47

(website N.T.V.V.) Zaterdag 07 Mei, NTVV 1 - Honselersdijk 1 1 - 1 We leven nog In deze wel heel belangrijke pot voor beide teams. Want geen van beide mochten verliezen . Als NTVV zou verliezen dan had degradatie naar de derde klasse een feit geweest,en bij winst was de nacompetitie veilig gesteld. Voor Honselersdijk was het iets anders, bij winst veilig, bij gelijk veilig, bij verlies nacompetitie. Over de wedstrijd dan nu maar wat op schrijven. Er stond een harde wind dwars over het veld wat het voetballen een beetje moeilijker maakte . Zonder J.Jongejan geschorst, Michel de Jong geschorst, en J.Boeren weg vanwege zijn werk begon NTVV aan deze wedstrijd. Na lange tijd was Daniel Tijl weer fit en begon ook in de basis 11 van trainer J.den Haan. De eerste 10 minuten was het aftasten geblazen daarna begon het echt met een vrije trap voor Honselersdijk op zo,n 20 meter van het doel. De trap was mooi maar de redding van Bijsterbosch was nog mooier. Hij tikte de bal uit de rechter boven hoek. Niet lang daarna kreeg Marco de bal hard in zijn gezicht en was daardoor even de weg kwijt. De eerste beste aanval daarna was het meteen raak. De bal werd op rechts van de 16 in geschoten en Jaap moest vissen, 0-1. NTVV begon gelijk op de aansluiting te jagen. Met goed spel werd de aanval ingezet. Chris werd op een gegeven moment net in de 16 omver gelopen. Een vrije trap net buiten het strafschop gebied was het resultaat. Deze werd gemist. Er waren nog meer mogelijkheden maar geen van deze werden in goals omgezet. Ook waren er kansen voor het counterende Honselersdijk maar ook zij verzuimde de score te verdubbelen. In de tweede helft was het NTVV dat het spel dicteerde. Aanval na aanval werd op gezet, na zo’n 20 minuten spelen gaf Kick met buiten kant rechts een schitterende pass op neef Chris die even wat ruimte kreeg en met een mooie schuiver de Honselersdijk goalie verschalkte, 1-1. Hierna kwam Honselersijk echt onder druk te staan en er kwamen kansen voor NTVV. Chris en Theo en de ingevallen Jurgen waren dicht bij de overwinnings treffer maar geen een ging er in . Ook Honselersdijk had nog grote kansen om de wedstrijd naar zich toe te trekken maar de uitblinkende Bijsterbosch keerde alle inzetten. NTVV heeft gedaan wat ze konden maar de 1-1 was wel de juiste uitslag Na de wedstrijd hoorden we dat Maasdam had verloren van Stellendam dus rechtstreekse degradatie waren we ontlopen. Een beslissings wedstrijd tegen Maasdam op neutraal terrein om uit te maken wie degradeert of nacompetitie speelt was ons deel. Ook hoorden we dat de wedstrijd Smitshoek tegen BMT na het uitbreken van een massale vecht partij was gestaakt. Bij eerdere vecht partijen van andere team’s werden beide team’s uit de competitie gehaald. Strijen is kampioen geworden en Maasdam en NTVV zullen spelen om de degradatie c.q nacompetitie of zet de KNVB toch nog alles op zijn kop? In de komende week zal alles duidelijk worden. Wim Koole Unrestricted