18

Duurzaam en veilig Om dat voor elkaar te krijgen stortte Bouwonderneming Stout zich gedreven op het project. Met een compleet team: de opdrachtgever, de bouwmanager, de civiele partij voor het terrein, installateurs, de BREEAM-adviseur, constructeur, overige partners en het tekenbureau. Elke partner bracht zijn kennis in en de opdrachtgever had nog de ruimte om nieuwe inzichten en aanvullende wensen op te nemen. Alles werd bedacht: van staalconstructie tot vloeropbouw. Omdat er met voedsel gewerkt wordt, waren ook de HACCP-eisen voor voedselveiligheid van toepassing. Bovendien is het gebouw gecertificeerd volgens BREEAM-NL-Methode in de allerhoogste categorie “outstanding”. Wat inhoudt dat het nieuwe bedrijfsgebouw op de duurzaamheidsonderwerpen als management, gezondheid, energie, transport, water, materialen, afval en landgebruik op het hoogste niveau gecertificeerd wordt. Uitdagend klimaat Tijdens de bouw zelf werd duidelijk wat misschien wel de belangrijkste gemeenschappelijke uitdaging is van de food- en bouwbranche: het klimaat. Ronald vertelt: ‘In oktober 2017 startten we met heien en begonnen we met de onderbouw. Eind november van dat jaar startten we met de fundering, maar toen werd het erg slecht weer en liepen we vertraging op. Begin januari 2018 begonnen we aan de bovenbouw en eind juni 2018 (in 24 weken!) is het gebouw opgeleverd. Dat is echt enorm snel. Ik moet daarbij wel benadrukken dat dit mede dankzij de goede samenwerking met de opdrachtgever lukte. Ook waarderen we de flexibiliteit en inzet van onze eigen partners enorm.’ 18 - FOOD Locaties 2019/2020

19 Online Touch Home


You need flash player to view this online publication