26

Orangeworks faciliteert voedingsmiddelen - industrie vanuit prachtig, nieuw pand in Oss Orangeworks in Oss ontwerpt en produceert procesinstallaties voor de wereldwijde voedingsmiddelenindustrie. Eind 2019 betrokken ze een prachtig, nieuw pand in Oss, dat door Heembouw werd ontworpen en gebouwd. Een gebouw waarin de normen en waarden van Orangeworks goed naar voren komen. “Net als onze installaties moet ons gebouw goed en functioneel zijn. We gaan voor kwaliteit, maar er hoeft geen gouden randje omheen. We zijn open en transparant. We staan voor samenwerking en verbinding met onze klanten. Plezier hebben in ons werk, is één van onze kernwaarden. In ons nieuwe pand zijn al die zaken verenigd. Het is hier echt heel prettig werken!” A lgemeen directeur Koen Verstegen windt er geen doekjes om: hij is heel tevreden met het nieuwe gebouw. Vanuit drie verschillende locaties in Veghel en Mill is alles nu samengevoegd in Oss. In een ruim opgezette, 15 meter hoge productiehal, wordt gebouwd aan indrukwekkende installaties. Hierin worden straks o.a. sauzen bereid, crèmes voor sandwich koekjes gemaakt of bieren gebrouwen. In een reeks aaneengeschakelde machines worden ingrediënten gemengd, verlucht, gekoeld, verwarmd, gevormd, opgeslagen of getransporteerd om uiteindelijk een mooi en smaakvol eindproduct op te leveren. Mega bouwpakket Voor de productie en installatie gebruikt Orangeworks een zogenaamde vertical approach methode. Verstegen legt uit wat dat betekent: “Na de R&D- en ontwerpfase wordt zo’n complete installatie, in een periode van zes tot negen maanden, gefabriceerd, opgebouwd en getest bij Orangeworks. Vervolgens worden alle onderdelen gelabeld en wordt de installatie weer uit elkaar gehaald. De onderdelen worden in containers verscheept naar de klant, waar ook ter wereld. Daar wordt het in slechts enkele weken tijd, als een soort heel groot Ikea bouwpakket, weer in elkaar gezet. We doen dat met lokale mensen, maar wel onder strikte supervisie van enkele Orangemedewerkers. Tijdens het opbouwen van zo’n installatie proberen we het bestaande productieproces bij een klant zo min mogelijk te verstoren. Daarom is het heel belangrijk dat deze fase kort duurt en snel en vakkundig wordt uitgevoerd.” Verdere groei In 2020 nam Orangeworks branchegenoot Tanic Food Tec (TFT) in Lelystad over. Qua ervaring en expertise vullen deze twee internationaal werkende topbedrijven elkaar prima aan. Eigenaar Jan de Wringer verwoordt het als volgt: “We maken samen met TFT een grote schaalsprong op het gebied van technologie en techniek. Vanuit hoogwaardige, voedsel-technologische kennis ontwikkelen en bouwen we machines en productie equipment waarmee onze klanten kunnen innoveren in hun markt of niche.” 26 - FOOD Locaties 2020/2021

27 Online Touch Home


You need flash player to view this online publication