4; 12:00 Lemelerveld 4 - Marienheem 2; 12:00 Lemelerveld 6 - Rohda R. 8; 14:00 Lemelerveld 1 - SDC ‘12 1. Zo 12-02-2023 UIT: 9:30 Juventa ‘12 45+1 Lemelerveld 45+1; 11:00 Enter 2 Lemelerveld 2; 11:15 FC Eibergen VR1 ST: Lemelerveld/ Lemele VR1; 12:00 Ulu Spor FC 2 Lemelerveld 5; 12:00 Heeten 5 Lemelerveld 8; 12:00 Heino VR1 Lemelerveld VR2. FoTo: eigen FoTo