23

Ë Bourgondisch, dat was het zeker. De trendtour 2023 van FHC bracht ons langs allerlei inspirerende foodgelegenheden in België. Zowel Antwerpen als Gent werden doorkruist. We nemen jullie mee op deze smaakvolle trendtour waarbij we mooie duurzame initiatieven zagen, maar ook veel sharing en pairing concepten. Natuurlijk mochten ook de vele vegan concepten en ghost kitchens niet ontbreken. In alle vroegte verzamelden we ons bij de bijzondere Family locatie in Axel. Deze Family bevindt zich namelijk in een verbouwde kerk. Hier genoten we van een heerlijk ontbijtje en keken we onze ogen uit. Family Axel is niet alleen een cafetaria, het is veel meer. Van ontbijt tot diner, van een heerlijke plek om te genieten van Family gerechtjes tot een geroutineerde afhaal met bestelzuilen, Family Axel heeft het allemaal. En als kers op de taart ziet het er ook nog eens fantastisch uit. Deze locatie heeft zijn authenticiteit niet verloren. Hoewel de vestiging groot is, ademt het sfeer en huiselijkheid. Family Axel is echt de moeite waard om eens te bezoeken, je kijkt je ogen uit. Onze logische volgende stop was natuurlijk Antwerpen. Een stad vol horeca en gezellige hotspots. Je ziet het tegenwoordige op diverse menukaarten voorbij komen: kombucha is een onmiskenbare trend. Dit drankje ontstaat uit fermentatie van gezoete thee door o.a. azijnzuurbacteriën en gistculturen. Een smaakvol drankje, welke ook nog eens zelf te creëren is met de juiste aandacht en ingrediënten. Na een uitgebreide rondleiding, gingen wij zelf aan de slag en brouwden we allemaal onze eigen kombucha. Next stop: Otomat. Een mooi sharing concept gebaseerd op diverse kleine pizza’s. De dag werd afgesloten met een borrel en diner in de Burgerij. Ondernemer Bjorn vertelde ons over zijn weg naar de Burgerij en de hedendaagse uitdagingen binnen het ondernemen. Ondernemen blijft een menselijke topsport en zonder strijd geen overwinning. Deze locatie is gevestigd in het havengebied van Antwerpen. Neem eens een kijkje en laat je inspireren door Bjorn en zijn gedreven burgerteam. Antwerpen is ideaal om met de fiets te doorkruisen. Je fiets diverse interessante foodconcepten tegemoet. Bijvoorbeeld Foodmaker, een to-go-concept geheel gericht op lokale producten en duurzaam ondernemen. Maar ook de Wasbar kom je op diverse plaatsen tegen in de stad, een sfeervolle horeca gelegenheid i.c.m. een wasserette. Als dat niet het toppunt van blurring is. Takeaway België heette ons welkom en vertelde over hun uitdagingen en successen op de Belgische bezorgmarkt. Vervolgens verlieten we hartje Antwerpen en bezochten PAKT. 23

24 Online Touch Home


You need flash player to view this online publication