LIVING THE ITALIAN DREAM. En of we die geleefd hebben, dit jaar niet één, maar wel twee steden in de jaarlijkse FHC trendtour. Dit keer werden Bologna en Milaan doorkruist en werden zowel de foodcultuur in Italië als de opvallende restaurants en concepten bezocht. Italië, het land van de Parmezaan, de wijnen, de pasta’s, de Parmahammen en pizza. Kortom, een foodtour die verbindt. Dat is nou precies wat FHC graag wil bereiken, verbondenheid binnen het formulehuis en volop inspiratie en gezelligheid. Hiervoor zijn we in Milaan en Bologna precies aan het juiste adres. De tour begon op 8 april en startte vanaf de C-pier op Schiphol. Van alle kanten uit het land stromen de ondernemers binnen. Met een gezelschap van ruim 50 deelnemers vlogen we richting Milaan. Vanaf moment 1 zat de sfeer er goed in. Bij aankomst op de luchthaven van Milaan werden we verwelkomt met een glaasje Prosecco om zo direct in de Italiaanse sferen te komen. We vervolgden de tour per bus en bezochten San Pier Damiani, die bekend staan om de beste Parmezaanse kaas van Parma. Ze namen ons mee in hun totale productieproces en één ding was duidelijk; hier draait alles om authenticiteit en kwaliteit. Tijdens een proeverij aten we de klassieke Parmigiano Reggiano, de verrukkelijke Grana Padano en nog een aantal speciale kaas creaties van het huis. Eenmaal aangekomen in Bologna was het tijd voor het spraakmakende wijnhuis, Umberto Cesari, waar we door de ondergrondse tour mee werden genomen door een echte Italiaanse ondernemersfamilie. Vol passie deelden zij hun ondernemersverhaal en vertelden over hun heerlijke wijnen. Dit wijnhuis bestaat inmiddels 60 jaar en ligt in de heuvels van Castel San Pietro Terme. De filosofie van het wijnhuis is gericht op respect voor de aarde, maar tegelijkertijd de drang om te innoveren en werkprocessen en druiven te verbeteren. Duurzaamheid is voor Umberto Cesari een belangrijk uitgangspunt. De wijnen van Umberto worden geëxporteerd binnen heel Europa en ver daar buiten. Je hoeft dus niet vreemd op te kijken wanneer je een van hun heerlijke wijnen tegenkomt. Het terras biedt een uitzicht waar je sprakeloos van wordt. Met een prachtig aansluitend diner, begeleid door de sommelier van het wijnhuis, werd het een mooie Italiaanse avond. Een onuitwisbare indruk wisten we als gezelschap achter te laten toen de muziekinstallatie eenmaal was gevonden en de polonaise werd ingezet op de welbekende Italiaanse klanken van Wesly Bronkhorst. De passende hit Amalia werd luidkeels meegezongen. Was zo'n Hollands feest passend in een wijnhuis als deze? Nee, wellicht niet. Heeft de familie Cesari iets bijzonders meegemaakt om tijdens het kerstdiner op terug te kijken? 25
26 Online Touch Home