9

S.C. Lemele pakt een punt Na de prachtige wedstrijd vorige week tegen AVC Heracles, waar Lemele met overtuiging de drie punten mee naar Sportpark ’t Zandeinde nam, mocht het deze zaterdag afreizen naar Rijssen. In de achtste speelronde stond de wedstrijd tegen Sportclub Rijssen op het programma. Een wedstrijd dat de laatste jaren in deze competitie een zekerheidje is. Sportclub Rijssen staat gepositioneerd op de laatste plek. Het klinkt misschien gek, maar hoe lager de tegenstander op de ranglijst staat, hoe moeilijker Lemele het vaak met deze tegenstanders heeft. Goede voorbeelden zijn BZSV de Blauwwitters en MVV ’69, waar beide keren tegen werd verloren. Ook tegen Mariënheem was het erg moeizaam, maar aan deze wedstrijd hield Lemele nog drie punten over. Tegen Sportclub Rijssen was het weer hetzelfde verhaal. Ontzettend moeizame wedstrijd, waar we niet teveel woorden aan gaan vuil maken. Lemele kwam in de eerste helft nog wel op een 0-1 voorsprong door een vrije trap van Jelmer Kleinjan, maar keek voor het rustsignaal toch tegen een 2-1 achterstand aan. Wanneer de supporters aangeven dat ze momenteel kijken naar ‘’de slechtste wedstrijd van Lemele van dit seizoen’’, weet je dat het voetbal op z’n zachtst gezegd ‘erg matig’ is. De tweede helft kwam daar geen verandering in. Het spel was matig en er werden nauwelijks kansen gecreëerd. Toch kwam Lemele in de 80e minuut langszij door een prima doelpunt van Yoran Bakhuis. Op de rand van de 16 plaatst hij de bal met een mooie boog over de jonge keeper van Sportclub Rijssen. Terwijl Lemele er alles aan doet om de 2-3 te maken, valt de goal juist aan de andere kant. Een vrije trap van de Rijssenaren wordt licht geschampt door de spits, waardoor keeper Bram Zandman kansloos is en de bal via de binnenkant van de paal het doel in wappert. De laatste vijf minuten was het alle ballen naar voren en hopen dat deze een keer goed valt. Met de ‘pompen of verzuipen’ tactiek viel de bal nog twee keer op de lat, waardoor de jonge ploeg het geluk deze wedstrijd ook niet mee had. Maar toen een lange bal van de teruggekeerde Damien Dijk goed op het hoofd van Steven Warmelink belandde en hij de 3-3 binnen knikte, kon Lemele opgelucht ademhalen. Er kon toch een schamel puntje worden meegenomen uit Rijssen. Niet een resultaat waar je op voorhand voor tekent, maar wel één waar je na die tijd niet over mag klagen. Zaterdag staat de thuiswedstrijd tegen SVV ’56 uit Sibculo op het programma. Omdat Nederland (op moment van schrijven) hoogstwaarschijnlijk poulewinnaar wordt, zal er al om 13.30 uur worden afgetrapt op Sportpark ‘t Zandeinde. Zo kunnen we met z’n allen om 16.00 uur het Nederlands elftal in de achtste finale in de kantine aanmoedigen. S.C. Lemele Programma THUIS 03-12-2022: 09:30 Lemele JO13 - FC Ommen JO13-3; 10:15 Lemele JO11-1JM - TVC ‘28 JO11-2; 11:00 Lemele VR1 - Avereest VR1; 13:30 Lemele 3 - Hulzense Boys 7; 13:30 Lemele 1 - SVV ‘56 1. UIT 03-12-2022: 08:30 Rohda Raalte JO11-4 - Lemele JO11-2JM; 09:00 Gramsbergen JO9-2JM - Lemele JO9-1JM; 09:00 Lemelerveld JO8-2 - Lemele JO8-1; 10:00 Vroomshoopse Boys JO172 - Lemele JO17-1JM; 12:45 Wijhe ‘92 JO153JM - Lemele JO15-1JM; 13:45 Bergentheim 7 - Lemele 2. VV Lemelerveld in hectische slotfase onderuit In een waar voetbalgevecht tegen Stevo uit Geesteren bleef Lemelerveld Verslag wedstrijd De Bevers dames 1 Met een