29

29 Koken met Gehakt/andijvie ovenschotel (voor 2 á 3 personen) Lekker zomers en makkelijk :) Benodigdheden: Gehakt gekruid of zelf kruiden, 500 gram Aardappelen 700 gram - kruimig - Andijvie 800 gram - vers of voorgesneden 4 grote tomaten Groentebouillonblokje 50 gram geraspte kaas Voor de puree: zout/boter/melk/nootmuskaat/peper Bereiding: Bak het gehakt rul met iets boter/olie in de koekepan. Schil en kook de aardappelen tot gaar. Andijvie wassen/snijden, koken met groentebouillonblokje, niet langer dan 3 minuten, daarna uitlekken in vergiet. Snijd de tomaten in mooie ronde plakken. Doe de aardappelen in een grote kom en pureer deze met een scheutje melk/ klontje boter, met wat nootmuskaat en een snu�e wi�e peper tot een mooie puree. Pak een ovenschaal, drapeer eerst het gehaktmengsel onderin, hierop de aardappelpuree en daarop de andijvie. Leg mooi verdeeld de tomatenplakken er bovenop. Bestrooi alles met de geraspte kaas. De schaal in de oven op ongeveer 180 graden, 15 tot 20 minuten tot er een mooie korst is gevormd. Tip: kook niet alle andijvie, houd een handjevol achteruit en voeg dit toe op de gekookte andijvie in de ovenschaal, voor een frisse ‘bite'. Lekker ite! Cora Groenhof

30 Online Touch Home


You need flash player to view this online publication