31

31 Koken met Chili con Cora (voor 4 personen) Benodigdheden: 300 gram gekruid gehakt, 300 gram basma� rijst, 1 pot bruine bonen (660 gram), blikje kidneybonen (400 gr) blikje crispy mais (160 gr), tomatensaus (zelfgemaakt of pakje 400 ml), 1 punt paprika rood, stuk komkommer, 1 ui, stronkje lente-ui, 6 kleine tomaatjes, handjevol champignons, 4 eetlepels geraspte kaas. Peper, zout, knoflookpoeder, kerriepoeder, chilivlokken, harassa poeder, scheut chilisaus, 2 x half bouillonblokje (naar smaak). Bakje tzatziki saus, schaaltje nacho chips. Beginnen maar: Bak het gehakt lekker rul uit in een wokpan (groot). Voeg hierna de gesneden ui, paprika en champignons toe, goed doormengen en samen doorbakken. Voeg alle kruiden toe en een scheut chilisaus. Goed doorscheppen en even laten sudderen. Laat de bruine bonen, kidneybonen en mais uitlekken in een vergiet en voeg deze bij het gehakt, samen met de tomatensaus, half bouillonblokje en de verse tomaatjes. Alles goed door lepelen en laten sudderen op laag vuur, niet koken! Breng een pan water aan de kook met een half bouillonblokje en 1 el kerriepoeder. Kook hierin 300 gram Basma� rijst gaar. Neem een mooi bord, schep hierop een por�e bonenschotel en por�e rijst. Strooi de geraspte kaas over de bonenschotel en hierover de gesnipperde lenteuitjes. Leg nog enkele schij�es komkommer tussen de por�es en een handvol nacho’s erbij om te dippen. Doe de tzatziki saus in een schaaltje met wat komkommer schij�es en plaats dit bij je bord. Lekker ite! Een heerlijk kleurrijk en voedzaam recept! Tip: houd je bonenschotel/rijst over? Dit is heerlijk om de volgende dag te verwerken tussen een wrap of een taco. Cora Groenhof

32 Online Touch Home


You need flash player to view this online publication