26

CIER Architecten Van integraal gebouwontwerp tot en met ingebruikname CIER Architecten is een veelzijdig architectenbureau dat actief is in uiteenlopende sectoren inclusief de voedingsmiddelenindustrie. Na de overname begin 2018 van Architekten- en Ingenieursburo Roovers en Driessen B.V., dat voornamelijk actief was in de zuivel-, vleesverwerkende en voedingsmiddelenindustrie, zijn de projecten in deze sector toegenomen. John Trommelen: “We zijn een full service bureau dat alle facetten voor een bouwplan in eigen huis heeft.” T rommelen is verantwoordelijk voor de bureaucoördinatie en acquisitie bij CIER Architecten en is partner in het bureau, samen met architect Peter de Bont. Trommelen: “Food is een specifieke markt met voorschriften zoals HACCP en EHEDG voor hygiënisch produceren. We hebben zelf de nodige kennis in huis en als het te specifiek wordt, dan werken we samen met een vaste partner die uitgebreide kennis en ervaring heeft in de foodsector. Hij adviseert waar nodig over alle fasen van het proces, van ontwerp tot en met ingebruikname en oplevering. Dat gaat van het opstellen en inpassen van de lay-out van een procesinstallatie in het gebouw tot het controleren van het ontwerp versus geldende normen en wetgeving op onder meer veiligheid, milieu en kwaliteit en het opstellen van een commissioning plan.” Laboratorium onder een viaduct CIER Architecten werkt al sinds de jaren 90 voor Suikerunie. Voor het onderzoeksbedrijf IRS van de suikerfabriek in Dinteloord ontwierp De Bont een laboratorium met een quarantaine-omgeving. Het is een uniek gebouw dat is gesitueerd onder een voormalig viaduct dat vroeger werd gebruikt om suikerbieten te storten. Dalco Food in Oosterhout Laboratorium IRS in Dinteloord De Bont: “Een mooie uitdaging, want het moest allemaal wel passen. Daarbij vertaal je het Programma van Eisen naar een creatief gebouwontwerp waarbij je constant spiegelt tussen het budget en de gewenste functionaliteit.” Fortune Coffee in Zoetermeer 26

27 Online Touch Home


You need flash player to view this online publication