54

“Bijzondere aspecten zijn het natuurlijke daglicht en de ingebrachte luchtcirculatie, die zo fris en zuiver is als de Zwitserse Alpen” dan ook alleen eigen bezoekers toe. Wij maken het gebouw ook toegankelijk voor derden en transformeren het entreegebied naar een levendige en multifunctionele omgeving, waar huurders en bezoekers elkaar ontmoeten. Pharos biedt binnenkort een bemande receptiebalie, comfortabele bar, lounge en ‘private-dining’ plekken en een ‘remote area’ voor fitprogramma’s. Zowel de begane grond, als de riant uitzicht biedende ‘topfloor’, met onder meer vergaderzalen en bijpassende voorzieningen, zijn volledig bestemd voor gezamenlijk gebruik en (netwerk) ontmoetingen.” Aan de vraag naar zeer ruime vloeren komt het laagbouwdeel tegemoet. Van Gulik: “De nieuwe, energieopwekkende gevel aan de voorzijde laten we een stuk naar voren zetten. Daarmee creëren we voor zowel de begane grond als de vijf verdiepingen daarboven vloeroppervlakten van circa 2.100 m2 . Het laagbouwdeel is vanaf medio 2020 gereed voor de huisvesting van een singletenant huurder, of meer grotere bedrijven. Het heeft een eigen entree. De metrages van de vloeren in de negentien verdiepingen hoge toren zijn circa 880 m2 . Hier zijn de zesde tot en met de tiende verdieping nog vrij voor de verhuur.” ‘Health’ en ‘well-being’ Pharos draagt continu bij aan ‘health’ en ‘well-being’ van haar gebruikers. “Bijzondere aspecten zijn het natuurlijke daglicht en de ingebrachte luchtcirculatie, die zo fris en zuiver is als de Zwitserse Alpen,” licht Van Gulik toe. “Ook brengen we een compleet, energiezuinig spectrum van verlichting aan in een samenstelling van verschillende lichtsoorten en kleuren, die meer evenwicht biedt dan een standaard armaturenserie. We mogen ons ook gelukkig prijzen met de toezegging van Top100 chef-kok Jonathan Karpathios, tevens ‘Smaakmaker van het 54 - Stationslocaties 2018/2019 Jaar 2018’, om de scepter te zwaaien in het toekomstige Pharos restaurant. Dit met een speciaal foodconcept met gezonde verrassingsmenu’s, die hij bereidt met ingrediënten uit zijn eigen kassen. Momenteel is hij al aan de slag in de keuken van de tijdelijke lunchvoorziening.” Pharos krijgt ook een fitprogramma. Van Gulik: “Daarbij denken we aan interne yoga en meditatie workshops en andere ontspanningsmogelijkheden voor werknemers in groepsverband, maar ook aan bootcamp trainingen. Dit alles op vooraf afge

55 Online Touch Home


You need flash player to view this online publication