31

31 Koken met Pasta Spinazie & Broccoli voor 4 personen Benodigdheden: 500 gram Penne pasta (of Fusilli pasta) 600 gram kipfilet (in blokjes gesneden) 2 stronkjes broccoli (in roosjes snijden niet te klein) 500 gram spinazie (vers, fijn gesneden) 1 grote ui (of 2 kleine) 1 blokje groentebouillon 400 ml kookroom of kokosroom (deze is wat ve�er) Zout/peper/paprikapoeder Naar wens knoflookpoeder of 2 teentjes Garnering: gesneden tomaatjes en geraspte kaas Bereiding: Kook de pasta samen met de broccoli roosjes in ruim water met een groentebouillonblokje, 7 minuten, af en toe roeren en giet daarna af. Bak ondertussen in een grote wokpan de gesneden ui in boter of olie (niet bruin laten worden) voeg daarna de kipblokjes toe met het zout, peper en de paprikapoeder plus eventueel de knoflook. Goed door elkaar lepelen ca 2 minuten. Voeg dan de gewassen spinazie toe en roer dit goed door de kip en ui. De spinazie slinkt snel, wel goed door blijven mengen, ca 2 minuten. Roer hier na de 400 ml kookroom of kokosroom toe. Laat dit onder goed roeren 3 minuten sudderen. Proef het mengsel en voeg naar smaak nog zout of kruiden naar smaak toe (eigen varia�e). Voeg de uitgelekte pasta met broccoli toe aan de wokpan. Goed door elkaar mengen en 3 minuten laten sudderen op een laag vuur. Serveer op een bord met kleine tomaatjes en geraspte kaas. Lekker ite! Cora Groenhof

32 Online Touch Home


You need flash player to view this online publication