6

VOETBAL | Telako-toernooi Honselersdijk verspeelt een voorsprong door Hans Bos HONSELERSDIJK | Op de eerste speeldag van de vierde editie van het Telako-toernooi verspeelde gastheer Honselersdijk een 2-0 voorsprong tegen 's-Gravenzandse SV, om uiteindelijk op 2-2 te finishen. Bokaalhouder Naaldwijk, ook winnaar van de eerste editie, verloor op een bijveld met 2-1 van VOC, vorig seizoen gedegradeerd naar de vierde klasse. Honselersdijker Randy van der Ende (r) in een fel duel verwikkeld met Joost Barendse van 's-Gravenzandse SV. (foto Westlands Fotoburo) Het toernooi wordt zaterdag afgesloten met de wedstrijden Honselersdijk-Naaldwijk en 's-Gravenzandse SV-VOC. Promovendus Naaldwijk maakte er vooral in de eerste helft niet veel van en keek halverwege tegen een 1-0 achterstand aan door een doelpunt van Bas Kraan. Na rust egaliseerde Regillio Reincke uit een vrije trap van Romke van Velden, maar Barca Antonio had het laatste woord en passeerde doelman Gerben van der Stok. De vijf strafschoppen schoot Naaldwijk na afloop onberispelijk raak. Fluitist Leo Looije noteerde een 5-3 eindstand. Collega Cor van Elswijk zag SV-doelman Lennert Hegie een hoofdrol voor zich opeisen door drie inzetten vanaf elf meter te keren. Alleen Patrick Kester wist de sluitpost te passeren. Voor 's-Gravenzandse SV maakten Erik van der Meer, Niels Scholtens en Riccardo van der Heijden geen fout. Dat Van Elswijk de serie niet voltooide, wekte bevreemding, maar paste wel in het beeld van de net beëindigde wedstrijd. Niet alleen voetballers hebben een voorbereidingstijd op de competitiestart nodig, maar ook het leger arbiters. Het lukte Van Elswijk (traditioneel) om zijn stempel op de wedstrijd te drukken. Na een ongetwijfeld weinig vleiende opmerking van Martijn Bentvelzen dwong Van Elswijk trainer Wim van Laar tot wisselen. Marco de Zoete was de vervanger, die enkele minuten voor tijd nog bijna 2-3 op de schoen had, maar doelman Tom van Schie voorkwam erger voor Honselersdijk. Trainer Roy Wasmus van de thuisclub, die afscheid nam van Jasper Bravenboer (Xerxes DZB), Erik van Dijk (Verburch) en doelman Janco Koole (gestopt), hoopt in het nieuwe seizoen met het keurkorps verder te kunnen doorgroeien in speelwijze. "Vorig seizoen kwam er een kink in de kabel en werd er een reeks duels op rij verloren. Dat zorgde voor onrust en zette een rem op de progressie. In individuele gesprekken is dit na afloop van de competitie besproken. De deksel is niet van het potje geluk geweest voor ons. We verloren ongelukkig of moesten laat in de wedstrijd toch nog een gelijkspel toestaan. Met Honselersdijk hoop ik straks een periodetitel te pakken, maar vooral ook veel plezier te hebben." De Westlander kon geen beroep doen op Erwin Bouwman, Barry van Koppen en Lennart Kester. Het weerhield de thuisclub er niet van om met 1-0 de leiding te nemen. Patrick van der Ende ontsnapte (opnieuw) aan de aandacht van Selatin Yungul en bood Peter van der Valk de assist voor de openingstreffer na dik een kwartier. Een zelfde tijdsperiode verder was het opnieuw raak. Van der Valk gaf aan en Patrick Kester kopte binnen: 2-0. 's-Gravenzandse SV sputterde nog voor de rust tegen. Rens de Jonge halveerde de marge na een prima aanval. Hiervoor waren de 's-Gravenzanders al diverse keren meer dan kansrijk geweest, maar liet de afronding te wensen over. In een felle tweede helft, waarin De Sport wel dicteerde, maar niet meer dan een veldoverwicht had, maakte Honselersdijk veel kleine overtredingen om het tempo te breken. Na de pauze kwam de thuisclub met drie mutaties en beperkte zich grotendeels tot het vasthouden van de voorsprong. Eric van der Meer besliste anders en prikte fraai 2-2 binnen. Kort hierna werd tevergeefs een strafschop geclaimd, toen Van der Meer onderuit werd gehaald. Van Elswijk hield zich doof. Unrestricted