de bezieling Hof van Saksen stelt HR-beleid centraal ‘ Mensen werken hier graag’ Hof van Saksen in het Drentse Nooitgedacht heeft al vele prijzen gewonnen en terecht: het resort weet op vele gebieden een zeer hoge kwaliteit te behalen. Het personeelsbeleid speelt daarbij een sleutelrol, vertellen General Manager Frank Bulthuis en HR Business Partner Petra Alkema. “Wij verwachten een enthousiaste, betrokken en gastvrije opstelling van onze collega’s. We vragen nogal wat. Maar we bieden onze collega’s ook heel veel.” Tekst: Maarten Bokslag Foto’s: Maarten Bokslag, Hof van Saksen Frank Bulthuis en Petra Alkema Hof van Saksen bestaat in zijn huidige vorm nog geen 20 jaar, maar de historie is al veel langer. Het park ging eind jaren ‘70 als camping van start na een zandafgraving, wat een fraaie recreatieplas opleverde. Een jaar of tien later kwamen er vakantiebungalows, maar dat bleek te hoog gegrepen. Na een faillissement dreigde het park in verval te raken. In 2004 werd het park gekocht door een projectontwikkelaar, die wel iets zag in een resort met een zeer hoge kwaliteitsstandaard. Een groot deel van de bungalows werd gesloopt om plaats te maken voor luxueuze vakantiewoningen met een riante rieten kap, geïnspireerd op de Saksische boerderijen van de streek. In 2007 opende Hof van Saksen. Net als nu stond de kwaliteit voorop en het restaurant van het park had zelfs enkele jaren lang een Michelinster. Helaas volgde ook nu een faillissement, na de fi nanciële crisis. In 2012 kwam er met Driestar een nieuwe eigenaar. De verhuur werd uitbesteed aan Landal en sindsdien is Hof van Saksen een van de paradepaardjes van de Nederlandse recreatieketen. 24 Recreactie | 04-2025 “We zijn een premium resort en alles wat we doen moet van het hoogste niveau zijn”, verklaart General Manager Frank Bulthuis. De gast staat daarbij centraal. Dat blijkt bijvoorbeeld uit de uitzonderlijke faciliteiten, die elk jaar weer worden verbeterd. Op het moment wordt de entree van het resort volledig herzien, zodat gasten in een nog mooiere ambiance arriveren. Sinds de coronatijd is er een ‘seamless arrival’, maar die is nu geperfectioneerd met een fraai rietgedekt aankomstgebouw. Nieuwe gasten hoeven niet meer in de rij te staan en wachten is verleden tijd. “Maar het past wel bij ons concept om de gasten persoonlijk welkom te heten en even ons gezicht te laten zien. We kunnen en willen niet zonder dat persoonlijk contact. Dus gebeurt de hele incheck vooraf al digitaal, maar verwelkomen we mensen toch nog even persoonlijk, waarbij we vragen of we ze nog ergens mee van dienst kunnen zijn. Daar begint de beleving.” 3000 gasten Met de 600 ‘boerderijen’ en 50 bungalows is het park, dat 65 hectare meet, voorzien van zeer luxe accommodaties. Dit jaar werden de meest luxe boerderijen voorzien van een lounge
25 Online Touch Home