9

Winst voor Lemele Zaterdag stond de wedstrijd tegen GFC uit Goor op het programma. Een mooie uitdaging voor de mannen van Lemele. De ploeg uit Goor heeft gekozen om vanuit de zondag naar de zaterdag voetbal te gaan. De ploeg uit Goor heeft vooraf het seizoen maar èèn doel voor ogen in deze 4de klasse en dat is het kampioenschap. Vorige week verloor de ploeg uit Goor nipt van de andere kampioenskandidaat, Daarlerveen met 3-2. Lemele wist dus vooraf dat het aan de bak moest deze zaterdag. Vooraf aan de wedstrijd werd er een minuut stilte gehouden vanwege het overlijden van iemand binnen de club van GFC. Vanuit Lemele alle sterkte toegewenst. PSV Lemelerveld Afgelopen weekend werd er een springconcours georganiseerd in Heeten. Anouk Warmelink en Debby Haarman kwamen beiden uit in de klasse B cat ABC. Anouk reed met haar pony Charming Lady een mooie foutloze ronde en Debby volgde daarna met haar pony Pinto en reed ook foutloos rond. Uiteindelijk mochten Anouk en Debby achter elkaar de ereronde rijden. Anouk ging er met de 2e prijs vandoor en Debby met de 3e prijs. Meer info: www.paardensportvereniginglemelerveld of like de facebookpagina. Op de foto Anouk en Debby. Foto: eigen Foto vv Lemelerveld Opnieuw drie punten erbij Lemelerveld deed zondagmiddag uitstekende zaken door het bij voorbaat lastige uitduel met vv Beilen met 0-2 te winnen. Daarmee haalt de ploeg van Richard Smit de volle buit binnen in de nog jonge competitie en staat fier aan kop in de 2e klasse K Noord. Lemelerveld ging in Beilen voortvarend van start met mogelijkheden voor Matthias Reimink en Jordy Lugtenberg. In de 14e minuut staat Stijn Kogelman op de goede plek voor de 0-1. Daaraan ging een gevalletje wel of geen buitenspel aan vooraf. Scheidsrechter Alkema overrulede de Beilense grensrechter, terecht volgens alle Lemelervelders en onterecht volgens het Beilense kamp. Gevalletje VAR maar die was niet aanwezig. In het verloop van een vlakke 1e helft zijn er weinig mogelijkheden voor beide ploegen. Vlak voor rust komt Jordy Lugtenberg een teenlengte te kort bij een scherpe voorzet. Direct na rust is Stijn Kogelman gevaarlijk als hij door de verdediging slalomt maar net over schiet. Teun in de Wal bleek 15 minuten na rust over voldoende zelfvertrouwen te beschikken. Vorige week mistte hij tegen Emmeloord een strafschop maar nu schoot hij een toegekende strafschop onberispelijk raak. De snelle en handige Jordy Lugtenberg was even daarvoor binnen het strafschopgebied vastgehouden. Beilen kreeg halverwege de 2e helft een dikke mogelijkheid maar de spits wilde het te mooi doen. Pas in de laatste tien minuten met veel aanvalsdrang kwam Beilen tot kleine kansjes. Zoals zo vaak, is doelman Rik Ramaker dan de juiste man op de juiste plaats. Al met een beetje verdiende overwinning met vaak te onrustig en onnauwkeurig voetbal. Aanstaande zondag komt het Vollenhovense VENO naar Het Heidepark. De ploeg uit de kop van Overijssel promoveerde afgelopen seizoen maar de kennismaking met de 2e klasse leverde nog geen punten op. Aanvang is 14.00 uur. Opstelling Lemelerveld: Rik Ramaker, Jasper Gerritsen, Naud Schrijver, Joey Nijenkamp, Jaron Hulsink, Jeroen Exel, Robin Morrenhof, Matthias Reimink (62 Job Heerink), Teun In de Wal, (89 Stef Huisjes) Jordy Lugtenberg, Stijn Kogelman (70 Ian Nijenkamp). Auto van Ewijk/ LHC Dames 1 Zaterdag 5 oktober stond de tweede competitiewedstrijd van dit seizoen op het