23 Koken met Honing mosterd spaghe� (voor 4 personen) Benodigdheden: Spaghe�, 500 gram Kipstukjes 400 gram (filet of dij), Spekreepjes, 300/400 gram Kookroom, slagroom is iets ve�er, 400 cc Mosterd, 4 eetlepels, mag iets pi�g, Honing, 3 eetlepels, vloeibaar Lente-uitje, 5 stelen, Rode paprika Zout, Zwarte peper, Paprika-poeder, Groentebouillonblokje Aan de slag: Bak de spek-reepjes in een (grote) koekenpan tot ze gaar en knapperig zijn, schep ze uit de pan en leg ze in een schaaltje met keukenpapier om uit te lekken. Bak de kipstukjes in het achter gebleven vet in de koekenpan (voeg eventueel een beetje olie toe). Voeg zout, zwarte peper en paprika-poeder toe naar smaak. Wanneer de kip mals is gebakken, uit de pan in een schaaltje leggen. Kook intussen de spaghe� in ruim water beetgaar met een bouillonblokje. Meng de mosterd en honing in een kommetje. Bak nu de gesneden lente-uitjes in het achtergebleven vet van de koekenpan, samen met de reepjes paprika, goed doorbakken en doorlepelen. Voeg hierbij het honing mosterd papje, goed mengen en daarna de kookroom bijschenken, voeg eventueel nog wat peper en zout toe en laat het enkele minuten sudderen, daarna de hel� van de spekjes erbij en de kipstukjes. Alles goed doorlepelen.
24 Online Touch Home