27

Recept Babi Ketjap Ingredienten: 500 gram procureurlapjes (schouderkarbonade zonder bot) 2 eetlepels gemberpoeder 3 eetlepels olie 1 grote ui, gesnipperd 2 tenen knoflook, fijngehakt 4 eetlepels ketjap manis 1 eetlepels sambal oelek 4 eetlepels seroendeng (mengsel van pinda’s, kokos en specerijen) Bereidingswijze: Snijd de procureurlappen in blokjes en bestrooi het met peper , zout en de gemberpoeder. Verhit de olie in een wok en bak de blokjes vlees op middel hoog vuur rondom lichtbruin. Schep de ui en de knoflook door het vlees en bak even mee. Roer de ketjap en naar smaak de sambal door het vlees en schenk 150 ml water in de pan. Breng aan de kook en stoof het vlees ca. 25 minuten op zacht vuur in de ketjap saus. Tijdens het stoven wordt de saus langzaam dikker. Schep de babi ketjap in een schaal en strooi er seroendeng erover. Erg lekker hierbij is: nasi goreng of witte rijst en roergebakken spinazie, of als onderdeel van een overheerlijke rijsttafel. EET SMAKELIJK. 26

28 Online Touch Home


You need flash player to view this online publication