0

60% zonlicht reflectie SUN BLOCK metallic coating SUN BLOCK gordijnen met metallic coating

SUN BLOCK gordijnen met een metallic coating Holland Haag introduceert in de CACHET 2021 collectie een gloednieuwe, functionele toepassing op gordijnen: SUN BLOCK. Deze innovatieve toepassing zorgt ervoor dat lichtinval in uw huis wordt beperkt tot wel 60%! SUN BLOCK biedt veel voordelen waarover we u graag informeren in deze brochure. SUN BLOCK is voor veel verschillende ruimtes, thuis of op kantoor, de perfecte oplossing en is daarom de must-have van nu! Wat is SUN BLOCK? Sun Block is een innovatieve ‘metallic coating’ die is aangebracht op de achterzijde van de gordijnstof. Deze soepele metalen laag zorgt ervoor dat zonlicht wordt gereflecteerd (terug naar buiten) en niet ongewenst uw huis binnenkomt. Daardoor heeft u met Sun Block bijvoorbeeld geen last meer van schittering in huis of ongewenste opwarming. En hoe mooi zoiets functioneels kan zijn, laat Sun Block u zien! Maak kennis met SUN BLOCK! Holland Haag brengt twee Sun Block-kwaliteiten onder het merk Cachet, te weten de DAKAR FR (overgordijnstof) en RIYAD FR (inbetween). Beide kwaliteiten zijn verkrijgbaar in maar liefst 14 verschillende kleuren. Specificaties van deze kwaliteiten vindt u verder in deze brochure. Daarnaast kunt u in deze brochure meer informatie vinden over de voordelen, de techniek en de toepassingen van Sun Block. Ook vindt u meer informatie over hoe u Sun Block kunt gebruiken als (automatische) zonwering.

VOORDELEN van SUN BLOCK gordijnen. Zowel thuis als op kantoor biedt Sun Block veel voordelen! Hieronder lichten we deze voor u toe: Reflecteert en reduceert zonlicht Sun Block zorgt ervoor dat er minder hinderend licht de ruimte binnenkomt. De metallic coating zorgt ervoor dat wel 60% van het zonlicht wordt gereflecteerd terug naar buiten. Schittering en slecht leesbare beeldschermen zijn dus verleden tijd. Thermische isolatie Doordat zonlicht in de zomer minder snel binnenkomt, wordt ook de bijkomende warmte geweerd. In de winter zorgen de gordijnen juist voor een isolerende werking, waardoor u het hele jaar door een stabieler binnenklimaat heeft. Energiebesparende werking Door een stabieler binnenklimaat hoeft u de temperatuur minder snel handmatig bij te stellen (minder stoken in de winter en minder koelen in de zomer), wat natuurlijk energiebesparend is. Beter voor het mileu en uw portemonnee dus! Meer privacy in huis Sun Block zorgt ervoor dat de inkijk van buitenaf wordt bemoeilijkt door de dichtheid van de stof in combinatie met de metallic coating. Dit geeft een gevoel van privacy. Geluidsabsorerende werking De dichtheid van de stof zorgt voor een geluidsabsorberende werking en minder echo in de ruimte. Vlamvertragende werking Sun Block gordijnen zijn vlamvertragend en hierdoor een veilige keuze. Trendy high-tech uitstraling Sun Block gordijnen zijn soepel en vallen prachtig. De metallic coating zorgt daarnaast voor een trendy high-tech metallic look. Prachtig en helemaal van nu!

60% zonlicht reflectie SUN BLOCK metallic coating

TECHNIEK Wat maakt SUN BLOCK zo uniek? SUN BLOCK is dé must-have van dit jaar en is een toevoeging aan uw interieur om de vele functionele eigenschappen. We leggen u graag wat meer uit over de technische werking van SUN BLOCK. Alle eigenschappen die worden benoemd zijn veelvuldig getest en de kwaliteiten zijn voorzien van certifcaten. Reflecteren en filteren van zonlicht De hoeveelheid zonlicht die door (glas en) een gordijn heen komt kan worden gemeten. Deze waarde noemen we de G-waarde. Hoe lager de G-waarde, hoe beter het thermisch comfort in uw ruimte te beheersen is. Daarnaast filteren Sun Block-gordijnen het licht van de zon. Hoeveel de gordijnen filteren, kan worden gemeten aan de hand van de LT-waarde (licht transmissie-waarde). Hoe lager deze waarde, hoe ‘dichter’ het gordijn en hoe minder zonlicht binnenkomt. Dakar FR en Riyad FR van Cachet zijn beide veelvuldig getest op deze waarden. De G-waarde is voor Riyad FR 44% en voor Dakar FR 40%. Dit zorgt voor een goed thermisch comfort. De LT-waarde voor Dakar FR is getest op 4% en Riyad FR is getest op 24%. Dit zegt dat Dakar FR zeer weinig licht doorlaat en Riyad FR wat meer (dit komt omdat Riyad FR een inbetween is). Ook zijn deze kwaliteiten getest op UV-transmissie, oftewel de hoeveelheid ultraviolette straling die door het gordijn dringt. UV-licht kan niet worden waargenomen met het menselijk oog, maar is wel schadelijk voor de huid en kan uw interieur verkleuren. Een lage waarde is daarom gewenst. Beide kwaliteiten zijn getest en Riyad FR reduceert tot 78% van het UV-licht en Dakar FR tot wel 98%!

