30

Bakker Gerard – 30 jaar HOB door Leo Spruit Bakker Gerard is altijd goed gemutst en lekker druk. 'Je komt maar langs voor een gesprek in de middag dan heb ik wel tijd'. Dus ik tref een volle winkel: ijs, brood, saucijzenbroodjes etc. worden gevraagd en snel met een kwinkslag afgeleverd. Het assortiment is net verbreed met de Italiaanse banket specialiteit 'cannoli'. Bakker Gerard heeft een speciale relatie met Het Oude Buurtje. 'De bakkerij was sinds 1900 o.a. gevestigd aan de Tuinweg 14 te Hoofddorp en in juli 2006 is de zaak verhuisd naar de Hoofdweg op nummer 730a'. 'Sinds de oprichting van de bakkerij, voorheen onder de naam bakkerij Bölte, bakt hij zijn eigen brood en banket'. 'Voor een aantal specialiteiten bakken we met het meel van molen de Eersteling zoals de bekende appelgebakjes'. Onlangs zijn het speculaas, de stollen en de (Kerst) kransjes door het Nederlands Bakkerij Centrum met goud bekroond. 30 'Zijn ijs is om over op te scheppen'. Gerard houdt van zijn vak, alles lekker vers en ambachtelijk gemaakt!

31 Online Touch Home


You need flash player to view this online publication