EEN CULINAIRE WERELDREIS DOOR DE NEDERLANDSE CAFETARIA In Nederland genieten we natuurlijk van onze oer-Hollandse keuken, vol stamppot, aardappels en zoetigheden zoals stroopwafels. We zijn fantastisch in het adopteren van buitenlandse gerechten en het verwerken daarvan tot een culinaire ervaring die toch behapbaar is in onze cafetaria! Daarom nemen we je mee op een reis langs allerlei landen binnen de cafetaria met heerlijke gerechten! Nederland is een land van diversiteit, zowel in mensen als in smaken, en dat zie je ook terug in onze eetcultuur. Wat ooit begon met een eenvoudige frikandel of kroket, is uitgegroeid tot een menu dat invloeden van over de hele wereld kent. De basis blijft echter altijd Hollands: we geven onze eigen draai aan internationale smaken, zodat ze bij ons passen. Laten we beginnen met een aantal stops tijdens onze wereldreis en ontdekken welke gerechten hun weg hebben gevonden naar de cafetaria. AMERIKA De VS zijn een bron van burgerinspiratie. Denk aan de smashburger: dun en krokant, nu ook super populair in Nederland. Heerlijk met allerlei burgersauzen en garnituren zoals crunchy bacon, sappige tomaat en frisse augurk. Een ander Amerikaans icoon is de Philly cheesesteak: een broodje met dungesneden vlees, gesmolten kaas, paprika en uien. Echt om je vingers bij af te likken! GRIEKENLAND Je raadt het al, stukjes mals en gekruid vlees: gyros natuurlijk! In combinatie met friet wordt het geserveerd met tzatziki, rode ui en tomaat. Ook een traditionele Griekse salade met feta, ui en olijven is erg populair als lichtere maaltijd. EGYPTE Falafel heeft zijn opkomst wel gemaakt. Gemaakt van kikkererwten, is het een vaste vegetarische optie geworden in veel cafetaria's, vaak geserveerd met frietjes of in een wrap met knoflooksaus of hummus. Naast het bekende falafelbolletje wordt er natuurlijk ook gevarieerd, zoals in de vorm van een falafelburger voor het burgerassortiment. ENGELAND Natuurlijk is de fish & chips ook terug te vinden in de vorm van kibbeling met ravigottesaus, een luxe variant van de visstick. Bekend, krokant en lekker vet: een echte klassieker. Maar denk ook aan softijs zoals de trifle in verschillende smaken! ZWITSERLAND Welk gerecht eet je altijd tijdens wintersport? Natuurlijk een schnitzel! Belegd met champignons, ui, Zwitserse kaas en truffelsaus, maakt het een volwaardige maaltijd. Lekker met frites en salade om het af te maken! MEXICO Fritesspecials met guacamole, jalapeño's, nachos, maïs, bonen en sriracha-mayo: experimenteer voor de lekkerste combinaties. Probeer ook eens de Mexicano met deze pittige toppings of combineer het met een wrap voor een ware smaaksensatie. FRANSE INVLOEDEN Door Frankrijk kan je niet reizen zonder een romige Franse kaas geproefd te hebben, zoals brie of camembert. Deze combineren wij dan ook graag met een kipburger maar ook met knapperige frites of de camembertbites uit de frituur. Serveer met een zoete dip en smullen maar! 48
49 Online Touch Home