11

Lemele boekt eenvoudige zege in Deventer: 0-3! Op een heerlijk warme zaterdag stond de uitwedstrijd tegen Koninklijke UD op het programma. De ploeg uit Deventer was ook de tegenstander toen Lemele de eerste periodetitel veroverde. UD werd destijds met 6-0 naar huis gestuurd, waardoor Lemele al in december zeker was van een plek in de nacompetitie. De verhoudingen liggen vandaag anders. Ondanks de zekerheid van het spelen van nacompetitie voor een promotieplek, staat de ploeg van Geert Tichelaar nog steeds bovenaan. Het woord ‘kampioenschap’ ligt al weken in de mond, want met nog (met deze wedstrijd erbij geteld) vijf wedstrijden te spelen, hebben de blauwwitten alles in eigen hand. Vijf finales dus, startend in Deventer op bezoek bij Koninklijke UD. Dat Lemele kwam om te winnen, was vanaf seconde één duidelijk. Dat UD speelde om niet te verliezen, werd ook meteen duidelijk. Al ingravend tastte de Deventerse ploeg af en liet de Lemelenaren komen. Dat was echter niet lang succesvol. In de derde minuut draait Jelmer Kleinjan open en crosst de bal over de hele richting Yoran Bakhuis. Hij passt op Remon Kleinlugtenbeld, die vervolgens de bal rustig langs de keeper in het doel schuift. Nog geen tweehonderd seconden gespeeld en het staat al 0-1! Lemele was heer en meester, maar goed voetballen op deze grasmat was lastig. De bal hobbelde en dobbelde, waardoor snel combinatievoetbal achterwege bleef. De blauwwitten kregen enkele mogelijkheden, maar de score werd nog niet uitgebouwd. Dit gebeurde wel in de 31e minuut. Na geklungel in de opbouw van UD kreeg Remon pardoes de bal. Hij keek om zich heen, zag Tim Schotman helemaal vrij staan en deze kon de bal netjes in het doel schuiven. De achttiende treffer van Tim alweer, waardoor hij steeds dichter bij de topscorerstitel van de competitie komt. In het restant van de eerste helft gebeurde er niet veel meer. Grote kansen bleven achterwege, terwijl Ruan Weellink aan de andere kant letterlijk niets te doen had. Zijn shirt en broekje konden zo opgevouwen weer terug in de shirtjestas. Robin Schoenmaker kon meteen in de tweede helft de score naar 3-0 brengen. Maar zijn inzet bij een vrije trap belandde net over het doel. Maar in de 53e minuut was het opeens alle hens aan dek. Na een hachelijke situatie stormde UD met twee man op keeper Ruan af, met alleen Job Willems in de achtervolging. Met een ultieme sliding kon Job de bal naar de aanvaller blokkeren, waardoor gevaar verder uit bleef. Een prachtig verdedigende actie. Een half uur voor tijd konden de supporters van Lemele voor de derde en laatste keer de handen op elkaar drukken. Jelmer kreeg de bal aan de linkerkant, kapte naar binnen en schiet in de korte hoek raak. 0-3 en de wedstrijd was over. Dit gaf trainer Geert Tichelaar ook de mogelijkheid om vroeg te wisselen, spelers te sparen en de ingevallen spelers kansen te gunnen. Die pakten ze ook allen met beide handen aan. Na precies 90 minuten voetballen vond de scheidsrechter het genoeg geweest. Een simpele overwinning voor de Lemelenaren, die niets te duchten hadden van de thuisspelende ploeg. De amusementswaarde lag niet altijd even hoog, maar het gaat om de drie punten. En die zijn binnen. Nog vier finales te gaan! Aankomende zaterdag speelt SC Lemele de thuisFoto: eigen Foto Paardensportvereniging Lemelerveld Bente Braam is met Luuk zondag naar Almelo geweest en won daar de 1e prijs, 70 centimeter DE pony’s met 80 stijlpunten en de 3e prijs, 80 centimeter cat DE pony’s, ook 80 stijlpunten. Dressuur Hellendoorn - ZONDAG PAARDEN: Loesmarie van den Berg en haar paard Arie. Categorie L1 dressuur met 195.5 en 201,5 punten, wat goed was voor 2x een 4e prijs. Kim Zieleman en haar paard Hardwyn Buca categorie M1 met 197 punten met een 3e prijs. Trudie Schutte en haar paard Nero categorie L1. 1e proef met 197 punten, een derde prijs. In de tweede proef hadden ze 208 punten en een 1e prijs! Voetbalvereniging Lemelerveld Een minuut stilte voor Herman Sibelt die veel voor het Lemelerveldse voetbal betekend heeft! Verlies voor Auto van Ewijk/LHC dames 1 Afgelopen weekend stond de wedstrijd tegen Nieuw-Heeten op het programma. Dit was alweer de laatste uitwedstrijd van het seizoen. De vorige keer tegen de dames van Nieuw-Heeten hebben de dames van Auto van Ewijk/ LHC gewonnen met 26-25. Dus het beloofde een spannende pot te worden. De dames van Auto van Ewijk/LHC moesten lekker gaan handballen en er niet veel druk op leggen. De dames begonnen de wedstrijd een klein beetje moeizaam. Daar kwam snel verandering in. Maar helaas konden de dames dit