15

Groot Naaldwijk Marco Streefland, d.d. 26-09-2004 Honselersdijk vecht zich met tien man langs Monster De streekderby tussen Monster en Honselersdijk kende in laatstgenoemde ploeg de winnaar en dat was zeer verrassend. Eigenlijk stal Honselersdijk de overwinning door een late treffer van Patrick Kester. Aan de andere kant wisten de bezoekers op sportpark Polanen wel te scoren waar de thuisploeg het in de eerste helft liet liggen. “We waren blij met de 1-0 bij de rust. Monster liet ons leven. Op basis van de eerste helft hadden we niets verdiend. Wij zijn als een dief in de nacht weggegaan met de drie punten”, was de reactie van Honselersdijk-trainer Roy Wasmus. Zijn elftal verloor vorige week in de blessuretijd met 2-3 van Die Haghe. Collega Rob Warner wist na afloop eigenlijk niet wat hij moest zeggen. Hij kon zijn elftal geen enkele verwijt geven, want wat Monster in de eerste helft liet zien, was zeer goed voetbal met veel kansen. Alleen het karwei afmaken dat ontbrak er nog aan en dat kwam het elftal dus duur te staan. De derby begon goed voor de thuisclub, want na precies een minuut en 34 seconden opende Ruud Zuyderwijk de score. Zijn directe tegenspeler Jerry van der Meer speelde te kort terug op Tom van Schie. Zuyderwijk pikte de bal op en schoot met links niet hard, maar hij zag tot zijn geluk dat de Honselse doelman de bal door zijn handen liet glippen: 1-0. Statistisch gezien zou Monster niet meer kunnen verliezen, want Zuyderwijk scoorde in het seizoen 1998-1999 in beide confrontaties en toen werd het 4-4 op sportpark Polanen en 2-1 in Honselersdijk voor Monster. Dit liep aan het eind van de wedstrijd verkeerd af. De thuisploeg won bijna elk duel en had controle over het duel. De tegenstander werd op eigen helft vaak vastgezet en het leverde veel kansen op. Na tien minuten spelen kwam Van Schie te ver zijn doel uit en bracht daarmee Sander Noordermeer in verlegenheid. Lachende derde was wederom Zuyderwijk die de bal net naast lobde. Van Schie revancheerde zich gedurende de wedstrijd en werd uiteindelijk de uitblinker aan Honselse zijde. Nog geen klokrondje later assisteerde Arthur van der Lans zijn doelman Willem van de Kruijk op de doellijn na een inzet van Mike Mast. Weer een minuut later bokste de Monsterse keeper een inzet van Mast tot corner. De wedstrijd golfde op en neer, waarbij Monster uitgelezen kansen kreeg om de wedstrijd te beslissen. Martijn Maat kopte over en Robin van Zanten draaide goed weg bij Barry van Koppen (dekte aan de verkeerde kant) en schoot tegen de goed uitkomende Van Schie op. Doordat Monster de kansen niet verzilverde, kwam Honselersdijk enkele keren gevaarlijk door. Mast zette voor Patrick Kester en de lange aanvaller kopte rakelings voorlangs. Patrick van der Ende troefde Rene van Dijk af en schoot op de benen van Van de Kruijk. Dit gebeurde allemaal in de eerste 30 minuten. Tussen de 30ste en 40ste minuut kreeg Monster weer enkele dotten van kansen. Zuyderwijk schoot over, de spits kopte daarna op goal, maar zijn inzet werd uit de doelmond geranseld. Maat had de hoek voor het uitzoeken, echter hij kopte net naast. Perry Looije werd in de diepte aangespeeld door Vincent van Antwerpen en de middenvelder schoot uit de draai op de benen van Van Schie. Als laatste beproefde Van Zanten de vuisten van de Honselse doelman. Eigenlijk zag je al aankomen dat Honselersdijk uit een van de weinige goede aanvallen gelijk zou gaan maken. In de laatste vijf minuten voor de pauze was het bijna raak voor de bezoekers. Een vrije trap van Van der Ende spatte uiteen op de lat en zijn tweede inzet uit een