Horeca, Bakkerij & Management Veel uitdaging en afwisseling in de wereld van gastvrijheid en vakmanschap. Als jij dat zoekt, dan ben je bij Middelbare Hotelschool Friesland op de juiste plek! • Keuken & bediening Als kok maak je de lekkerste hapjes, gerechten en desserts. Je doet voorbereidend werk (mise en place), past gerechten aan, bedenkt regelmatig iets nieuws en maakt er altijd iets moois van. Werk je in de bediening dan zorg jij voor een warm welkom voor elke gast. Je maakt de lekkerste cocktails en weet precies hoe je het eten en drinken netjes bij de gasten op tafel krijgt. • Management Je runt als eigenaar of bedrijfsleider een Grand Café, restaurant of hotel. De menu’s en de dranken, de sfeer, de inkoop, de financiën, de hygiëne en je personeelsbeleid zijn allemaal dik in orde. Je weet hoe je met je zaak uitblinkt in gastvrijheid en professionaliteit. • Fastservice en catering Bij een fastservicebedrijf zijn je gasten kort aanwezig en komen ze vaak terug. Je werkt volgens een strakke planning. Kwaliteit, snelheid en gastvrijheid staan dan ook centraal in je werk. Je neemt bestellingen op, maakt en verkoopt snacks, broodjes, kleine gerechten en dranken. En je houdt de zaak schoon. • Bakkerij Jij maakt al die verschillende en lekkere brood- en banketproducten die je ziet liggen in de schappen van de (ambachtelijke) bakkerij. Je adviseert daarnaast je klanten en bestelt de grondstoffen. Als patissier maak je van je gebak, koek en chocolade zelfs ware kunstwerkjes. 18 Commercie & Dienstverlening
19 Online Touch Home