13

Wedstrijd 4 25 september 2004, 14:30 uur v.v. Monster – Honselersdijk: 1-2 TWEEDE KLASSE | Monster-Honselersdijk 1-2 Geschiedenis herhaalt zich in Monster door Paul Klop MONSTER | De teleurstelling was groot bij Monster na het verlies (1-2) tegen streekgenoot Honselersdijk. De thuisploeg verspeelde een vroege voorsprong en kreeg uiteindelijk de rekening in blessuretijd gepresenteerd. Vorig seizoen hield Honselersdijk Monster tweemaal van competitiepunten af. Bij Monster was alles er aan gelegen om deze barrière te doorbreken en als overwinnaar uit de tweestrijd te komen. Aanvankelijk zag het daar ook naar uit. Bij het startsein van scheidsrechter Brouwer (Poortugaal) leken de oranjehemden nog niet te beseffen dat het onderlinge gevecht was begonnen. Monster kende mede daardoor een vliegende start, want binnen het eerste klokrondje was het via Ruud Zuyderwijk al raak. De schutter profiteerde van een te korte terugspeelbal van Jerry van der Meer. De inzet van Zuyderwijk leek houdbaar, maar de tevergeefs vallende Tom van Schie bleek toch verrast: 1-0. Beide ploegen boden de toeschouwers in het restant meer dan genoeg entertainment. De ongrijpbare Zuyderwijk toonde zijn surplus aan kwaliteit en had de wedstrijd na tien minuten al in het slot moeten gooien. Een afschuwelijk misverstand tussen doelman Van Schie en zijn verdedigers bood Zuyderwijk een gapend doel. Tot verbijstering van de Monsterse aanhang schoot de aanvaller naast. Luttele minuten later oogde ook de Monster-defensie uiterst wankel toen Mike Mast tot tweemaal toe dicht bij een treffer was. Nadat Perry Looye oog in oog met Van Schie faalde, kopte Patrick Kester aan de andere kant in vrijstaande positie voorlangs. Doelman Van der Kruijk moest vervolgens eerst nog handelend optreden bij een poging van Patrick van der Ende alvorens het 'Monsters kwartiertje'. Honselersdijk werd bijkans onder de voet gelopen, maar hield desondanks stand. Achtereenvolgens Zuyderwijk, Maat en Van der Kruk bleken niet in staat om Van Schie te passeren, waardoor Honselersdijk nog steeds maar één schram had opgelopen. Bijna waren de bezoekers nog voor rust op gelijke hoogte gekomen, de vrije trap van specialist Van der Ende raakte echter de dwarsligger. Strijdvaardig In tegenstelling tot het fletse optreden voor rust kwam Honselersdijk in de tweede omloop strijdvaardiger uit de startblokken. Een tegenvaller volgde na twaalf minuten, toen Sander Noordermeer na zijn tweede gele kaart moest inrukken. De ploeg van trainer Roy Wasmus mazzelde echter toen vlak daarna een onschuldige tackle op Kester met een strafschop werd bestraft. Dader Jan van der Ende bleef opmerkelijk genoeg gevrijwaard van geel. Naamgenoot Patrick van der Ende bracht zijn ploeg weer in de wedstrijd door de kalktrap beheerst tot 1-1 te promoveren. Wasmus reageerde direct en haalde spits Erik van Velden naar achteren om zijn defensie dicht te spijkeren. In voetballand geldt een ijzeren wet dat een voltallige ploeg tegen tien man maar moeilijk het spel kan maken en dit bleek ook nu geen misvatting. Bij Monster eiste het attractieve maar krachtenverslindende spel zijn tol en werd de vrije man maar niet gevonden. Ver in blessuretijd bereikte de vermakelijke derby zijn apotheose. Een vrije trap genomen door Van der Ende werd succesvol verlengd door Kester, waardoor Monster tegen Honselersdijk voor de derde keer op rij met lege handen bleef. Nauwkeurig "Op basis van het niet verzilveren van de vele kansen hebben wij de wedstrijd verloren", meende de Monsterse trainer Rob Warner. "Dat uiteindelijk dode spelsituaties ons de das hebben omgedaan is extra zuur. Al met al ben ik niet ontevreden over wat ik gezien heb vandaag. De inzet en de manier waarop wij voetballen is goed, alleen moet het wel in doelpunten resulteren." Zijn collega Wasmus glom van oor tot oor na afloop. "We begonnen de wedstrijd veel te tam. Fouten maken is oké, maar dan moet je daarna wel strijd leveren. Na de rust gebeurde dat gelukkig wel." Opstellingen: Monster: Van der Kruijk, Van der Lans, W. van Antwerpen, Van Dijk, Roestenburg; Looye, V. van Antwerpen, Van der Kruk, Maat (Van der Ende); Zuyderwijk, en Van Zanten Honselersdijk: Van Schie, Van Koppen, Van der Meer, Steringa (Vijverberg) , Noordermeer; Heskes, Koole, Mast (Scheffers); Van der Ende, Kester en Van Velden. Unrestricted