programma voor de dames van Auto van Ewijk/LHC Dames 1. Zij speelden de uitwedstrijd tegen Overwetering Dames 2 in Olst. Overwetering speelde vorig jaar nog in de tweede klasse, waardoor dit een onbekende tegenstander was voor Auto van Ewijk/LHC. Auto van Ewijk/LHC wist gelijk op voorsprong te komen en kon vrijwel direct uitlopen naar een ruime voorsprong. Auto van Ewijk/LHC liet snel spel zien waardoor er veel breaks gelopen konden worden. Daarnaast lieten zij mooi samenspel zien en werden kansen goed afgerond. De dames gingen de rust in met een stand van 10-23. De tweede helft werd het spel van de eerste helft voortgezet. Daarnaast kreeg Auto van Ewijk/LHC veel penalty’s mee en kregen beide teams een aantal tijdstraffen. Gedurende de wedstrijd is het de dames van Overwetering niet gelukt om de achterstand te verkleinen, waardoor Auto van Ewijk/LHC Dames 1 met Vervolgens wordt er afgetrapt voor de 1e helft. In de openingsfase zakt Lemele wat in, om GFC het spel te laten maken. Al snel werd duidelijk dat de ploeg uit Goor daar moeite mee had. Er werd snel de lange bal gehanteerd en het baltempo was te laag, waardoor Lemele uitstekend in de organisatie bleef. In de 4de minuut was er een klein slippertje van Steven, maar tot een echt grote kans leidde het niet. Het spel golfde op en neer en in de 10de minuut een prima uitbraak van Lemele, waarin iedereen dacht dat Remon de bal voor het inschieten had, werd deze toch gekraakt. Het was GFC die wel veel de bal had de 1e helft, maar niet echt kansen kreeg, aangezien Lemele heel goed stond. In de 33ste minuut was er een vrije trap voor de ploeg uit Goor. De spits van GFC, wat trouwens een prima speler is, besloot om de bal terug te laten leggen en zelf uit te halen richting het doel van Lemele. Nu moet ik zeggen dat de vrije trap bijzonder goed genomen was, maar Ruan plaatste een weergaloze redding en pakte de bal uit de kruising. De rust stand was zodoende 0-0. De 2 helft zag je een ander GFC. In de zin van dat ze ervoor kozen om ons het spel te laten maken vanuit de opbouw en op de middenlijn druk te zetten. Lemele voetbalde zich vanaf het begin daar prima onderuit en in de 48ste minuut was het gelijk al een grote mogelijkheid voor Erik uit een voorzet van Jelmer. Nog geen minuut later kwam Lemele er weer goed door via een prima aanval, alleen Robin stuikte op de keeper die prima uit kwam. In de 55ste minuut een prima uit trap van Ruan die terecht kwam via een duel bij Yoran die op de doelman van GFC afliep. Yoran werd neer gehaald en de scheidsrechter wees terecht naar de stip. Remon ging achter de bal staan en faalde niet. 0-1 Voor Lemele, na de goal werd Erik vervangen voor de weer fitte Tim. Tien minuten daarna een prima aanval van Lemele, waarin Jelmer een perfecte voorzet gaf op Yoran, die niet nadacht en een heerlijke omhaal deed, die belande op het dak van het doel. Minuut 71, Ruan besluit om wederom een lange bal te spelen, aangezien er veel ruimte lag achter de laatste linie van GFC en we vaak 1 op 1 stonden. De bal viel goed en kwam uiteindelijk voor de voeten van De Meü, oftewel Jelmer. Vanaf zo’n 18 meter van het doel schoot hij fantastisch raak. Lemele een ruime overwinning terug kon naar Lemelerveld. De einduitslag was 24-42. Aanstaande dinsdag, 8 oktober, speelt Auto van Ewijk/LHC Dames 1 om 20.30 uur een bekerwedstrijd tegen Wijhe ’91 Dames 1. Deze wedstrijd wordt in Lemelerveld gespeeld, dus