9

vv Lemelerveld Wedstrijd van de gemiste kansen In de polder, om precies te zijn bij sc Emmeloord, won vv Lemelerveld 1 ook zijn tweede competitiewedstrijd van het seizoen 2019-2020. Een heel goed begin van de wedstrijd met vele kansen, twee penalty’s binnen een minuut, een bal waar je hem liever niet wil hebben, een mindere tweede helft, veel regen en slechts met 0-1 winnen. Uiteindelijk toch met lachende gezichten van het veld stappen; de eerste overwinning in Emmeloord is een feit. Dat is in een “noten”dop het verloop van de wedstrijd. Lemelerveld begon goed aan de wedstrijd, al in de tweede minuut gaat een grote kans net naast het doel van de gastheren. Een paar minuten later bedient Joey Nijenkamp van achter uit spits Matthias Reimink op maat. Reimink werkt de bal tegen de touwen en Lemelerveld staat met 0-1 voor. In de 28ste minuut krijgt Lemelerveld een penalty toegekend door de scheidsrechter vanwege een handsbal. Teun in de Wal ontfermt zich over de bal en legt klaar. Zijn schot wordt door de keeper perfect gestopt. Lemelerveld raakt niet in paniek en trekt daarna weer ten aanval. De aanval wordt in de zestien ruw onderbroken en weer beslist de scheidsrechter tot een penalty. En dat nog geen minuut na de vorige penalty. Dit keer neemt Jordy Lugtenberg de verantwoordelijkheid. Zijn schot schampt de linker paal. Helaas aan de buitenkant, geen doelpunt. Ook Joey Nijenkamp weet het net niet te vinden als hij uit een corner een goede kop kans heeft. Met slechts 0-1 op het scorebord wordt de kleedkamer opgezocht. De tweede helft levert weinig vermeldingswaardige Sc Emmeloord probeert wel, maar komt niet tot (hoogte)punten uitgespeelde kansen. Lemelerveld wordt wat onrustig in het gestroomlijnde spel en creëert onvoldoende kansen. In de blessure tijd wordt de laatste Lemelerveldse aanval wel keurig opgezet. Ian Nijenkamp wordt vrij voor de goal aangespeeld. Hij schiet de bal, om de wedstrijd definitief in het slot te gooien, voor een leeg doel…., net naast. De resterende tijd is daarna voor beide partijen te kort om nog iets te kunnen veranderen aan de uitslag. Lemelerveld wint voor het eerst in Emmeloord. Het werd 0-1. Door de resultaten op andere velden is Lemelerveld alleen koploper in de 2e klasse K Noord. Zondag staat er weer een uitwedstrijd op het programma. Vv Beilen is de gastheer en de wedstrijd begint om 14.00 uur. Opstelling Schrijver, Lemelerveld: Rik Ramaker, Naud Jasper Gerritzen, Joey Nijenkamp, Jaron Hulsink, Robin Morrenhof, Stijn Kogelman (83’ Ian Nijenkamp), Jeroen Exel, Matthias Reimink (90’ Stan Reimink), Teun in de Wal en Jordy Lugtenberg (Job Heerink). op. Voorstelling dames aan publiek door Jelle Hilarius. Punt voor SC Lemele Welkom door Ben Reuvekamp. Geslaagde teampresentatie Regio Zwolle Volleybal Donderdag 26 september presenteerde Regio Zwolle Volleybal haar nieuwe selectie en staf tijdens de officiële teampresentatie in Lemelerveld bij Geissler Installatietechniek. Dit werd in Lemelerveld gehouden in verband met het 100-jarig jubileum van Geissler. Voorafgaand aan de teampresentatie werd een clinic verzorgd voor de jeugd van volleybalvereniging de Bevers en werd een oefenwedstijd gespeeld tegen mede-eredivisionist Springendal Set Up’65. Ben Reuvekamp trapte de avond af door iedereen welkom te heten bij Geissler Installatietechniek en vertelde kort iets over het bedrijf en