beetje spanning begonnen we met goede moed aan de wedstrijd. Al snel hadden we door dat we alert moesten zijn, want de ballen vlogen om onze oren. Niet zo gek als je hoort dat er in het team van de Friese tegenstanders drie exeredivisiespelers zitten. We hadden wisselvallig spel, blokkerend waren we niet sterk en daar maakte de tegenstander goed gebruik van. Binnen no-time stonden we achter, we kwamen wel dichtbij maar dit mocht niet baten. De eerste set dus verloren. Het publiek was geweldig, dus begonnen we weer met goede moed aan de tweede set en derde set. We lieten hetzelfde zien, aanvallend konden we niet bijbenen waardoor de ene na de andere bal erin werd geslagen dus ook de tweede en derde set gingen verloren. En dan de vierde set. We lieten ons eigen spel weer zien, blokkerend beter en aanvallend sterker. Nu stonden we al snel voor, we lieten ze nog even terugkomen, maar we pakten het laatste punt. Volledig verslag op sukerbiet.nl Foto: Martin ZwakEnBErg Bericht voor de leden van MBvO Lemele, Lemelerveld, Luttenberg en Ommerkanaal Overzicht lessen in de maanden De Bevers Programma DINSDAG 29-11-2022: 19.30 u. Vonk D1 - Dames 1. DONDERDAG 01-12-2022: 19.30 u. Olhaco D4 - Dames 4. VRIJDAG 02-12-2022: 20.00 u. CSV D6 - Dames 4. ZATERDAG 03-12-2022: 12.00 u. Voorsterslag MC2 - Gemengd C1, 12.30 u. Meisjes B1 - Sudosa MB1, 13.00 u. Ouvol D2 - Dames 7, 14.30 u. Dames 6 - Olhaco D5, 16.30 u. Dames 3 - En Bloc D1. VV Lemelerveld Programma THUIS 03-12-2022: 8:45 Lemelerveld JO11-2 - USV JO11-1; 9:00 Lemelerveld JO8-2 - Lemele JO8-1; 9:00 Lemelerveld JO8-3 - JCLE JO8-1; 10:00 Lemelerveld JO10-1 - HHC Hardenberg JO10-1; 10:00 Lemelerveld JO10-3 - Be Quick’28 JO10-3; 10:15 Lemelerveld JO13-1 - SJO VCHW JO13-1; 11:15 Lemelerveld JO14-2 - DVC Dedemsvaart JO14-3; 13:00 Lemelerveld JO19-1 - SP Daarle JO19-1D; 13:00 Lemelerveld JO17-1 - ZAC JO17-1; 13:00 Lemelerveld JO152 - JCLE JO15-1. UIT 03-12-2022: 8:30 Wijhe ‘92 JO10-2 - Lemelerveld JO10-2; 8:30 De Zweef JO8-4 - Lemelerveld JO8-1; 8:45 F.C. Ommen JO13-4 - Lemelerveld JO13-2; 8:45 F.C. Ommen JO12-1 - Lemelerveld JO12-2; 9:00 SJO FC Dalfsen JO9-4 - Lemelerveld JO9-1; 10:00 DVC Dedemsvaart JO12-2 - Lemelerveld JO12-1; 10:15 DES JO11-1 - Lemelerveld JO11-1; 10:30 Schalkhaar JO15-2 - Lemelerveld JO15-1; 12:00 Vroomshoopse Boys JO17-3 - Lemelerveld JO17-2; 12:00 Heeten JO14-1 - Lemelerveld JO14-1; 12:00 SEH MO171 - Lemelerveld MO17-1. THUIS 04-12-2022: 10:00 Lemelerveld 2 - Markelo 2; 10:00 Lemelerveld 7 - Raalte 3; 10:00 Lemelerveld VR2 - Diepenveen VR1; 11:45 Lemelerveld 3 - Activia 2; 12:00 Lemelerveld 4 - Lemelerveld 5; 12:00 ST: Lemelerveld/Lemele VR1 - Hoeve Vooruit VR1; 13:30 Lemelerveld 6 - WSV 4. UIT 04-12-2022: 11:00 Holten 8 - Lemelerveld 8; 12:00 Lemelerveld 4 - Lemelerveld 5; 14:00 Reutum 1 - Lemelerveld 1. december 2022 en januari 2023 Lemele en Ommerkanaal: 5/12, 12/12 en 19/12 (laatste les met nazit), 1e les in januari: 9/1 2023, vervolgens 16/1, 23/1 en 30/1 (nazit). Luttenberg: 6/12, 13/12 en 20/12 (nazit in andere zaal), 1e les in januari: 10/1 2023, vervolgens 17/1, 24/1 en 31/1 (nazit?). Lemelerveld: 1/12, 8/12, 15/12 en 22/12 (nazit), 1e les in januari: 5/1 2023, vervolgens 12/1, 19/1 en 26/1 (nazit). Nieuwe leden, men mag 1 maand gratis op proef deelnemen. Nieuwe leden zijn van harte welkom op alle locaties. Bij twijfel omtrent