10

Uit ons kookboek....... Waterzooi Ingrediënten: 600 g aardappelen geschild en in kleine blokjes gesneden 2 kippenbouten 300 g kippenborstfilet, zonder vel 2 eierdooiers 2 preistengels, in dunne schijfjes 3 wortelen, in kleine blokjes 3 stengels bleekselder, in dunne schijfjes 3 el vloeibare margarine 40 ml room light 2 l water 2 bouillonblokjes (groente) verse peterselie naar smaak, fijngekakt peper en zout Bereiding * Doe het water in een kookpot. Verkruimel de bouillonblokjes erboven en laat oplossen. * Voeg de kip (zowel filet als bouten) toe en laat 20 minuten sudderen op een matig vuur met deksel. *Verhit de vloeibare margarine in een braadpan en voeg de prei, bleekselder, wortelen en aardappelen toe. Laat 15 minuten stoven tot alles beetgaar is. * Haal de kip uit de bouillon en voeg deze toe aan de braadpan met groenten. Laat enkele minuten sudderen op een zacht vuur. *Voeg de bouillon en 30 ml room toe aan de braadpan en laat 15 minuten sudderen op eern laag vuur. Kruid met peper en zout. * Neem een kommetje en roer de eidooiers onder de rest van de room. * Roer vlak voor het serveren het eiermengsel onder waterzooi. * Werk de borden af met peterselie. Smakelijk!!! Voedingswaarde per persoon Energie (KCAL) Koolhydraten Vetten Koolhydraatporties Eiwitten 426 12 38 3 39 10

11 Online Touch Home


You need flash player to view this online publication