het 100-jarige bestaan. Jeroen van Leeuwen, algemeen manager van PEC Zwolle, gaf in zijn presentatie aan dat de speelsters van Regio Zwolle Volleybal een voorbeeld zijn voor de breedtesport in de regio en sprak zijn waardering uit voor de tijd en energie die de speelsters in het volleybal steken. Zowel op het veld als ook op maatschappelijk vlak, door het adopteren van teams in de regio. Een mooie vergelijking maakte hij tussen Regio Zwolle Volleybal en Geissler Installatietechniek: de mensen maken immers het werk. Wilfried Groothuis, trainer/coach van Regio Zwolle Volleybal nam de aanwezigen mee in de doelstellingen voor aankomend seizoen en zijn visie op hoe deze te bereiken. De presentatie van de speelsters en staf werd aan elkaar gepraat onder de bezielende leiding van Jelle Hilarius, zelf ook spelend op het hoogste volleybalniveau van Nederland. Twee speelsters sloten de avond af met ‘’het zonnebril op, zonnebril af spel’’ waarin over iedere speelster een vraag werd gesteld die door het publiek beantwoord kon worden met het op- of afzetten van de zonnebril. Regio Zwolle kijkt daarmee terug op een geslaagde teampresentatie in Lemelerveld. Zaterdagmiddag 28-9-2019 stond voor SC Lemele de 2e competitiewedstrijd op het programma. We gingen op bezoek bij SVV’ 56 in Sibculo. De ‘blessurebank’ nog hetzelfde als vorige week. Hopelijk kunnen de geblesseerde spelers snel weer bij de groep aansluiten. Henk (elftalleider) gaf vooraf aan dat de wedstrijd traditiegetrouw een lastig potje is voor Lemele. Het doel voor ons was om het goede resultaat tegen DRC 12 voort te zetten. Afijn, met vertrouwen werd er naar Sibculo afgereisd. We kwamen goed uit de startblokken. De organisatie stond goed en we kregen enkele mogelijkheden om de score te openen. Hierbij werd de ruimte achter de laatste lijn bij de thuisploeg goed benut. De grootste kans was voor Yoran. Een puik voorzet van Jelmer werd panklaar op het hoofd van Yoran gelegd. Ondanks goed tegendraads inkoppen werd de bal door Yoran helaas naast de goal gemikt. Deze aanval had meer verdiend. SVV kwam al snel beter in de wedstrijd. De ploeg uit Sibculo had vanaf dat moment meer de bal en probeerde een gaatje in de verdedigende lijn van Lemele te vinden. De rappe aanvallers bij de gastheren konden steeds vaker in de buurt van Ruan opduiken. Daarbij vielen in onze eigen strafschopgebied een aantal hachelijke momenten te noteren. Aan onze kant werd de passing slordiger. De ballen kwamen niet meer goed aan of de juiste keuze naar voren bleef achterwege. Hierdoor moesten wij de bal te snel aan de tegenstander overlaten. SVV had de overhand maar scoorde niet. Beide teams konden met de brilstand aan de thee. Na de thee lag het initiatief bij de thuisploeg. Ondanks dat de gastheren meer balbezit hadden, hebben wij in die fase weinig grote kansen tegen gekregen. Het voetbal was aan onze kant niet altijd even goed; we konden de bal niet lang in de ploeg houden, waardoor we ons teveel op het verdedigende aspect moesten toeleggen. De aanvallers konden te weinig in stelling worden gebracht. Voorwaarde is dan dat je hard voor elkaar blijft werken en daardoor toch een resultaat uit het vuur kunt slepen. Er ontpopte zich een voetbalgevecht en aan inzet en werklust geen gebrek. In minuut 70 een afgeslagen corner van SVV die opnieuw werd ingebracht. De bal leek op een correcte manier