vrije trap ging net naast de kruising. Na de pauze kwam Honselersdijk wel beter voor de dag. De strijd werd op elke meter van het veld aan gegaan en dat kwam de wedstrijd wel ten goede, daarnaast diende arbiter Brouwer meer af te treden. Het merendeel van het duel speelde zich af tussen de twee strafschopgebieden en de kansen waren minder dan in de eerste 45 minuten, maar de spanning vergoede veel zeker met de magere 1-0 voorsprong voor de thuisploeg. Na een minuut en 30 seconden werd Maat flink aangepakt door Van der Meer. Dit betekende het einde van de Monsterse speler, zijn vervanger werd Jan van den Ende. Van der Meer zelf ging enkele minuten later ook van het veld. Na zijn eerste sprint na rust gaf een hamstring de geest en de verdediger werd vervangen door Rino Vijverberg. De eerste kans na rust was voor Monster. Cees van der Kruk zag zijn vrije trap via de muur met enige moeite klemvast gepakt worden door Van Schie. Enkele minuten later ontving Noordermeer zijn eerste gele kaart. Vier minuten na zijn eerste vrije trap beidende Van der Kruk Van den Ende, maar zijn kopbal belandde in de handen van de keeper. Na ruim een kwartier spelen gleed Noordermeer twee keer flink door zonder maar ook zijn tegenstander te raken. Voor arbiter Brouwer (Poortugaal) was het reden genoeg om de tweede gele kaart te geven aan de verdediger. Misschien te overdreven, maar de Honselse speler leek wel op zoek naar het randje. Opvallend was dat de arbiter na deze beslissing de wedstrijd niet meer aanvoelde en uit zijn handen liet glippen. Patrick van der Ende en Wasmus hadden een kort onderonsje en besloten werd Erik van Velden naar de achterste linie te halen en dit pakte wonderwel goed uit. De bewaking van Zuyderwijk kwam in handen van de aanvallende middenvelder en hij deed dat met verve. Monster had moeite om de ruimte te vinden in de man meer situatie. Vincent van Antwerpen liet zich terugdringen door zijn directe opponent in plaats van zelf meer naar voren te gaan spelen. Hierdoor kreeg de enige spits de steun die hij nodig had en daarnaast liepen de Monsternaren te snel het gat dicht waardoor weinig gecombineerd kon worden. De wedstrijd stond helemaal op zijn kop toen Kester in strafschopgebied een beetje onbeholpen en onnodig onderuit werd gehaald door Van den Ende. De spits kon niet gevaarlijk zijn en de overtreding had dus nooit plaats mogen vinden. Scheidsrechter Brouwer gaf de strafschop en Van der Ende liet dit kansje niet onbenut. De gelijkmaker kwam hard aan bij Monster en het zou toch niet gaan gebeuren? Twee minuten later tikte Van Koppen Van Zanten licht aan in het strafschopgebied, maar Brouwer wilde niets weten van een strafschop. In de resterende speeltijd ontstonden niet veel kansen. Van der Kruk schoot voorlangs evenals Zuyderwijk. Kester zag zijn schot gered worden door Van de Kruijk en in de rebound blokte Van Dijk het schot van Van der Ende. Precies op de seconde af scoorde Kester na 90 minuten de winnende treffer. Van der Ende schoot aan de linkerkant een vrije trap laag naar het vijf meter gebied en Kester tikte de bal subtiel in het doel. Monster zette nog aan voor een slotoffensief. Alleen Zuyderwijk was dichtbij een treffer. Zijn vrije trap ging op miraculeuze wijze via de muur en keeper Van Schie naast. Opvallend is dat zowel Kester als Van der Ende vorig seizoen ook scoorden in de wedstrijd tegen Monster en dat was ook op sportpark Polanen. Honselersdijk won toen ook met 2-1. Ruud Zuyderwijk, Robin Roestenburg (Monster) en Rino Vijverberg (Honselersdijk) ontvingen van scheidsrechter Brouwer een gele kaart. Unrestricted