zien wij jullie graag om Auto van Ewijk/LHC aan te moedigen. op 0-2 , dus op rozen. Wedstrijd is nog niet ten einde en in de 73ste minuut een uitbraak van GFC, waarin Job een sliding inzette in het strafschopgebied. Iedereen verwachtte een penal voor GFC, maar de leidsman wees een doeltrap aan. Twee minuten later een vrije trap voor de ploeg uit Goor kort buiten de zestien meter. Deze werd prima ingeschoten, maar weer was het Ruan die de bal fantastisch uit de bovenhoek haalde. GFC was in die fase dreigend en opzoek naar de 1-2. Uiteindelijk in de 89ste minuut een uitstekende aanval van Lemele. De bal werd door Yoran prima terug gelegd op de rand 16 op Remon. Deze werd door hem prima in het hoekje geschoten, waardoor de stand op 0-3 Voor Lemele kwam. Wedstrijd gespeeld dus, maar toch dacht een speler van GFC daar anders over. Hij kon zijn frustratie blijkbaar niet de baas en maakte een schandalige overtreding op Tim. De scheidsrechter kon niet anders dan hem met een rode kaart van het veld af te sturen. Lemele speelt het prima uit en wint met 0-3. Een prima pot van de mannen van trainer Timmerman. Lemele is na drie wedstrijden nog ongeslagen met zeven punten, net als De Zweef en Daarlerveen. Zaterdag speelt Lemele thuis tegen Blauw Wit uit Holten. Dit wordt wederom een mooie uitdaging, aangezien deze ploeg twee seizoenen geleden nog uit kwam in de 2de klasse. We zien u graag weer zaterdag 12 oktober om half 3 langs de lijn. SC Lemele Progr za 12 okt: Thuis: 14:30 Lemele 1 - Blauw Wit'66 1; 14:30 Lemele 2 - OVC '21 3; 11:30 Lemele JO15-1G - Vroomshoopse Boys JO15-2; 09:30 Lemele JO14-1G - Wijhe '92 JO14-1G; 11:00 Lemele JO11-1G - Gramsbergen JO112G; 10:15 Lemele JO11-2G - DETO JO11-5G; 08:45 Lemele JO9-1G - Daarlerveen JO9-1; 10:00 4x4 - 4x4. Progr za 12 okt: Uit: 14:30 Sportclub Rijssen 4 - Lemele 3; 09:00 HHC Hardenberg JO13-4 - Lemele JO13-1G; 09:45 JVC Dedemsvaart JO12-2 - Lemele JO12-1; 09:00 HHC Hardenberg JO8-6 - Lemele JO8-1. Tennisver. Lemelerveld NAJAARSCOMPETITIE RONDE 4 Vrijdagavond dames: Lemelerveld 1 - De Kouwenaar 1 (3-1) Stadshagen 4 - Lemelerveld 2 (3-1) Dedemsvaart 1 - Lemelerveld 3 (afgelast) Nijverdal 1 - Lemelerveld 4 (afgelast) Lemelerveld 5 - De Bekkelweide 1 (afgelast) Vrijdagavond mix: Lemelerveld 1 - Dedemsvaart 1 (2-2) Zaterdag heren: Groot Driene - Lemelerveld 1 (2-4) Zondag heren: De Groene Kamer 1 - Lemelerveld 1 (3-3) www.tvlemelerveld.nl/najaarscompetitie-2019 Tennisver. Lemelerveld Progr vr 11-10 19.00 u: Dames 4 - Ramele 2 Dames 5 - Nijverdal 2 Progr za 12-10 12.30 u: Heren 1- Smash Borne Progr zo 13-10 10.30 u: Heren 1- Tepa Auto van Ewijk/LHC Progr. di 08-10-2019: 20:30 u L’veld, LHC DS1 - Wijhe’92 DS1. Progr. wo 09-10-2019: 21:10 u L’veld, LHC DMW1 - SDOL DMW1; 21:00 u Dronten, Atlantis dronten DMW1 - LHC DMW2. Progr. za 12-10-2019: 9:00 u Heino, HHZD E1 - LHC E3; 9:00 u - 10:40 u Toernooi Broekland, SC Klarenbeek F1 - LHC F1; LHC F1- Voorwaats F1; LHC F1 - Schalkhaar F2; 11:35 u Raalte, Kwiek D2 - LHC D1; 12:00 u - 13:40 u Toernooi Bathmen, Voorwaarts F3 - LHC F2; LHC F2 - Schalkhaar F3; LHC F2 - Dalfsen F2; 12:20 u Raalte, Kwiek D3 - LHC D2; 13:50 u Raalte, Kwiek C2 - LHC C1; 13:15 u Apeldoorn, Achilles DS1 - LHC DS2. Prog. zo 13-10-2019: 11:00 u L’veld, LHC DS4 - Klarenbeek DS4; 12:40 u Dalfsen, Dalfsen A2 - LHC A1, 12:45 u Heino, HHZD DS1 - LHC DS1; 14:00 u Heino, HHZD C1 - LHC C2; 16:20 u Vaassen, CVO B1 - LHC B1.