36

Samen op weg naar een duurzame toekomst Bij Vandemoortele denken ze aan de toekomst. “We creëren lekkere voeding op een verantwoorde manier.” Aan de hand van vier pijlers tonen ze hun zorg voor de toekomst. 1. VERANTWOORDE INKOOP Vandemoortele werkt aan behoud van de natuur voor toekomstige generaties. “Mens en natuur geven ons de grondstoff en die we nodig hebben. Wij hanteren een ethische gedragscode door heel de leveranciersketen om ervoor te zorgen dat zowel mens als milieu met respect behandeld worden. ” Zo zet Vandemoortele vanaf 2009 meerdere stappen naar duurzamere palmolie als grondstof voor o.a. Gouda’s Glorie. 2. ECO-EFFICIËNT PRODUCEREN Vandemoortele zoekt continu naar manieren om de impact op de natuur te reduceren. “Dit doen wij zonder compromissen te sluiten in voedselveiligheid. Wij monitoren de uitstoot van onze fabrieken. Daarbij zoeken we actief naar manieren deze uitstoot te reduceren.” Ook verpakkingsmaterialen spelen hierin een belangrijke rol. Met de introductie van de bag-in-box is het verpakkingsmateriaal aanzienlijk verminderd. Vandemoortele werkt alleen met kwaliteitsverpakkingsmaterialen welke het FSC-keurmerk dragen. 3. BETROKKENHEID BIJ ONZE MENSEN Vandemoortele wil haar personeel een veilige en waardevolle werkomgeving bieden. “Ook buiten de grenzen van ons bedrijf gaan we constructief en met respect met onze lokale gemeenschap om.” 4. PRODUCTEN DIE JE KUNT VERTROUWEN Vandemoortele is trots om kwalitatief hoogwaardige en veilige producten te leveren. “We zijn transparant over onze producten en proberen steeds betere product voorstellen te doen zonder compromissen te sluiten op de smaak. Zo bevatten de plantaardige frituurvetten van Gouda’s Glorie minder dan 2% transvet. Door de hele keten behandelen we onze producten met de grootste zorg om de voedselveiligheid te waarborgen.” Doelstelling 2020: In 2020 willen wij een ontbossings- en uitbuitingsvrije duurzame palmolieketen voor onze producten bereiken. Draag samen met ons bij aan een duurzame toekomst!

37 Online Touch Home


You need flash player to view this online publication