23

Onervarenheid breekt jeugdig Honselersdijk op door Rob Moorman HONSELERSDIJK | Honselersdijk kon de 0-3 nederlaag op eigen veld tegen NSVV maar moeilijk verkroppen. Er viel de thuisploeg echter weinig te verwijten. De spelers hadden alles gegeven. Domme pech (een schot op de paal), een gebrek aan koelbloedigheid bij grote scoringskansen en een paar fatale fouten in de defensie hielpen NSVV enigszins fortuinlijk, maar niet onverdiend in het zadel. De selectie van Honselersdijk-trainer Roy Wasmus kampt al vanaf de start van de competitie met een ongekend groot aantal geblesseerde basisspelers. Voor de wedstrijd tegen NSVV waren het er zes. Het werden er uiteindelijk zeven, omdat tijdens de warming-up ook Jerry van der Meer te geblesseerd bleek om te kunnen spelen. De vervangers zijn stuk voor stuk jong en tonen een voorbeeldige inzet. Het ontbreekt ze echter aan ervaring en juist dat aspect maakt Honselersdijk kwetsbaar. Teveel spelers zijn angstig aan de bal en weten niet hoe snel ze die moeten inleveren bij een medespeler. Te veel spelers durven ook geen actie te maken en als ze keuzes moeten maken zijn ze besluiteloos en daardoor vaak te laat. De tweede goal van de bezoekers was er een duidelijk voorbeeld van. Verdediger Erik van Velden aarzelde tussen een tikje breed, terug op de keeper of een lange bal naar voren. Die aarzeling werd hem fataal. Peter Helleman van NSVV kon hem de bal ontfutselen en had een vrije doortocht naar het doel: 0-2. Beide ploegen zaten direct goed in de wedstrijd. De drang naar voren was duidelijk aanwezig en het tempo hoog. Kansen leverde dat vooralsnog niet op, maar na tien minuten maakte doelman Marco de Koning van de bezoekers bijna een fatale fout door een terugspeelbal onder zijn schoen door te laten gaan. De bal ging er, net als bij Edwin Zoetebier van PSV eerder in de week in de Champions League, niet in. Beide ploegen bleven de aanval zoeken. Het resulteerde in een handvol kansen voor beide doelen. Rino Vijverberg kwam een teenlengte te kort om een pass van Mike Mast in te tikken en dezelfde Mast zag zijn knappe volley maar net over het doel gaan. De spits van de bezoekers, Denys Spry, liet zich ook niet onbetuigd. Keeper Tom van Schie van de thuisploeg redde echter twee keer fraai, al had hij het geluk, dat de rebound uit de tweede kans naast werd gekopt. Honselersdijker Jasper Steringa kreeg de mooiste kans. Volkomen vrij schoof hij de bal na een steekpassje van Patrick van der Ende naast in plaats van in het doel. Nadat Patrick van der Ende net te laat kwam om een doorkopbal van Patrick Kester te verzilveren, viel de openingsgoal aan de andere kant. Doelman Van Schie was zo vriendelijk een hoge voorzet van de linkerflank niet over de doellat te tikken, maar precies op het hoofd van de inkomende Denys Spry: 0-1. Onrustig De tweede helft gaf aanvankelijk hetzelfde spelbeeld te zien. Het spel golfde op en neer. Wel bleven de jonkies van Honselersdijk onrustig aan de bal, waardoor de bal maar niet in de ploeg kon worden gehouden. Pech had de thuisploeg toen Tom Lobert van 25 meter afstand de paal raakte en dat Patrick van der Ende niet snel genoeg was om zijn achtervolgers af te schudden, nadat hij bij de middellijn een bal had onderschept. Na de 0-2 van Peter Helleman in de 62ste minuut stortte Honselersdijk in. Roy Wasmus greep nog wel in door verdediger Niels Lobert te wisselen voor spits Richard Olsthoorn en door achterin één op één te gaan spelen, maar de overtuiging was weg en het opportunisme won terrein. Toen Maurice Fens er in de tachtigste minuut uit een counter 0-3 van maakte, was het pleit helemaal beslecht. Opstelling Honselersdijk: Van Schie; Scheffers, N. Lobert (Olsthoorn), Steringa, van Velden; Noordermeer, Mast, Vijverberg; T. Lobert, Van der Ende, Kester. Unrestricted