30

Flexibiliteit maakt bouw nieuwe bakkerij succesvol Bouwbedrijf Van de Ven uit Veghel zette in sneltreinvaart een nieuwe bakkerij neer in het naastgelegen Uden. Tijdens de bouw veranderden de wensen van de bakkerij ingrijpend. En toch kwam precies op tijd het gebak op tafel. Door de hoge mate van flexibiliteit staat er nu een prima pand voor een tevreden klant. C ommercieel-directeur Jan Aldenhuijsen van bakkerij BACU gaat er eens goed voor zitten om te vertellen hoe het project voor een nieuwe bakkerij is ontstaan. “Wij zijn behoorlijk hard gegroeid de afgelopen jaren, met name in gebak elk jaar met 10% tot 20%. We moesten dus uitbreiden. Wij zijn vrij ongeduldig van aard, dus op het moment dat het idee ontstaat moet het eigenlijk binnen een paar maanden geregeld zijn. Terwijl we weten dat dat niet kan.” Een eerste probleem waren de grondposities, niet alle grond was in het bezit van de bakkerij. Ontzorgen Tegelijkertijd met het verwerven van de grond ging Aldenhuijsen op zoek naar een aannemer die het project kon realiseren. “We hebben met een aantal aannemers gepraat, waaronder onze huis30 - FOOD Locaties 2020/2021 aannemer. Maar voor hen was dit project te groot.” BACU wilde niet alles op voorhand beslissen, een turnkey-project was dus uitgesloten, de wens was om te werken met een bouwteam. En het moest een aannemer worden die niet in de stress zou schieten als er gedurende het proces ineens iets toch helemaal anders moest. En dus ging men op zoek naar een aannemer die mee kon denken in het proces, en die de directie kon ontzorgen. Uiteindelijk kwam men uit bij Van de Ven. “Ze hebben goede referenties, ze hebben eerder een bakkerij gebouwd en in de food hun sporen verdiend. En ze bouwen regelmatig voor Jumbo.” Het plan ontstond begin 2018 en het doel was dat het gebak voor Pasen 2020 uit de nieuwe bakkerij zou moeten komen. En dat doel werd gehaald.

31 Online Touch Home


You need flash player to view this online publication