31

S.V. Honselersdijk 1 - v.v. Monster 1 1 - 2 De eerste wedstrijd na de winterstop was meteen al een derby tegen Honselersdijk. Trainer Warner moest noodgedwongen wat aan de opstelling sleutelen, daar Wim van Antwerpen geblesseerd was en Arthur van de Lans grieperig was. Maurits Voskamp stond op doel en laatste man speelde Cees v.d. Kruk, met voor hem als voorstopper Rene van Dijk. Linkervleugelverdediger was Robin Roestenburg en als rechtsback stond Leen v.d. Kruk opgesteld. Het middelveld bestond uit Jurg Wartewig, Perry Looye, Maarten Voois en Vincent van Antwerpen. Ruud Zuijderwijk en Robin van Zanten vormden de voorhoede. Monster begon onwennig aan de wedstrijd en de eerste grote kans was voor Honselersdijk. Dat kwam voornamelijk omdat grensrechter Marco Storm vergat te vlaggen voor buitenspel. Daarna nam Monster de wedstrijd in handen en was het meest dreigend. Honselersdijk probeerde met snelle tegenstoten snel voor de goal van Monster te komen, maar nu wist ook Monster snel om te schakelen, zodat het meeste gevaar al in vroeg stadium in de kiem werd gesmoord. Na ongeveer 25 minuten voetballen ging Vincent van Antwerpen op rechts goed door en gaf een goede voorzet. Jurg Wartewig kopte goed door en een speler van Honselersdijk kon nog net met zijn hoofd bij de bal om Ruud Zuijderwijk het scoren te beletten. De bal kwam daarbij tegen de lat en sprong het veld weer in. Perry Looye bedacht zich geen moment en haalde direct uit om de 0-1 aan te laten tekenen. Monster bleef het beste van het spel houden en de 0-1 bleek dan ook de rust stand. Na rust het zelfde spelbeeld met een iets sterker Monster en een Honselersdijk dat wel wilde, maar niet bij machte was om het Monster maar enigszins moeilijk te maken. Ook Monster maakte niet veel aanstalten om de 0-2 op het bord te laten verschijnen, maar controleerde de wedstrijd volkomen. Dat de 0-2 er toch kwam was dan ook meer verrassend te noemen. Een goed lopende aanval kwam weer bij Perry Looye terecht die de keeper van Honselersdijk met een (on)bedoelde lob verschalkte. De wedstrijd leek gespeeld en Honselersdijk legde het hoofd al in de schoot. Maar Monster ging slordiger spelen en bracht zichzelf, geheel onnodig, toch nog in problemen. Even voor het einde resulteerde dat in de 1-2. De toeschouwers gingen er nog maar even voor zitten. Maar in de blessuretijd werden geen kansen meer gecreeerd. Al met al een verdiende overwinning voor de v.v. Monster, die zich weer aan de kop van de ranglijst nestelde in de tweede klasse D. De huisreporter Unrestricted