De techniek achter SUN BLOCK Thermische isolatie Dit is een eigenschap van materialen om de overdracht van thermische energie (warmte) tussen twee zijden van het materiaal tot een minimum te reduceren. Hierdoor wordt de warmte behouden in de winter en de koelte in de zomer. Sun Block heeft een hoge thermische isolatie en dit maakt uw ruimte het hele jaar door zeer comfortabel. Geluidabsorberende werking De zachte tactiele materialen van Sun Block zorgen voor een betere akoestiek. Hoe meer “gewicht” en volume je namelijk inbrengt in de ruimte, des te beter de geluidsabsorptie, doordat geluidsgolven worden gedempt. Daarnaast hebben Sun Block-kwaliteiten een metallic coating. Deze zorgt voor nog meer “gewicht” en daardoor hebben deze stoffen een hogere geluidsdempende werking. Metalen coating: trendy en high-tech! High-tech is een stroming binnen de architectuur en industriële vormgeving die zich kenmerkt door de constructie en techniek. Deze trend kenmerkt het gebruik van metaal en het tonen van constructive elementen. Met de Sun Block kwaliteiten Riyad FR en Dakar FR kiest u voor een trendy hightech uitstraling en sluit u zich aan bij deze trend. De neutrale zilveren coating zorgt voor een stijlvol Cachet en is zeer gemakkelijk te combineren!

KWALITEITEN Maak kennis met Dakar FR & Riyad FR Dakar FR overgordijnstof met metallic coating Dakar FR is een vlamvertragende kamerhoge overgordijnstof van 100% polyester FR met aan de voorzijde een digitale print in een uni-kleur en aan de achterzijde de metallic coating. Het basisdoek van de Dakar FR bestaat uit dikke garens, geweven in een platbinding, gemaakt van inherente vlamvertragende polyester. Dakar FR reflecteert 60% van het zonlicht. Daarnaast laat Dakar FR slechts 4% direct zonlicht door, doordat deze dikke garens heeft en dicht is geweven. Door de metallic coating is de stof niet wasbaar. Dakar FR moet chemisch worden gereinigd, zodat de metallic coating intact blijft. Dakar FR is verkrijgbaar in 14 trendy kleuren. De warme verzadigde tinten aan de voorzijde geven een mooi contrast met de metallic achterzijde. Van de Dakar FR zijn onderstaande certificaten beschikbaar: EN 13501-1 Class 1 Optical Data EN 410 G-value van 40% volgens EN ISO 52022-1 Geluidsabsorberende werking volgens EN-ISO 354: 2004 o Door de metaalcoating heeft de Dakar FR een robuuste valling. De Dakar FR is door zijn hoge lichtechtheid ook vouwgordijngeschikt en mooi op wave te confectioneren. V u w g o r d i j n g e s c h i k t

SUN Dakar FR BLOCK metallic coating by Holland Haag DAKAR FR - SPECIFICATIES Samenstelling Gewicht Hoogte U-waarde* LT-waarde G-waarde* UV-transmissie* Geluidsabsorberende werking 100% PES FR inherent permanent vlamvertragend 221 gr/m2 289 cm overgordijnstof 0,9 W/m2k 4% 40% 2% αw= 0,65 zonder verzwaringskoord isolerende werking % direct licht dat door het gordijn heen komt % zonne-energie die doorgelaten wordt % doorgelaten UV Class C, αw = absorptie coëfficiënt * voor deze waarden geldt: hoe lager de waarde, des te beter het testresultaat.

KWALITEITEN Maak kennis met Dakar FR & Riyad FR Riyad FR inbetween met metallic coating Riyad FR is een vlamvertragende inbetween van 100% Polyester Trevira CS, voorzien van een metallic coating op de achterzijde en een digitale uni kleur bedrukking aan de voorzijde. Door deze metallic coating wordt het zonlicht voor 56% gereflecteerd. De stof valt erg mooi soepel en heeft een mooie glans. Het basisdoek is gemaakt van fijne filament garens van Trevira CS. De Riyad FR is vanwege de hoge lichtechtheid ook uitermate geschikt als vouwgordijn en mooi op wave te confectioneren! Door de metallic coating is de stof niet wasbaar. Riyad FR moet chemisch worden gereinigd, zodat de metallic coating intact blijft. Van de Riyad FR zijn de volgende certificaten beschikbaar; Trevira CS certificaat M1 certificaat BS 5867 NFPA 701 DIN 4102 B1 Optical Data EN 410 G-value van 44% volgens EN ISO 52022-1 o Riyad FR is verkrijgbaar in 14 trendy metallic kleuren, voor elk interieur is er een perfecte match met de kleuren te maken! V u w g o r d i j n g e s c h i k t

