15

Drie pijlers waaraan Royaan duurzaamheid toetst Productontwikkeling Royaan: “Onze productontwikkelaars zijn continu bezig met het verbeteren van onze producten, zoals het uitfaseren van kunstmatige kleur­, geuren smaakstoffen en andere ‘foute’ E­nummers zoals E621 (MSG), en het zoveel mogelijk vermijden van geharde vetten. Samen met een aantal partners uit de voedingsindustrie investeren we bovendien in (door TNO uitgevoerd) onderzoek naar de mogelijkheid om zout en vet in producten te reduceren, zonder dat dit leidt tot smaakverlies. De inzichten die dit oplevert worden geïmplementeerd binnen ons assortiment en uiteindelijk met de sector gedeeld. We doen enkel zaken met leveranciers die volledig openheid van zaken willen en kunnen geven over de herkomst van de ingrediënten. Voedselveiligheid en kwaliteit staan daarbij voorop. We selecteren zoveel mogelijk op duurzaam geproduceerde grondstoffen, zo gebruiken we scharreleieren en duurzame palmolie.” Sourcing “Ook bij het vlees dat we verwerken staan ketentransparantie, duurzaamheid en dierenwelzijn centraal. We verwerken in onze producten vier soorten vlees: rund, kalf, varken en kip. Aan al ons vlees stellen we de hoogste kwaliteitseisen. We voeren het aandeel vlees dat voldoet aan het Beter Leven­keurmerk op, en werken zo veel mogelijk met directe leveranciers die we zelf geregeld auditen, en zo min mogelijk met tussenhandelaren. In alles gaan we hierbij verder dan de wettelijke eisen.” Productie en distributie “De productie van snacks is energie­intensief. Daarom doen we er alles aan om waar mogelijk ons energieverbruik terug te dringen, bijvoorbeeld door restwarmte terug te winnen en door nieuwe technieken toe te passen. Tegelijkertijd werken we aan gesloten cycli, afvalreductie en recycling: stap voor stap naar resultaat. Samen met onze transportpartner kijken we óók naar de distributieplanning en streven we naar een zo laag mogelijke CO2­uitstoot tijdens het transport van fabriek naar afnemer.” 15

16 Online Touch Home


You need flash player to view this online publication