19

19 Makkelijke appeltaart met hazelnoten Porties: 12 porties Voorbereidingstijd: 10 minuten Kooktijd: 50 minuten Ingrediënten • 3 Elstar appels • 200 gram suiker • 250 gram zelfrijzend bakmeel • 75 gram hazelnoten, gehakt* • 2 eetlepels gemalen kaneel • 1 theelepel citroenrasp • 1 theelepel vanille extract • 125 gram roomboter • 1 ei Bereiding • Verwarm de oven voor op 180 ºC. • Schil de appel en haal het klokhuis eruit. Snijd de appel in partjes en daarna in blokjes van ongeveer 1 centimeter. • Doe de appel in een grote kom. Voeg hier de suiker en het zelfrijzend bakmeel bij en de rest van de droge ingrediënten. Roer even goed door. • Laat de boter in een pannetje of in de magnetron smelten. Klop het ei door de boter en voeg dit samen toe aan het appelmengsel. Roer alles door elkaar totdat je een samenhangend geheel hebt. • Bekleed een ovenschaal of taartvorm met bakpapier en schep het mengsel erin. Strijk glad en zet het in de oven. • Na ongeveer 50 minuten is je appeltaart klaar. Check even of een saté prikker er schoon uit komt anders laat je de schaal nog even langer in de oven staan. Bron: www.gezinoverdekook.nl *Je kunt ook kiezen voor andere noten of een notenmix

20 Online Touch Home


You need flash player to view this online publication