SUN Riyad FR BLOCK metallic coating by Holland Haag RIYAD FR - SPECIFICATIES Samenstelling Gewicht Hoogte U-waarde* LT-waarde G-waarde* UV-transmissie* 289 cm 0,9 W/m2k 24% 44% 22% 100% PES Trevira CS 75 gr/m2 permanent vlamvertragend overgordijnstof zonder verzwaringskoord isolerende werking % direct licht dat door het gordijn heen komt % zonne-energie die doorgelaten wordt % doorgelaten UV * voor deze waarden geldt: hoe lager de waarde, des te beter het testresultaat.

TOEPASSING In welke ruimte hangt u uw SUN BLOCK? SUN BLOCK kan worden toegepast in elke ruimte waar u hinder ervaart van zonlicht. Bijvoorbeeld thuis in de woonkamer, slaapkamer of op kantoor. Denk bijvoorbeeld ook aan gamekamers en aan hoogbouw. We geven u graag wat voorbeelden van plekken waar u SUN BLOCK goed kunt toepassen. Ruimtes met... beeldschermen Sun Block weert direct zonlicht dat het zicht op beeldschermen kan verslechteren. In ruimtes waar het zicht op beeldschermen wordt bemoeilijkt door de zon, is Sun Block de perfecte oplossing. Denk bijvoorbeeld aan: de woonkamer, kantoorruimtes en gamekamers (computerschermen). Ruimtes met... veel staal of glas Robuuste stalen elementen in huis geven een luxe uitstraling. Helaas kan de zon er alleen wel voor zorgen dat daarmee de ruimte snel wordt verwarmd. Heeft u een huis met veel stalenen glazen elementen? Dan kan Sun Block voor u de uitkomst bieden! Nieuwbouw of energieneutrale woningen Bij alle nieuwbouwwoningen wordt gelet op duurzame oplossingen. Zonnepanelen en vloerverwarming zijn dan al snel meegenomen, Maar heeft u ook gedacht aan Sun Block? Door de thermische werking is Sun Block namelijk een goede aanvulling, die niet mag ontbreken. Hoogbouw, goedkopere zonwering Er zijn plekken waar buiten zonwering niet handig is. Denk aan hoogbouw met veel wind langs de ramen. Sun Block dient als volwaardige zonwering en kan om deze reden een perfecte optie zijn.

AUTOMATISCHE ZONWERING Ontdek de mogelijkheden met Slide! SUN BLOCK kan met haar reflecterende werking perfect gebruikt worden als zonwering in uw huis. Daarnaast is het met de komst van Slide ook mogelijk om Sun Block-gordijnen automatisch te laten openen en te sluiten. Geautomatiseerde zonwering met Slide Slide is een Smart Home product dat ervoor zorgt dat u uw gordijnen kunt bedienen met uw telefoon. Dit biedt veel voordelen. Zo hoeft u uw gordijnen minder aan te raken waardoor ze langer mooi blijven en heeft u de mogelijkheid uitgeruster wakker te worden door natuurlijk zonlicht. Ook kunt u uw gordijnen met timers laten bewegen op het ritme van de zon en juist dit maakt Slide een perfect apparaat om te koppelen aan uw Sun Block-gordijnen! Hoe werkt het? Slide is eenvoudig door iedereen te installeren. Hier heeft u geen gereedschap voor nodig. Via de Slide app wordt u gemakkelijk door duidelijke instructie video’s heen geleid, simpeler kan haast niet! Daarnaast is Slide op bijna elke rails te monteren. Alleen een stroompunt is de buurt is voldoende. Om uw Sun Block gordijnen te koppelen aan Slide en om ze te laten bewegen op het ritme van de zon, kunt u instellen dat Slide gaat reageren op de hoeveelheid binnenvallend UV (lichtinval). Zo opent Slide uw Sun Block gordijnen bij bewolking (minder UV) en sluit hij deze als zonwering op een warme zomerdag. Zo zorgt u altijd voor een comfortabel klimaat in uw huis. Hoe fijn is dat? Meer weten over Slide? Bekijk het op: www.hollandhaag.nl/slide.

60% zonlicht reflectie SUN BLOCK metallic coating

1 Online Touch

Index

 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. 6
 7. 7
 8. 8
 9. 9
 10. 10
 11. 11
 12. 12
 13. 13
 14. 14
 15. 15
 16. 16
Home


You need flash player to view this online publication