31 Koken met Snelle, gezonde lunch Benodigdheden: Klontje boter om in te bakken 2 eieren 2 boterhammen (wit/bruin) Plakje ham Plakje kaas of geraspte kaas Halve ui in ringen Handjevol verse spinazie Zout, peper, chilipoeder, paprikapoeder (naar smaak) Garnering: Augurkjes, tomaatjes, rucola of sla, ketchup Aan de slag: Smelt een klontje boter in de koekenpan, op laag vuur. Breek 2 eieren in de pan/ dooier stuk maken. Voeg toe op de eieren: zou, peper, chilipoeder, paprikapoeder. Leg hierop de ham, kaas, ui-ringen en handjevol spinazie. Op half vuur 3 minuten laten bakken. Voeg hierop de 2 boterhammen (1 minuut laten doorbakken). Daarna met 2 spatels alles omdraaien (boterhammen liggen nu op de bodem van de pan). Flap de boterhammen op elkaar (het eimengsel zit er nu tussen). Laat dit nog om en om 1 minuut bakken tot elke zijde van de boterhammen goudbruin is, leg ze dan op je bord. Snijd de boterhammen doormidden, garneren met augurkjes, tomaatjes, rucola of sla en ketchup naar smaak. Tip: vervang je plakje ham door snijworst of salami. Blijf crea�ef, eet gezond en met smaak! Lekker ite! Cora Groenhof
32 Online Touch Home