niet lang vast houden waardoor we met 13-12 in het voordeel van Nieuw Heeten de rust in gingen. In de rust werd besproken dat de dames van Auto van Ewijk/LHC beter moesten gaan samenwerken. Dit is wat de dames in het begin van de tweede helft goed lieten zien. Helaas konden de dames dit niet vast blijven houden tot het einde en was de eindstand 24-23 in het voordeel van Nieuw Heeten. Aanstaand weekend wordt onze laatste wedstrijd van het seizoen gespeeld om 14.10 uur in Lemelerveld. Foto: martin Zwakenberg Dure nederlaag voor Lemelerveld Voorafgaand aan het duel tegen Spcl Overwetering werd een indrukwekkende minuut stilte gehouden vanwege het overlijden van Herman Sibelt. Het erelid van de vv Lemelerveld overleed zaterdagmiddag 6 april op 76-jarige leeftijd. Lemelerveld leed op eigen veld een dure nederlaag in de strijd om de nacompetitie te ontlopen. Tegen een fysiek sterk Overwetering werd de 1-2 eindstand al voor rust bereikt. Al in de eerste minuten was Lemelerveld dichtbij een openingsgoal maar in de scrimmage viel de bal net niet binnen. Stan Reimink mistte daarna op een haar de bal alleen voor de Overwetering goalie. Vervolgens nam Overwetering het heft in handen en kreeg enkele goede mogelijkheden. Rowell Evers stond goed te keepen. Rond de 20e minuut kwam Lemelerveld op voorsprong. Was het een voorzet of toch bewust? Vanaf rand zestien prikte Noah Tuink de bal met binnenkant voet in de verre hoek voor de 1-0. Overwetering zette De Bevers Programma DO 11-04-24: 18.30 u. Meisjes C2 - Tjoba MC1. ZA 13-04-24: 12.30 u. Meisjes B2 - Dok XB1, 12.30 u. Gemengd B1 - Voorsterslag MB4, 12.30 u. Meisjes C1 - Sudosa MC1, 12.30 u. Meisjes C3 - Thriantha MC2, 14.30 u. Dames 3 - VC058 D1, 14.30 u. Dames 6 - Ruutvoorn D1, 14.30 u. Meisjes B1 - Bolsward MB1, 16.30 u. Dames 4 - Dalvo D1, 16.30 u. Dames 5 - Set Up D2, 16.30 u. Dames 2 - Sudosa D5, 19.00 u. Dames 1 - Stentor D1. DI 16-04-24: 20.00 u. VVBO D1 - Dames 6. wedstrijd tegen VSW Windesheim. Om 14:45 wordt er afgetrapt op Sportpark ‘t Zandeinde. Komt allen om de jongens ook in deze wedstrijd naar de overwinning te schreeuwen! SC Lemele Programma ZA 13-04-2024 THUIS: 09:00 Lemele JO11-2JM - Hulzense Boys JO11-2JM; 09:00 Lemele JO8-1 - De Zweef JO86JM; 09:00 Lemele JO9-1JM - SJO FC Dalfsen JO9-2; 10:30 Lemele JO17-1JM - Rohda Raalte JO17-2; 10:30 Lemele MO151 - Nieuwleusen SV MO15-1; 12:30 Lemele 2 - Bergentheim 3; 12:30 Lemele VR1 - vv Hellendoorn VR2; 14:30 Lemele 3 - Excelsior ’31 7; 14:45 Lemele 1 - VSW 1; 16:15 Lemele 4 - DOS ’37 8. ZA 13-04-2024 UIT: 08:30 Nieuwleusen SV JO13-2 - Lemele JO13-1JM; 09:00 Haarle JO111 - Lemele JO11-1JM; 12:45 vv Twenthe JO15-2 - Lemele JO15-1. vol aan en de geroutineerde ploeg met snelle aanvallers kwam in de 38e minuut op gelijke hoogte. Een voorzet vanaf de zijkant werd simpel binnen getikt voor de 1-1. Lemelerveld speelde bij vlagen slordig en moest op slag van rust een tweede treffer incasseren. Opnieuw een voorzet vanaf de zijkant werd onhoudbaar voor Evers binnen geknikt. Na rust was er meer beleving maar had Lemelerveld ondanks de grote inzet moeite kansen te creeren tegen de sterke Olster defensie. Met invaller Teun in de Wal kwam er veel meer dreiging en kansen, Teun moest er met een blessure al na snel weer af. Grootste mogelijkheid was er voor de onverzettelijke Naud Schrijver maar zijn inzet van dichtbij werd vlak voor tijd door de Olster doelman op geweldige wijze gepareerd. Al met al had Lemelerveld zeker op basis van de tweede helft een punt verdiend. Zondag gaat Lemelerveld op bezoek in Winterswijk bij FC Trias. Supporters die mee willen met de spelersbus kunnen dit melden bij elftalleider Sander Boerkamp. Stuur voor donderdagavond 11 april een mail naar: sanderboerkamp@hotmail.com. De spelersbus vertrekt zondag om 11.30 uur vanaf het sportpark, de wedstrijd begint om 14.00 uur. Lemelerveld vrouwen 1 naar dikke nederlaag Trainer Eddy Ramerman ging met slechts 11 speelsters, waarvan twee niet echt fit, op bezoek bij koploper Alverna. Na het uitvallen van enkele speelsters was het prijsschieten voor de Wijchense vrouwen. Het werd 10-0 en dat is voor niemand leuk en een blamage voor het niveau van het vrouwen voetbal. Na de eredivisie, topklasse en 1e klasse spelen de Lemelerveldse vrouwen daaronder op 2e klasse niveau. Nog enkele wedstrijden de koppies hooghouden en hopelijk zijn er volgend seizoen op 3e klasse niveau meer gelijkwaardige tegenstanders. Aanstaande zondag spelen de Lemelerveldse vrouwen 1 tegen de nummer voorlaatst: Varsseveld Vr 1. Aanvang op het Heidepark is 12.00 uur.