29 Koken met Hutspot met shoarmavlees (voor 4 personen) Benodigdheden: 1 kilo aardappelen, 750 gram wortelen, 500 gram uien Gemak is natuurlijk een kant en klare zak hutspot kopen Scheutje melk, klontje boter/margarine, blokje groentebouillon Kruiden, nootmuskaat, peper, mosterd, honing, chilisaus Ongeveer 800/1000 gram shoarmavlees (met of zonder paprika) Bereiding: Aardappelen schillen en koken tot gaar (met wat zout). Wortelen en uien schoonmaken en schillen en snijden, deze kunnen samen in 1 pan en koken tot gaar, voeg hierbij een blokje groentebouillon. Intussen de shoarmareepjes wokken/bakken in wat boter of olie, mooi bruin en gaar bakken in ongeveer 10 á 15 minuten. Laatste 5 minuten scheut chilisaus en paprikapoeder toevoegen, regelma�g omscheppen zodat het niet aanbakt. Aardappelen en de groenten afgieten. Maak een puree van de aardappelen: voeg een klontje boter, scheutje melk en snu�e nootmuskaat en peper toe. Alles door elkaar roeren voor een mooie puree. Voeg daarna de uitgelekte wortelen en uien toe, spatel alles mooi door elkaar. Voeg hier nog een lepel mosterd/ scheut maggi en 1 lepel honing aan toe. Proeven en aan je eigen smaak aanpassen! De gebakken shoarma (zonder de boter) aan het geheel toevoegen en goed door elkaar lepelen. Nog even terug op het vuur voor een lekkere warme maal�jd! Tip: melk/boter kun je vervangen door plantaardige margarine en olie/olijf/ zonnebloem. Plantaardige shoarma is een volwaardige vleesvervanger, zo maak je een vegetarische smakelijke hutspot met shoarma. Blijf crea�ef koken en eet met smaak! Lekker ite! Cora Groenhof
30 Online Touch Home