16

MET OERFRIET MAAK JE HET VERSCHIL! Het is een uitdagende tijd, in het bijzonder voor ondernemers. Tijden van grote veranderingen staan bekend om het ontstaan van creativiteit, en ook nu worden ondernemers weer extra uitgedaagd om creatief aan de slag te gaan met elementen waar zij zelf grip en invloed op kunnen hebben. Het assortiment, en hoe je daarmee je gasten verrast, is zo’n element waarbij jij als cafetariahouder zelf aan het roer staat. Maar wat wil jouw gast? We zien dat in een tijd van verduurzaming consumenten steeds meer op zoek gaan naar authentieke lokale producten met een verhaal. Dat vraagt om een oplossing op jouw menukaart die daarbij aansluit. Daarnaast is het natuurlijk ook belangrijk dat het jou als ondernemer geen extra tijd en energie kost. Slim en gemakkelijk, voor jou, én je gasten. Die oplossing, dat zou zomaar de bijzondere Oerfriet van Aviko kunnen zijn! Verse friet, gemaakt van de beste aardappels, afkomstig van lokale telers. Aviko heeft al sinds de oprichting in de jaren ’60 kwaliteit en innovatie als belangrijke pijlers. Het is een oer Hollands bedrijf, ooit ontstaan aan de keukentafel in het oosten van Nederland. Een aantal aardappeltelers besloten zich te verenigen in de ‘Aardappel Verwerkende Industrie Keppel en Omstreken’ ofwel Aviko. Ze begonnen met het maken van hun eigen gekoelde friet en verkochten dat in houten kistjes in de regio. Al snel werd Aviko groter en kwamen er ook andere producten bij, maar wel altijd met de aardappel als basis. Inmiddels is Aviko een wereldspeler van formaat, met nog altijd met haar ‘roots’ in de regio Keppel. Bij Aviko zijn ze altijd druk bezig met de mooiste manieren om met aardappels een stukje feest te brengen op tafels over de hele wereld. In Nederland, waar het allemaal begon, gaan ze daarbij nog iets verder en hebben ze een mooi lokaal product ontwikkeld. Aviko Oerfriet. Deze friet, gemaakt van speciaal geselecteerde Agria aardappels, heeft een heerlijk volle aardappelsmaak en ziet eruit alsof hij door jou zelf gemaakt is. Dit komt door de snijtechniek die gebruikt wordt Met het ‘Lokaal voor Lokaal’ programma van Aviko word je als cafetaria gekoppeld aan een Aviko teler uit de regio. Zo kun je gasten vertellen waar jouw friet vandaan komt, wie jouw teler is en wat er allemaal bij zo’n proces komt kijken. Ze kunnen het hele groeiproces van de aardappel volgen en leren de teler en zijn familie kennen. Met die achtergrondverhalen ga je meerwaarde creëren en kun je gasten aan je binden. Het is zelfs mogelijk om aanwezig te zijn op de poot- en oogstmomenten voor deze Agria aardappel in Nederland. Onderzoek laat zien dat cafetaria’s die Oerfriet van Aviko opnemen in het assortiment, nieuwe gasten aantrekken. Bovendien komt 87% terug vanwege het feit dat er Oerfriet verkrijgbaar is. Zo verras je dus niet alleen bestaande gasten, maar krijg je er ook nog terugkerende nieuwe gasten bij. Klinkt als een inkoppertje! De Oerfriet van Aviko is verkrijgbaar in 11 en 14 mm en daarnaast hebben ze ook Oerfriet met schil voor een nog specialere beleving op het bord. Aviko Oerfriet met Schil is speciaal gemaakt voor de echte liefhebber. Je proeft de volle aardappelsmaak, de friet wordt mooi knapperig goudbruin en smaakt als zelfgemaakt. Deze friet smaakt niet alleen als zelfgemaakt, door de bijzondere snijtechniek en de speciale snijmaat oogt de friet ook nog eens heel authentiek. Zo speel je in op de trend van zelfgemaakte friet, zonder het arbeidsintensieve karakter hiervan. Friet is ontzettend populair en een goed frietje met een volle aardappelsmaak kan het verschil maken. Zorg dat je gasten het beste krijgen en kies voor de kwaliteit van Aviko Oerfriet, of het nu met of zonder schil is.

17 Online Touch Home


You need flash player to view this online publication