weggewerkt te worden, maar de leidsman van vandaag zag in de verdedigende actie een strafschop. Lemele kant geeft aan dat de sanctie veel te zwaar is, terwijl SVV op dat moment meent dat de penalty terecht is. Zeg het maar.... Het buitenkansje werd door SVV benut. Dit betekende dat het voor ons een lastige opgave zou worden om nog met een resultaat huiswaarts te keren. Met nog 20 minuten op de klok een wissel; Erik voor Michel. Daarbij ook een tactische wijziging; een extra spits waarmee gedacht werd alsnog een resultaat te forceren. Ook Bodi kwam binnen de lijnen. Hij verving Joel. VV Lemelerveld Progr 05-10-2019 Thuis: 14:30 Lemelerveld 2 (zat) - OZC 7; 14:30 Lemelerveld JO19-1 - DOS ‘37 JO19-1; 11:15 Lemelerveld MO15-1 - De Zweef MO15-1; 11:30 Lemelerveld JO15-2 - Gramsbergen JO15-2; 11:30 Lemelerveld JO131 - Nieuwleusen JO13-1; 08:45 Lemelerveld JO11-2 - DES JO11-3; 10:00 Lemelerveld JO113 - Raalte JO11-1; 08:45 Lemelerveld JO9-2 - Vroomshoopse Boys JO9-3; 08:45 Lemelerveld JO8-2 - Lemelerveld JO8-1; 08:45 Lemelerveld JO8-2 - Lemelerveld JO8-1. Uit: 14:30 JVC Dedemsvaart JO19-4 - Lemelerveld JO19-2; 14:30 SDOL JO17-1 - Lemelerveld JO17-1; 10:30 Olympia’28 MO17-1 - Lemelerveld MO17-1; 10:30 SJO JCO JO17-3 - Lemelerveld JO17-2; 10:30 Haarle JO15-2 - Lemelerveld JO15-3; 08:45 SEH JO13-2 - Lemelerveld JO132; 08:30 JVC Dedemsvaart JO13-4 - Lemelerveld JO13-3; 10:00 Den Ham JO12-1 - Lemelerveld JO12-1; 10:30 SEH JO11-1 - Lemelerveld JO111; 08:45 Heeten JO9-1 - Lemelerveld JO9-1; 08:45 Lemelerveld JO8-2 - Lemelerveld JO8-1; 08:45 Lemelerveld JO8-2 - Lemelerveld JO8-1. Progr zo 06-10-2019 Thuis: 10:00 Lemelerveld 2 - Overwetering 2; 12:00 Lemelerveld 4 - Hellendoorn 2; 12:00 Lemelerveld 5 - Heino 6; 10:00 Lemelerveld VE1 - Rohda Raalte VJO11-2; 12:00 Lemelerveld VR1 - FC Zutphen VR1. Uit: 14:00 Beilen 1 - Lemelerveld 1; 10:30 Haarle 2 - Lemelerveld 3; 10:30 Overwetering 5 - Lemelerveld 6; 10:45 Luctor Et Emergo 8 - Lemelerveld 8. Tennisvereniging Lemelerveld Progr vr 04-10-19.00 uur: Dames 1 - De Kouwenaar 1; Dames 5 - De Bekkelweide 1; Mix 1 - Dedemsvaart 1. SC Lemele Progr za 5 okt: Thuis 14:30 Lemele 3 - Enter Vooruit 7; 09:30 Lemele JO17-1G - Markelo JO17-2G; 11:00 Lemele JO13-1G - Vroomshoopse Boys JO13-4; 10:15 Lemele JO12-1 - Heino JO12-2M; 08:30 Lemele JO8-1 - Heino JO8-3. Progr za 5 okt: Uit: 14:30 GFC 1 - Lemele 1; 12:00 Den Ham 9 - Lemele 2; 10:30 Daarle SP JO15-1 - Lemele JO15-1G; 09:00 Olympia’28 JO11-2 - Lemele JO11-1G; 12:00 HTC JO11-2 - Lemele JO112G; 09:00 Vilsteren JO10-1G - Lemele JO10-1G; 09:30 Kloosterhaar JO9-1 - Lemele JO9-1G. De omzetting leidde tot wat meer druk naar voren waarbij we in de tegenaanval ook meer ruimte moesten weggeven. We kregen in deze fase wat kleine mogelijkheden op een goal. Ook SVV kreeg kansen, maar benutte de mogelijkheden op een tweede goal niet. Mede door Ruan die ons met een aantal puike reddingen op de been hield. In minuut 85 stoomde Kenny mooi op. De bal kwam uiteindelijk via Remon voor de voeten van Yoran ‘Bakkie’ Bakhuis. Pats, boem en goal! Toch nog 1-1! Op basis van de gehele wedstrijd een winstpunt voor Lemele. Eindstand: 1-1. Zaterdag wacht GFC in Goor. We maken ons op voor een nieuwe trainingsweek en gaan dan met vertrouwen de strijdt met GFC aan. We hopen dan weer veel publiek uit Lemele te zien. Tot dan FoTo’s: mArTin ZwAkenBerg AnneT schoorlemmer