51

BMT verstiert periodekampioenschap Smitshoek Smitshoek - Smitshoek had afgelopen zaterdag een periodetitel in de wacht kunnen slepen en daarmee een plek in de nacompetitie veilig kunnen stellen. Door misdragingen van BMT werd de wedstrijd echter voortijdig gestaakt bij een stand van 3-1 voor Smitshoek en moet Smitshoek nog even geduld hebben. De wedstrijd Smitshoek – BMT was vooraf een topper en de uitslag mogelijk bepalend voor het kampioenschap in de klasse 2D en de nacompetitie. Zowel Smitshoek als BMT maakten bij winst nog kans op het kampioenschap, indien titelkandidaat Strijen punten zou verspelen in de thuiswedstrijd tegen Die Haghe. Smitshoek zou bij winst in ieder geval een plek in de nacompetitie veiligstellen. Alle ingredienten waren dus aanwezig voor een spannende middag op sportpark Smitshoek. Smitshoek trad aan in de volgende opstelling: Jan Willem van Hellemond, Rob Mulder, Laurens van der Heijden, Patrick de Jong , Edwan van Gelder, Leonard ’t Hart, Bas Kurvers, Rob Kaspers, Bob de Boer, Aad Bozuwa en Ashrul Umarella. Smitshoek begon zeer aanvallend aan de wedstrijd en kwam dan ook heel snel op voorsprong. In de 2e minuut gaf Leonard ’t Hart een voorzet op Aad Bozuwa die de bal op de paal kopte. In de rebound was het Bob de Boer die zijn voet tegen de bal kon zetten en voor de 1-0 tekende. Nadat Smitshoek op voorsprong gekomen was, bleef men zeer aanvallend spelen en veel druk zetten op het doel van BMT. In de 28e minuut gaf Aad Bozuwa een scherpe voorzet voor het doel van BMT langs en kwam Bob de Boer net iets te kort om de voorsprong voor Smitshoek te vergroten. In de 34e minuut was het wel weer raak voor Smitshoek. Ashrul Umarella gaf een pass op Aad Bozuwa die de bal net voor het doel kreeg waar Bob de Boer de bal vrij in kon schieten. En een zeer goed spelend Smitshoek ging de rust in met een 2-0 voorsprong. Een vervelend slot In de 2e helft was er meer druk van BMT. Toch was het Smitshoek dat in de 47e minuut een kans creëerde. Leonard ’t Hart schoot net over het doel. In de 61e minuut was er een vrije trap voor Smitshoek ter hoogte van de 16 meter van BMT. De vrije trap, die werd genomen door Leonard ’t Hart, kwam op de voeten van Patrick de Jong die de bal net over het doel tikte. De eerste wissel van Smitshoek vond plaats in de 65e minuut. Ashrul Umarella verliet het veld en werd vervangen door Ben van Drunen. In de 72e minuut kreeg Aad Bozuwa nog een kleine kans, maar hij stuitte op de keeper van BMT. In de 75e minuut vond de 2e wissel van Smitshoek plaats, Leonard ’t Hart verliet het veld en hij werd vervangen door Arno Ebben. Vlak na de wissel kwam BMT terug tot 21. Anekl Fefe kon na een verdedigende fout van Smitshoek scoren. Smitshoek kwam echter niet in gevaar want Arno Ebben scoorde kort na de treffer van BMT de 3-1 binnen. Na het doelpunt van Smitshoek sloeg de vlam voor de eerste keer in de pan. Een speler van BMT rende het veld af en sprong over het hek tussen de toeschouwers, waarna het tot een handgemeen kwam. Dit leidde tot nogal wat tumult, wat voor scheidsrechter Fonseca, die zich tevens bedreigd voelde door enkele BMT-spelers, aanleiding was om het duel voor enkele minuten stil te leggen. Na de afkoelingspauze werd er weer verder gevoetbald. Smitshoek bracht de laatste wissel in het veld. Bob de Boer werd vervangen door Kenneth Wolff. Met nog 5 minuten op de klok beging Volkan Yilmaz een overtreding op Kenneth Wolff. Yilmaz greep Wolff bij de keel, die in een poging de greep af te wenden, daarna Yilmaz in het gezicht sloeg. Beide kregen daarvoor rood. De rode kaart voor Yilmaz deed definitief de stoppen doorslaan bij de BMT-spelers. Een aantal spelers had het gemunt op de heengezonden Kenneth Wolff en zette de achtervolging in. Toen zij werden tegengehouden werd met stoelen naar de toeschouwers gegooid en werden ballen wild en hard in de tribune geschoten. Dit was reden voor scheidsrechter Fonseca om het duel met nog 10 minuten op de klok definitief te staken. Zo kwam er op jammerlijke wijze een voortijdig einde aan deze wedstrijd en moet Smitshoek afwachten wat het vervolg wordt. Mogelijk wordt het restant van deze wedstrijd nog uitgespeeld. Indien Smitshoek alsnog het periodekampioenschap in de wacht sleept zullen de vier periodekampioenen: Die Haghe, BMT, Monster en Smitshoek eerst onderling beslissingswedstrijden spelen, waarna drie van de vier ploegen de nacompetitie in gaan. De beslissingswedstrijden zullen mogelijk komende zaterdag reeds gespeeld worden. Ook na de wedstrijd Smitshoek – BMT was het niet rustig. BMT-spelers zorgden in de kantine wederom voor de nodige onrust. Het bestuur van Smitshoek heeft over de gang van zaken een klacht ingediend bij de KNVB. Strijen deed in ieder geval wat het verplicht was. Zij wonnen (op het nippertje) de thuiswedstrijd tegen Die Haghe met 1-0 en mogen zich kampioen van de 2e klasse D noemen. Unrestricted