33 Koken met Stamppot zuurkool met appel en spekjes (voor 2 personen) Benodigdheden: 700 gr kruimige aardappelen 400 gr zuurkool (vers-verpakt) 250 gr spekreepjes 1 ui, 1 punt paprika, 1 appel, stukjes ananas 250 ml appelsap, 1 zakje juspoeder of restje jus klontje boter, scheut melk zout, peper, nootmuskaat, kerriepoeder, naar smaak toevoegen Aan de slag: De aardappelen schillen en in kleine partjes snijden, 15 minuten laten koken, afgieten en fijn stampen. Verwarm de melk en voeg deze samen met het klontje boter en zout, peper en kruiden toe, maak alles tot een smeuïg geheel. De zuurkool laten uitlekken (niet afspoelen) en 15 minuten zacht verwarmen in de appelsap, niet laten koken! Na 10 minuten de appel in blokjes toevoegen Spekreepjes bakken: voeg na 5 minuten de gesneden ui en puntpaprika toe en bak even mee. Schep met een schuimspaan de zuurkool plus appel uit de appelsap en meng dit door de aardappelpuree. Voeg hierbij de spekjes, ui, paprika. Voor de lie�ebber kun je hier de ananasblokjes nog aan toevoegen voor een frisse bite. Alles nog even goed doorroeren en opwarmen. Maak jus van een zakje juspoeder of gebruik een restje jus van een eerder recept. Schep de zuurkool op een bord, maak een kuiltje voor de jus. Lekker ite! Tip: liever geen vlees? Bak nog wat champignons mee met de paprika en ui. Voeg eventueel een handje rozijnen door de zuurkool met appel. Cora Groenhof
34 Online Touch Home