gezondheid, neem contact op met de docent. Te bereiken op 370422 of 06-20403038. Wisseling in bestuur Vrienden van Brugstede Onlangs heeft Vrienden van Brugstede afscheid genomen van Olga Jansen Holleboom en Peter Nijenkamp. De afgelopen jaren mochten zij gebruik maken van hun inzet en expertise. Olga en Peter, hartelijk dank daarvoor! Inmiddels hebben ze nieuwe bestuursleden mogen verwelkomen. Dit zijn Jaco Schuurman, Sonja Kogelman en Marije Hondeveld. Welkom! op het koude en natte Heidepark door een onverdiende 0-2 nederlaag met lege handen. Stevo, de nummer 2 van de ranglijst, en Lemelerveld maakten er 90 minuten lang een waar spektakel van. In de eerste helft was Job Heerink voor Lemelerveld twee keer dichtbij een treffer, maar zijn inzetten werd net van de lijn gehaald en ook Stevo was enkele malen kansrijk. Na 17 minuten scoorde Stijn Kogelman een loepzuivere treffer uit een dieptepass, maar werd teruggevlagd door de Stevo grensrechter. De scheidsrechter nam het signaal helaas over en keurde het doelpunt. In de levendige eerste helft bleven beide ploegen vol de aanval zoeken, maar gescoord werd er niet. Na rust was de beginfase voor Stevo, maar gedurende de tweede helft kreeg Lemelerveld, onder aanvoering van de weer ijzersterk spelende Robin Morrenhof, steeds meer de overhand. Tot uitgespeelde kansen kwam het niet door de felle verdedigers van Stevo. Twintig minuten voor tijd kwam de sterke en prima spelende Naud Schrijver na een duel ongelukkig ten val. Met een schouderblesure moest hij naar de kant. Door de verdedigende omzettingen raakte Lemelerveld de grip op Stevo kwijt. Tien minuten voor tijd kreeg Stevo een strafschop nadat doelman Rowell Evers in een duel een Stevo aanvaller aantikte. De sterke doelman pareerde de ingeschoten strafschop knap. Vijf minuten voor tijd ging het toch mis. Na een vrije trap ontstond er een scrimmage voor het Lemelervelddoel en werd de bal van dichtbij binnengewerkt. In de slotfase liepen de emoties hoog op door de op het randje spelende Twentenaren. In blessuretijd scoorde Stevo uit een counter de 2-0 en werd het daarmee rijkelijk beloond. Lemelerveld kan met trots terugkijken op een duel waarin het gelijkwaardig en fases beter was dan de opponent. Zo. 4 dec. gaat Lemelerveld op bezoek in Reutum. De aanvang van wedstrijd is 14.00 uur. Uitgebreid wedstrijdverslag en voorbeschouwing later deze week op de site van vv Lemelerveld. Opstelling Lemelerveld: Rowell Evers, Wout Butink, (88e min Roel Posthoorn) Naud Schrijver (70e min Jaron Hulsink) Ian Nijenkamp, Jeroen Exel, Robin Morrenhof, Stan Reimink, Matthias Reimink, Stijn Kogelman, Noa Tuink (62e min Teun in de Wal) Job Heerink. VV Lemelerveld dames 1 De Lemelerveldse vrouwen zagen hun wedstrijd tegen Warnsveldse boys Vr 1 uitgesteld tot eind feb. 2023. Zondag nemen ze het op tegen Hoeve Vooruit uit het Twentse Sint Isidorishoeve. Aanvang 12.00 uur. Pubquiz S.C. Lemele 17 december Na een aantal jaren van afwezigheid kan het dit jaar eindelijk weer doorgaan! De jaarlijkse pubquiz in de voetbalkantine van S.C. Lemele. Strijd samen met je team mee om de hoofdprijs van maar liefst € 250,-. Tijdens de avond zijn er weer vele prijzen te winnen met de verloting. Opgeven kan via pubquizlemele@hotmail.com. Er wordt een deelnamevergoeding gevraagd. Een team mag uit maximaal 5 personen bestaan. Aanvang 19.30 uur. Graag tot dan!