25

25 Koken met Schouderkarbonade met rijst voor 2 á 3 personen Benodigdheden: 3 schouderkarbonades 250/300 gram (Basma�) rijst 1 dikke lepel Bruine Suiker (eventueel honing) 100 ml ananassap of sinaasappelsap 100 ml azijn Olie (olijf of zonnebloem) voor het bakken Zout, Peper, Sojasaus, Ketchup 2 teentjes (gesneden) knoflook of poeder Garnering: 3 eieren (gebakken) In ringetjes gesneden lente uitje Halve komkommer in reepjes gesneden 1 lepel chilisaus Zo nodig handjevol sesamzaadjes Bereiding: Snij de karbonades in reepjes (geen bot) en doe deze in een schaal. Voeg hierbij: bruine suiker, azijn, ketchup, scheut sojasaus, fruitsap, zout, peper en de knoflook. Laat dit 20 minuten intrekken. Kook intussen de rijst mooi droog. Bak de gemarineerde karbonade reepjes in een wok- of koekenpan met de olie, zo'n 15 minuten. Regelma�g door lepelen, zo nodig iets olie toevoegen. Bak de 3 eieren in een koekenpan. Schep de rijst op je bord en daar over het gebakken vlees met een lepel chilisaus. Daarover het gebakken ei. Garneer je bord met de komkommerreepjes en de lente-ui ringetjes. Versier je maal�jd met een handjevol sesamzaadjes. Tip: bevat het menu een ingrediënt wat niet je smaak is, laat deze dan achterwege en voeg zo nodig iets toe wat jij wel lekker vindt. Blijf crea�ef, eet gezond en met smaak! Lekker ite! Cora Groenhof

26 Online Touch Home


You need flash player to view this online publication