33

33 Koken met Huzarensalade voor ca. 6 personen Benodigdheden: 750 gram (kruimige) aardapppelen 4 eieren 1 dikke ui 1 paprika 4 augurken Kleine tomaatjes Zilveruitjes Blikje zoete mais Blikje doperwten 250 gram boterhamworst of ham, restje rundvlees kan ook Slasaus of mayonaise Mosterd Zout, peper, kerriepoeder, paprikapoeder Decoratie: Slablaadjes - kleine tomaten - lenteuitjes - reepjes paprika - 2 eieren, voor de liefhebbers, zalmsnippers of tonijn. Bereiding: Kook de aardappelen in ca 20 minuten gaar (iets zout toevoegen). Kook intussen ook de 4 eieren, 8 minuten. Doe de afgegoten aardappelen in een schaal en snij deze in kleine blokjes, of prak deze. Snijd de ui, augurk en 2 eieren in stukjes, meng deze met slasaus/mayonaise (mengsel) een lepel mosterd, snufje zout en peper, en lepel kerriepoeder. Meng dit allen samen met de aardappelen. Voeg hierna het vlees toe samen met de doperwten en mais, lepel het goed doorelkaar. Desnoods iets meer mayonaise toevoegen voor een fijne melange Zoek een mooi bord of schaal leg hier enkele hele slablaadjes op en daarna het huzarensalade mengsel. Bestrijk de bovenkant met een beetje mayonaise en bestrooi daarna met wat paprikapoeder. Garneer met: de 2 overgebleven eieren/ plakjes of gehalveerd, reepjes paprika, gesnipperd lente uitje en enkele tomaatjes. Voor de liefhebber nog enkele zalmsnippers of tonijn bovenop draperen. Deze huzarensalade smaakt heerlijk bij de Kerstgourmet of op een (stok) broodje. Lekker ite! Cora Groenhof

34 Online Touch Home


You need flash player to view this online publication