Unibouw realiseert in de foodbranche: BIO-Center ZANN Logistieke panden, productiefaciliteiten, verwerkingsbedrijven: in de foodindustrie gelden er andere regels dan bij het bouwen van een regulier distributiecentrum in verband met voedselveiligheid. Unibouw weet dit als geen ander en laat, na meerdere opdrachtgevers in de voedselbranche, zien dat deze kennis hiervoor in huis is. Momenteel wordt er in Waalwijk tevens een koel- en vrieshuis ontwikkeld in opdracht van UniNext. E en bijzonder en meest recente project in de foodindustrie wat Unibouw afgelopen jaar heeft gerealiseerd is een pand voor BIOCenter ZANN in Berkel en Rodenrijs. BIO-Center ZANN is een distribueerder van biologische groenten, fruit en bloemen en heeft kwaliteit hoog in het vaandel staan. Het pand dat gebouwd is wordt gebruikt voor het opslaan en distribueren van biologische aardappelen, groente, fruit en bloemen. Het ontwerp voor het pand is tot stand gekomen door middel van een goede samenwerking tussen BIO-Center ZANN, de architect en Unibouw. Het pand heeft een expeditieruimte met 4 docks vanuit waar de producten gedistribueerd kunnen worden. Om de groente, fruit en bloemen op te kunnen slaan is er tevens 500 m² aan koelcellen geïnstalleerd. Duurzaam en zelfvoorzienend Duurzaamheid was een key onderdeel tijdens het ontwerp en de realisatie. Het gehele pand is namelijk full electric uitgerust. Om BIO-Center ZANN zo zelfvoorzienend mogelijk te laten opereren, bevat het dak PV cellen. Wat nog meer bijzonder is, is dat de gevel van het kantoor voorzien is van een gerecycled materiaal genaamd Resysta, gemaakt van biologisch restafval. Dit materiaal bestaat voor 60% uit rijstvlies, 22% uit zout en voor 18% uit minerale oliën. De keuze voor dit materiaal is naast biologisch verantwoord ook een natuurlijke en luxe uitstraling. Al met al is het een pand dat maximaal gebruik maakt van duurzaam opgewekte energie. ¢ 12 - FOOD Locaties 2019/2020
13 Online Touch Home